| S3renadBump a întrebat:

Salut. Urmează să reconditionez baia si as vrea sa pun o cada semirotunda pe colt. Imi plac foarte mult cele zidite adică fără masca si as vrea sa stiu daca se poate face zidita si asa pe semirotunda si cum. Am ales una de genul din cauza lipsei de spatiu si nu imi încape una normală datorita lungimii. Multumesc anticipat.

4 răspunsuri:
| AlexPPS a răspuns:

Daca gasesti un mester bun, o poate masca cu BCA taiat rotund in jurul cadei. Problema va fi la faianta, acolo o sa se vada urat. Mai bine cumperi o masca mai scumpa dar mai aratoasa

| Ionel_Tulbure_1992 a răspuns:

E simplu. Din blocuri BCA faci "un pat" pe care va fi asezata ca da. Lasi spatiu suficient in zona scurgerii pentru a putea monta cu usurinta teava de scurgere.Vei folosii adeziv special pentru lipirea blocurilor BCA.Lasi så se usuce24-48ore dupa care vei lipi cada de"patul" de BCA cu spuma poliuretanica.Atentie! Cu o cumpana (poloboc)vei verifica sa fie inclinata foarte putin spre scurgere. Poti folosii cateva pene de lemn. Pentru a da formå semirotunda "patului"vei cioplii cu o daltita, bardita, fierastrau mic..etc exact dupa conturul cazii.Vei tencuii si finisa la semirotund cu acelasi material folosit la lipirea blocurilor BCA. Apoi vei aplica placile de faianta, mozaic.Succes si spor la treaba!

| Ionel_Tulbure_1992 a răspuns (pentru AlexPPS):

Mozaicul vine pe plasa, poti foarte simplu sa il aplici si pe suprafete curbate

regis
| regis a răspuns:

Bineînțeles ca se poate face zidita. Se poate zidi curbat, după forma ei, se poate placa cu mozaic sau chiar si cu placi de faianță mai mici.
Nu îți recomand insa suportul improvizat din BCA, cumpără un suport metalic dedicat, care are si reglaje.
Lasa o ușiță de vizitare pentru inlocuirea sifonului. Daca tii mult la estetica, o poți închide cu polistiren si spuma poliuretanica, iar placa de faianță care vine aplicata peste o lipești doar pe contur, cu silicon de culoarea rosturilor. Astfel ai acces oricând la sifon, fara mizerie, folosind un simplu cutter.