| Anonimuserr a întrebat:

Ce presupune reabilitarea termică practic?
Bun, bun am citit broșuri, pliante, m-am interesat de lucrul acesta.
Unii spun că sunt minciuni că nu va scădea factura la intreținere, alții spun ca într-adevăr scade cu 50% iar alții afirmă că e mai cald vara ca înainte în casele lor. Părerile sunt împărțite.
Aș avea o întrebare. Vara va fi în apartament un confort termic?
Citez dintr-o broșură,, Pe timp de vară, locuinţele izolate asigură confortul termic fără cheltuieli suplimentare pentru
aerul condiţionat."
Ce înseamnă asta practic? Cine nu dispune de aparat de aer condiționat va avea confortul termic în apartamente? Sau?
Aș dori informații de la cei care au blocuri reabilitate sau nu numai, și nu dispun de aer condiționat sau au aer condiționat.
Spre exemplu eu am aparate de aer condiționat dar fiind bloc de carămidă pereții sunt încinși și intervine zăpușeala odată ce au fost închise. Vara este un infern. Nu știu cât ajută reabilitarea asta termică vara.

5 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Daca este facuta cum trebuie da, vei avea facturi mai mici iarna, iar vara va fi putin mai racoare. Nu trebuie sa te astepti la minuni totusi, daca apartamentul tau este intr-o zona unde sunt calduri infernale vara nu prea ai ce face. Si eu stau intr-un bloc de caramida, neizolat termic, dar aici vara este foarte racoare, chiar rece de multe ori, avantajul zonei happy

| Anonimuserr explică (pentru Dismally):

Da multumesc pentru raspuns. Nu stiu unde staei tu dar eu stau intr-un oras asa numit cuptor,, Bucuresti". Totul este incins, betoane peste betoane cu toate ca sunt pomi in fata blocului. caramida se incinge foarte rau. Daca dai drumul la pc/laptop tv e un chin ca generaza caldura.

| Anonimuserr explică (pentru Dismally):

Până la urmă, trebuie onorate niște contracte cu firma de reabilitare și de a face profit unor companii care produc polistiren. Până la urmă e bine că se realizează din bani europeni. În orice caz durează foarte mult acest proces de reabilitare. Și din câte am văzut cam,, freacă menta".

| victorr_3274 a răspuns:

Blocul meu a fost reabilitat anul trecut in perioada toamna-iarna. Au montat placi de polistiren la exteriorul blocului cu un fel de suruburi si le-au acoperit cu tencuiala. Au stricat ferestrele vechi din lemn si au pus termopan. Vara daca inchizi fereastra termopan te simti ca intr-un cuptor. E neaparat sa tii fereastra deschisa si sa ai perdele si obloane sau hartie/staniol si eventual o plasa la fereastra anti-insecte daca vrei sa te feresti de caldura. Iarna am pornit caloriferul mai putin datorita izolarii termice, dar acum vara, daca inchid fereastra sunt izolat ca in cuptor si e foarte cald, geamurile retin caldura.

| PavelAndrei78 a răspuns:

Daca se folosesc materiale corespunzatoare si lucratorii sunt buni meseriasi, atunci da vei vedea clar scaderea facturii la intretinere. Eu mi-am izolat apartamentul acum cativa ani si am luat intreg termosistemul de la Adeplast; este recomandat sa folosesti toate materialele de la acelasi producator ca sa fii sigur de compatibilitate. Vad insa cum se lucreaza la renumitele reabilitari din Bucuresti cu materiale de toate soiurile, unele vrac ca nici nu stii de la ce producator sunt si nici ce caracteristici au si desigur depozitate in ninsoare, ger si in bataia directa a soarelui. Din pacate multi nu cunosc sau nu iau in seama aceste aspecte in timpul lucrarilor, vad insa finalul tragic