| CupCake97 a întrebat:

Ce flori de toamna cunoasteti? (mai putin crizantemebig grinhappy funda la raspunsul cel mai bun:*

Răspuns Câştigător
| asdfghjklqwertyuiopzxcvbnm a răspuns:

Ochiul boului
Dendranthema
Regina Noptii
Brachycome
Brandusa de toamna
tuberoze
Frezie
Dalii
Trandafiri
Nicotiana,
Mirabilis,
Chrisantemum,
Dianthum,
Polianthes
Brumarele
Condurasi
Craite
Carciumarese
Flori de piatra
Erika
Gozania
Galbenele
Hortensia
Mirabilis
Petunia
tufanele

12 răspunsuri:
| MrAngelus a răspuns:

Printre cele mai raspandite specii de gradina, cu inflorire in septembrie-octombrie se numara crizantemele, ochiul boului (Aster), Dendranthema, regina noptii (Nicotiana alata), noptite (Mirabilis jalapa), Brachycome, Callistephus chinensis, Clarkia, brandusa de toamna (Colchicum), daliile, garofitele (Dianthus), frezia (Freesia), gazania, tuberozele (Polianthes tuberose), hortensia (Hydrangea), lonicera si desigur elegantii trandafiri (Rosa)

Sursa: http://www.gradinamea.ro/Flori_de_toamna_6869_536_1.html

| DayByDay a răspuns:

Printre cele mai raspandite specii de gradina, cu inflorire in septembrie-octombrie se numara crizantemele, ochiul boului (Aster), Dendranthema, regina noptii (Nicotiana alata), noptite (Mirabilis jalapa), Brachycome, Callistephus chinensis, Clarkia, brandusa de toamna (Colchicum), daliile, garofitele (Dianthus), frezia (Freesia), gazania, tuberozele (Polianthes tuberose), hortensia (Hydrangea), lonicera si desigur elegantii trandafiri (Rosa).

| BellaKiოNana a răspuns:

Crin, regina noptii, gladiola, okiul boului, soaldina

| ir3al a răspuns:

Http://condo.kudika.ro/......oamna.html

uite ce am gasit eu, funda?

| StaceyG a răspuns:

DALIA---Originara din Mexic, dalia este o floare putin pretentioasa, ce se adapteaza cu succes diferitelor medii si conditii climatice. Cuprinde peste 15 specii, iar dimensiunile sale pot ajunge pana la 2 metri. Aceasta planta impresioneaza prin forma voluptoasa si atragatoare a florilor mari, bogate si, mai ales, prin paleta cromatica vasta, ce reuneste culori precum violet, roz, alb, galben sau bordeaux. Dalia trebuie sa fie amplasata in locurile insorite, ferite de vant, ce au o temperatura moderata. De asemenea, se recomanda udarea sa zilnic, iar solul sau trebuie sa fie bogat in humus.
GLADIOLELE---Considerate florile aventurierilor, gladiola isi are originea in Africa de Sud si in bazinul mediteranean. In functie de soi, inaltimea sa variaza intre 50 si 100 cm si prefera locuri insorite si nisipoase. Se recomanda plantarea gladiolelor la o distanta de 5-15 cm intre ele, iar solul trebuie sa fie afanat si curatat de buruieni. Gladiola este o planta ce nu are nevoie sa fie udata des si prezinta o paleta cromatica vasta, putand fi roz, rosie, alba, violet sau galbena.
CRIZANTEME----In momentul in care ne referim la toamna, foarte multe persoane o asociaza, din punctul de vedere al plantelor specifice acestui sezon, cu crizantemele. Acestea sunt unele dintre putinele plante care raman inflorite pana la caderea brumei, iar florile sale pot fi violet, albe sau galbene. Crizantemele sunt originare din China si Japonia si necesita pamant bine ingrasat, ce trebuie udat periodic. Pentru a va putea bucura pe timpul toamnei de o planta bogata, se recomanda taierea a 10-15 cm din varfuri, pentru a se putea ramifica la baza.
COREOPSIS---Aceasta planta perena face parte din familia Compositae si cuprinde mai mult de 80 de specii, ce infloresc pana toamna tarziu. Florile acestei plante, ce creste sub forma de tufa, sunt delicate, galbene si prezinta, uneori, pete maronii sau rosiatice. Coreopsis prefera locurile insorite, are o inaltime cuprinsa intre 30 si 90 cm si este foarte usor de intretinut. Planta nu este predispusa daunatorilor si se inmulteste prin butasire, la inceputul primaverii.
ANEMONA---este o planta de o frumusete aparte, originara din regiunile montane din jurul Marii Mediterane. Florile anemonei se desfac in luna august si dureaza pana spre finalul toamnei. Au petale fine, a caror gama de culori include nuante de alb, roz, lila si rosu. Are nevoie de soluri bogate in humus, bine drenate si iubeste locurile partial umbroase
CRINUL DE TOAMNA---este o planta perena, usor de intretinut, care tolereaza bine umbra. Florile sunt produse pe tulpini inalte, care pot sa atinga inaltimea de 80 de cm, la capatul carora produc raceme, inflorescente in forma de ciorchine. Florile individuale apar in luna august, sunt atarnate si masoara intre 2 si 5 cm. Acestea nu au miros si au culori de la alb la violet.
REGINA NOPTII---Regina noptii isi deschide florile seara sau atunci cand vremea este innorata si le inchide imediat ce apare soarele. Florile au un aspect de mici trompete albe sau viu colorate - roz, purpuriu, lila, rosu, galben si miros frumos.

Daca vremea este calduroasa, planta infloreste si in luna octombrie. Este cultivata cel mai bine sub forma de tufe si adora solul umed si alternantele intre soare si umbra.
SOALDINA---Adesea folosita ca iarba decorativa, soaldina este o planta scunda, ce are frunze de culoare verde deschis si produce flori cu cinci petale dispuse in forma de stea, ce pot fi albe, galbene, roz sau chiar rosu inchis. Daca vremea se mentine calda, planta infloreste pana toamna tarziu.
OCHIUL BOULUI---Florile acestei plante sunt in nuante de alb, roz, violet si albastru. Ele incep sa se deschida la sfarsitul lunii august si raman inflorite pana la venirea iernii. Are tendinta sa se intinda in toata gradina, amestecandu-se foarte bine cu alte plante. Este o floare nepretentioasa si se dezvolta bine in locuri insorite.
HORTENSIA---
incepe sa infloreasca la inceputul verii si continua pana toamna tarziu. Este o planta iubitoare de apa iar culoarea ei depinde de pH-ul solului. Astfel, intr-un sol acid, florile Hortensiei vor avea o nuanta de albastru iar intr-unul alcalin, diferite nuante de roz sau de rosu

| CupCake97 explică:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri:*:*:*

| Knopacika a răspuns:

Gladiole, crizanteme trandafiri, dalia, anemona, hortensia, crinul de toamna, gladiola! Sper ca te-am ajutat... Funda?happy

| CupCake97 explică (pentru Knopacika):

In dreptul raspunsului tau nu scrie :"declara raspunsul castigator". de ce?

| CupCake97 explică (pentru Knopacika):

In dreptul tau nu scrie declara raspunsul castigator, cu funda. de ce?

| Knopacika a răspuns (pentru CupCake97):

Nu stiu...incearca mai tirziu...

| CupCake97 explică (pentru Knopacika):

Nu merge..scz. poate altadata:*