| anonymousaccount644 a întrebat:

Salutare, am o problema la usa de termopan, trebuie sa trag sau sa imping de ea mai cu forta deoarece nu se prinde bine acelor opritor de la broasca. Problema nu este opritorul, am vazut ca s-a tocit zona unde intra el sa inchida usa (am inlocuit deja spanioleta si nu aceasta era problema). In poza asta o sa vedeti la ce ma refer: https://imgur.com/gallery/mEJYFPj Stiti cumva cum se numeste aceasta parte si daca o pot gasi la magazine ca Dedeman/Brico? Din ce am gasit pe net, dar nu sunt sigur s-ar numi "contraplaca", acestea sunt universale pentru usile de termopan? Va multumesc mult!

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

În general ușile de termopan se mai lasă cu timpul din pricina greutății lor (cu cât sunt mai grele -cele cu oglindă- cu atât se lasă mai repede; se mai pot lăsa repede și dacă nu au fost montate bine de la început).
Asta face ca limba de la broască să ajungă mai jos decât contraplaca de pe toc.
Ușile de termopan se reglează de la un șurub din partea de spate-sus a ușii cu o cheie de tip imbus.
Ca să vezi dacă limba se potrivește perfect pe contraplaca de pe toc, stai în spatele ușii, apropii ușa de toc fără să o închizi de tot, și cu un creion faci un semn pe toc la partea de sus și de jos a limbii. Apoi vezi dacă limba se încadrează bine pe contraplacă. (Creionul se șterge de pe termopan).
Caută apoi pe google "reglare usa termopan" și te uiți la mai multe videoclipuri, deoarece există mai multe tipuri de balamale pentru ușile termopan și fiecare se reglează diferit (unele au șurubul de reglaj direct pe ușă în partea de spate-sus, iar altele se reglează din balamale.

De asemenea se poate scoate și contraplaca de pe toc din șuruburi și se poate ridica sau lăsa după caz. Dar asta numai dacă mai este cazul în urma reglării ușii.
Contraplaca mai are și ea un reglaj unde vine limba. Găsești pe google dacă vei căuta mai multe videoclipuri "reglare contraplaca usa termopan".

În funcție de localitate, un meseriaș ți-ar lua ca manoperă între 50 și 100 lei ca să îți regleze ușa și să nu îți mai bați tu capul.

| Iote a răspuns (pentru anonimg):

In functie de localitate, fasesti sau nu gasesti meserias. Eu nu ma pricep la termopane si de doi ani ma chinui sa gasesc meserias pentru un astfel de reglaj.

2 răspunsuri:
| TanaseȘtefan a răspuns:

Din cate mi ai spus nu cred ca este de vina acea bucata, usa pare sa fie decalata, cheama pe cineva cu experienta sa ti o caleze.