| figure a întrebat:Ma gandesc sa cumpar un teren, in vederea construirii unei case si am nevoie de un sfat mai avizat.

Este vorba de un teren in oras (Bucuresti), de aprox 160mp (Deschidere de aprox. 11m). Terenul este incadrat ca P+2.

Ma uitam pe PUG si sunt lucruri care ma deruteaza. De pilda, in capitolul "conditiile de amplasare, echipare si configuratia cladirilor", apare un tabel din care reiese ca dimensiunea minima a parcelei, pentru a fi construibila, este de :
- 150mp (la regim de construire insiruit)
- 250mp (la regim de construire cuplat)
- 350mp (la regim de construire izolat)

Nu stiu si nu am gasit nicaieri ce presupune regimul de construire insiruit / cuplat / izolat.

Ma poate lamuri cineva cu privire la aceasta problema?
Pot construi o casa pe acest lot de teren?
Imi puteti oferi alte sfaturi care sa imi fie de folos in aceasta problema?

Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Regim de construiere insiruit este cel din complexele rezidentiale in care toate casele sunt lipite una de alta; Regim de construire cuplat inseamna ca casele sunt lipite doua cate doua, cu spatiu intre fiecare doua duplexuri vecine. Regim de construire izolat inseamna casa acre sa nu fie lipita de nici una a vecinilor. Pentru primele doua variante ai nevoie de acordul vecinilor si de acord de la urbanism (nu poti sa construiesti case lipite pe o strada pe care restul sunt izolate). In mod normal, nu poti construi o casa pe acel teren, dar exista exceptii, trebuie sa intrebi la Comisia de urbanism

| figure explică (pentru Brigaela):

Multumesc pentru raspuns.

Prin urmare, in regimul de construiere insiruit casele sunt efectiv lipite una de alta? Stii unde as putea gasi acesti termeni definiti?

Face vreo diferenta faptul ca pe teren exista o constructie ruina?

| Brigaela a răspuns (pentru figure):

Nu stiu, dar nu cred ca conteaza faptul ca exista o constructie demolabila pe proprietate. Gasesti definitiile si conditiile de construire aici: http://www.pmb.ro/servicii/urbanism/pug/regulament_local.php

6 răspunsuri:
| figure explică:

Precizez ca, pe respectivul teren exista o constructie-ruina, pe care as intentiona sa o daram. Nu stiu daca are relevanta.

| oldbluegrumpyman a răspuns:

Insiruit sunt strazile de pe o strada si trebuie respectate anumite conditii(ex: inaltime, aspect, materiale), cuplat sunt doua-trei case si alte conditii, izolat sunt case "fara vecini apropiati" si sunt alte conditii. Nu sunt expert, am auzit si eu pe ici pe colo. Cred ca cei de la cadastru te pot "lumina".

| oldbluegrumpyman a răspuns (pentru oldbluegrumpyman):

"strazile de pe o strada" sunt de fapt casele de pe o strada.

| Marin_Preda_1949 a răspuns:

Lege 50/'91 modificata si completata ulterior prevede ca deschiderea minima pentru ca un teren sa fie construibil trebuie sa fie 12, 5 ml. Solicita-i vanzatorului Certificatul de Urbanism, de la sect. in care este terenul. in Certificat este trecut regimul juridic, economic si tehnic al terenului. Regim insiruit este stilul "vagon" de la bloc: cuplat este sa fie alipita de cladirea vecina si izolat este in mijlocul curtii.
O zi buna si sper ca te lamuresti