anonim_4396
| Anonim întreabă:

Intr-o camera din apartamentul meu vine un miros urat de la subsol printr-o nișă facuta din rigips. Daca as zidi acea zona, oare ar mai intra mirosul? Prin rigips e ca si cum s-ar fi infiltrat mirosul. Miroase acea bucata de rigips, efectiv. Pareri? happy

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

N-are a face,tevile alea ar fi trebuie sa fie prinse in beton,n-are a fece,nu trebuie sa aiba aerisire,sau gaura f mica cat sa treaca teava apoi in jurul lor se izoleaza cu silicon. Tevile de la calorifere nu trebuie sa aiba aerisire,dar banui ca s-a facut o nisa acolo de sus pana jos si au lasat asa ca a fost mai comod.Tu poti obtura la etajul tau,nai nici o treaba,apoi daca isi izoleaza fiecare etaju,n-o sa mai fie miros nicaeri,probabil mirosu ala vine de la subsol.
Tevile fiind fierbinti nu se creeaza nimic daca tu bagi spuma,n-o sa mai condenseze ca nau cum,poate alea in jos de tine.
Si chiar daca condenseaza la etajele de jos condensul ala se duce pe teava nu intra la nimeni in aptm si nu te gandi ca ploua laughing
Acum stii de ce condenseaza? Tocami pentru ca e nisa aia de sus pana jos,se creeaza acolo curent de aer si teava fierbinte aerul care circula rece,apare condens.
Daca tu opresti acel curent de aer n-o sa mai condenseze nici teva in jos ca teava fiind fierbinte va incalzi aerul din acesa nisa,aer care nu se mai raceste, pentru ca nu mai circula, si n-o sa mai condenseze mai deloc.
Tu faci cum vrei, dar daca izolezi cu spuma acolo vei opri curentul ala de aer si condensu, vei face ceva bun, dar tu faci cum crezi.

10 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Nu, poți zidi, izola, etc, mirosul neplăcut va persista. Trebuie să mergeți la Asociația de proprietari să cereți să vină o firmă să curețe subsolul, dacă e vreo țeavă fisurată, schimbată. Restul, dacă nu vor ceilalți vecini, faceți dumneavoastră. O izolație interioară pentru o eventuală infiltrare de apă, vă izolați plafonul camerei și locului gol, văruiți. După aceea, zugrăviți camera cu miros. Numai așa eliminați mirosul neplăcut.

| Salontanul a răspuns:

Normal ca daca zidesti si etanseizezi ca lumea nu se va mai simti.

| relian a răspuns:

Baga spuma acolo, cel mai simplu rapid si eficient, sigurat nu va mai patrunde miros ca n-o sa mai aibe pe unde. spuma acopera orice por, intra in orice gaurica, acopera tot si bine.
Apoi poti inlocui bucata aia de rigips si ai rezolvat problema.Bafta

| Littledoctor26 a răspuns (pentru relian):

Multumesc mult! Dar daca bag spuma nu are pe unde sa mai circule aerul ala si aburul si ma gandesc ca s-ar face condens imediat sub stratul de spuma si implicit in tavanul vecinilor de sub... Ce parere aveti? Nici nu stiu ce sa mai fac pentru ca efectiv nu mai pot sa suport mirosul ala! Ma gandesc totusi sa indepartez rigipsul de tot si sa zidesc acolo...

| relian a răspuns (pentru Littledoctor26):

Pai tocmai asta inseamna sa izloezi, aia esteizolatie f buna, atunci cand opresti aerul sa mai circule.Pt ca daca aerul circula face schimb de temperatura, adica vine rece, sau cald si se face condens.
Cand nu exista circulatie de aer nu mai are ce condensa laughing nici sub spuma nici deasupra nici la vecini.
Bine eu nu stiu ce anume este acolo, este vorba de aerisire sau ce este mai exact?
Ca de este aerisire normal ca nu obturezi aerisirea.Tu ai spus ca e o nisa ce s-a facut in rigips, de aia am spus sa bagi spuma.
Treb sa spui mai exact ce ai acolo.

| Littledoctor26 a răspuns (pentru relian):

Da, deci eu nu cunosc termenii laughing este un loc prin care trec niste tevi de la calorifer, dar totodata patrunde si mirosul din subsol pe acolo... au dat niste gauri in pod ca sa iasa aburul si mirosul, cica, dar tot mai miroase naspa, nici nu stiu cu cine sa vorbesc, la cine sa apelez ca sa rezolv...

| relian a răspuns (pentru Littledoctor26):

Am inteles este o nisa pe unde trec tevile,aia ai putea sa o acoperi ca nu este aerisire,dar se pare fctioneaza ca o aerisire care trece prin peretii vostri la fiecare etaj. Poti baga spuma,aia intra peste tot nu mai lasa nici un spatiu,iar daca tu esti singuru care sa plins de miros,atunci n-o sa mai vina nimeni sa te ia la rost de ce ai bagat spuma.
Pina la urma este peretele tau faci ce vrei, bagi spuma acolo, dupa ce dai rigispu ala la o parte, normal acele tevi sau pe linga ele nu ar trebuie sa existe spatiu, dar astea is constructiile, asa ca da cu spuma si ai terminat lucrarea.

| Littledoctor26 a răspuns (pentru relian):

Mirosul ca mirosul, dar pana sa dea gaurile in pod se facea condens si se uda coltul camerei... ulterior dupa ce au dat drumul la abur sa iasa, nu s-a mai udat nimic. De asta ma tem ca daca bag spuma ii afectez tavanul vecinului de jos pentru ca tot aburul ramane blocat acolo...

| relian a răspuns (pentru Littledoctor26):

Dar aburul ala de unde vine? Ai spus ca nu este ventilatie, is doara tevi care trec pe acolo prin acea nisa, deci abur de la ce sau de unde?

| Littledoctor26 a răspuns (pentru relian):

Pai tevile sunt de la calorifere si sunt fierbinti. Nefiind o aerisire se creeaza un condens, ceva de genul... nu stiu nici eu cum sa spun mai concret de atat laughing