anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.
Măslina este fruct sau legumă?
Dar avocado?
Care răspundeti si argumentați nu doar vă dați cu părerea că așa credeți voi și fugiți...

Răspuns Câştigător
| MihaiSpeedster a răspuns:

Știința spune așa:
Fructele sunt rezultatul procesului de polenizare, deci inițial sunt flori.
Roșiile, deși în conștiința colectivă fac parte din categoria legumelor, sunt de fapt fructe, pentru că floarea polenizată devine fruct. Ardeii la fel. Castraveții idem.
În cazul tău, măslina e fruct, face parte din aceeași familie cu cireșle.
Legumele nu se dezvoltă din flori polenizate. Cartofi, morcovi, salată, varză, brocolli, etc sunt legume.

36 răspunsuri:
| relian a răspuns (pentru maphiotul):

Stiam ca nu il citesti si stii de ce? Pt ca am vazut cit de competent esti, adica nu poti rumega mai mult decat o fraza scurta din 2-3 cuvinte laughing

Cind vezi asa povestire mai lunga deja te blochezi, nici nu mai esti capabil, cred sa citesti.
Dar stai linistit ca majoritatea is de astia ca tine, atit fraza scurta din 2-3 cuvinte, ori Da, NU cam atit poti pricepe.Dar asta e, fiecare cit poate duce, de unde nu-i nici Dzeu nu poate laughing

| maphiotul a răspuns (pentru relian):

Si verifică cine a jignit primul bă sugaciule.eu doar am ripostat la jignirile tale si a lui celalalt k@k@t.nu ai fii vrut sa cedez si sa accept sa ma jigniti voi?

Ba popaindaule,cine a jignit primul? Tu ca esti venit,aterizat pe aici direct de la stina din deal laughing
Sa vreau sa cedezi tu ce anume? Pai ma mormolocule,tu esti ala care a pus intrebarea,deci tu trebuie sa accepti orice raspuns,indiferent cai bun sau rau,trebuie sa multumesti celui care raspunde, iar daca nu-ti este pe plac, treci mai departe, nu treci la jigniri.
Consideri ca ai fost jignit ca am zis eu ca varza nu creste in copac? Apoi am zis copac esti tu daca crezi asta?
Nu team facut copac, am spus copac esti tu daca crezi asa ceva, deci nu vad unde este jignirea.

Iti zic eu ce tea deranjat.Ca am venit eu sa iti arat tie unde sa cauti,ce sa cauti.Dar ce am spus a fost f frumos,nu tiam trimis linkuri,eu consider pe aia care dau linkuri ca te face prost, pentru ca si tu si mai oricine poate sa caute acel lucru pe net.

Deci eu tiam dai idee si de aia clara, deci dovada ce sa cauti sa vezi si sa retii ceva bun.
Daca tias fi spus ca eu am facut scoala pentru asa ceva, normal ai fi gasit tu ceva sa spui laughing
Cam asa sta treaba sugaciule laughing nu mai suge tigara aia ca nu-i sanatos laughing pui intrebare, accepti raspunsurile, ba trebuie sa si multumesti

| maphiotul a răspuns (pentru relian):

Eu nu am jignit vreodata pe cineva fara sa fiu jignit
Dar nu is omu' care sa corespund proverbelor,, cel deștept cedeaza" sau,, daca iti dă o palmă intoarce si celalalt obraz" si nici,, capul plecat sabia nu il taie"

Serios? Vad te contrazici singur,mai devrele mai facut de toate,fara ca eu sa fi spus ceva tie,in afara ca am scris mai mult,dar sa iti arat cum sta treaba.
Deci trebuie sa dau raspuns scur Da sau NU? asa si daca as fi spus Da sau Nu ai fi crezut? Ai cerut dovezi clare laughing sau ce ai spus tu,ai zis care nu stie sa nu te incurce.
In sf vorba multa saracia Rominului,a omului voiam sa zic.
Sa fii sanatos,stai linistit ca nu is suparat,fiecare face ce vrea,poti sa spui orice,nu ma deranjeaza,eu doara am vrut sa lamuresc treaba cu fructele si legumele.

Daca nu citesti tot ce scriu,nici nu poti sa iti faci o idee,nu ai cum.

Am spus ambele is fructe din pct de vedere culinar,alimentar zii cum vrei,atit avocado cit si maslinu.Dar daca as fi spus doara fraza asta ce dovada ar fi?
De aia am scris mai mult,sa dau mai multe informatii,eventual trimiteri catre anumite surse.
Eu am carti de la facultati,chiar am si Legumicultura,iar acolo is trecute toate legumele cultivate si consumate in RO.
Am si Pomicultura,unde la fel is trecuti toti pomii si arbustii fructiferi.

Am si Constructii si f multi carti,toate de la facultati,deci ce se invata in facultati,caerti dupa care invata studentii.

Am spus am si una de aici din state,o am linga mine,pomicultura si legumicultura,iti pot arata,pot face poze si sa iti arat.
Am citit din carti nu din auzite,ori ce spune unu altul pe netu asta.

Se ajunge la jigniri stii de ce? Tot din cauza ta,ca dupa ce omu iti da un raspuns tu il arunci cit cole laughing ori il faci sugaci, sau hai nu mai ma deranja, stiam si eu ca maru creste in pom si altele genul asta.

Ok numa bine si ce sa mai zic, ramii cu ce stii, ori ce crezi, este alegerea fiecaruia sa faca si sa aleaga ce doreste.Bafta

regis
| regis a răspuns:

Pixul este obiect, un instrument de scris sau o rechizita?
Cam asa e si cu maslina, ea este un fruct al pomului numit maslin dar este folosit printre altele in alimentatia omului, deci gastronomic poate fi incadrata si la legume. Si pentru ca se utilizeaza si ca materie prima in productia de ulei, este in acelasi timp si o planta tehnica, impreuna cu sfecla de zahar, floarea soarelui, aluna, canepa, inul samd.
Raspunsul desemnat castigator este total gresit. Rosia, castravetii si ardeii sunt (si) legume, chiar daca din punct de vedere botanic sunt in acelasi timp fructele unor plante, pentru ca legumele sunt definite in dex ca si plante cultivate pentru hrana omului, indiferent ca se consuma radacina, tulpina, frunzele, fructul sau semintele plantei respective.
In concluzie, maslina este fruct dpdv botanic si leguma dpdv gastronomic.

Întrebări similare