Daca nu ai zis ce dimensiuni va avea anexa adica: Lungime, latime, inaltime numai asa te pot ajuta:
Socotesti cati metri patrati au peretii exteriori, adica: lungime x inaltime = atatia metri patrati! Apoi pe fiecare palet de bca scrie cati metri patrati contine si faci socoteala cati mp. de pereti ai atatia mp de bca cumperi pentru peretii exteriori! care trebuie sa fie de minim 25 cm grosime Recomand bca de 30 cm! Apoi la fel socotesti si peretii interiori dar aici cumperi bca de 10cm sau maxim 15 cm.
Fier daca nu vrei sa faci tavanul din beton atunci vei avea nevoie de fier pentru temelie, centura pe pereti si pentru 4 stalpi intre pereti care le socotesti asa: pentru temelie si centura, cati metrii au peretii atata fier de 10 sau 12mm x 4 iti trebuie, apoi la fel fier de 6 sau 8 mm tot atat pentru etrieri(daca stii ce e aia, mesterul va stii) in stalpi, inaltimea stalpului ori 4 bare de 12mm + 4 bare de 6 sau 8 mm.
Iti mai trebuie balastru aproximativ 6 metri cubi si ciment vreo 100 de saci mici sau 50 mari pentru temelie!
Iti mai trebuie pentru cofratul temeliei, stalpilor si a centurii 1 metru cub de scandura maxim!
Iti mai trebuie adeziv pentru bca 1 sac pentru 10 metri patrati la peretii exteriori(stii deja cati mp ai) la peretii interiori 1 sac pentru 20-25 mp.
Cam atat iti trebuie sa faci peretii apoi acoperisul iti vor spune mesterii!
Mulțumesc ????
Imi pare bine ca ti-am fost de ajutor!
Lungimea 10
Lățime 5
Înălțimea 2.4
Pentru peretii exteriori ai nevoie de 350 buc BCA sau 48 metri patrati, din care scoti marimea geamului si a usii iti mai raman aproximativ 44 metri patrati. daca ai mai multe geamuri scoti mai multe, dar pentru un geam si o usa scoti vreo 4mp asta ar veni cam 315 bucati de BCA, atat iti trebuie pentru peretii exteriori! Pentru peretii interiori nu stiu marimile... Celelalte materiale ce-ti tebuiesc le-am zis mai sus!
Intai trebuie sa faci fundatia, legata de ceea existenta.
Doar dupa ce fundatia este sigura, te poti apuca de construit peste ea.
Oricum, apeleaza la un inginer sau maistru constructor cu experienta serioasa, pentru a stabili necesarul.
De ce nu apelezi la un inginer constructor? Te va ajuta și cu planurile, eventual îți va da niste idei.
Eu personal as opta pentru etaj unde să mut dormitoarele. E nevoie de structura de rezistență, dar rămâne curtea/ gradina mai mare.