| MihalacheAna1989 a întrebat:

HEY TPU!

Aceasta intrebare este adresata fetelor si baietilor ( de ce nu ) cu par lung.
V-ar interesa sa va donati parul pentru o cauza nobila?
Daca da : cititi in continuare.

LPT este un concept nou în România, inițiat la Iași, după un model britanic. Acesta presupune donarea de păr pentru a confecționa peruci, ce vor fi apoi oferite copilașilor bolnavi care și-au pierdut părul în urma tratamentelor groaznice prin care au trebuit să treacă.
Avantajul acestui proiect este că oricine poate dona. Trebuie doar ca cea mai scurtă șuviță de păr să aibă minim 17 cm. În rest, condițiile sunt rezonabile: părul poate fi drept, ondulat, cârlionțat, vopsit atât timp cât culoarea este naturală și nu o nuanță artificială, de exemplu verde sau albastru. De asemenea, se acceptă și codițe ce au fost secționate cu mult timp în urmă dar au fost păstrate în condiții bune. În opoziție, nu se acceptă extensiile, dredurile, părul tip afro sau părul grizonat.
Procesul de secționare a părului este relativ simplu. Acesta se poate realiza atât la un salon, cât și acasă, atât timp cât sunt respectați pașii secționării: părul trebuie spălat și uscat bine înainte, prins cu un elastic sus, ÎMPLETIT, prins cu un elastic jos și apoi secționat deasupra elasticului de sus. Părul trebuie să fie complet USCAT în momentul secționării. Trebuie depozitat, apoi, într-o PUNGĂ sigilabilă curată. Poate să fie și o punguță normală, doar să fie bine înnodată. Este foarte important ca toți acești pași să fie respectați.
Din păcate, costurile secționării vor trebui suportate de către donatori. Vom posta în curând o listă cu saloanele colaboratoare ale proiectului din fiecare oraș.
Așteptăm colaje cu fotografii realizate în momentul secționării părului, poze before&after sau alte tipuri de imagini ce exprimă implicarea dvs în proiect, pentru a le posta aici, pe pagina oficială de facebook a proiectului, cu acordul dvs, desigur.
Pachetele cu codițe pot fi predate colaboratorilor LPT din orașul dvs sau pot fi trimise direct, prin curierat, pe adresa Societății Studenților Mediciniști Iași, str. Universității, nr. 16, Iași, România, cu mențiunea „LPT". În acest colet vă vom ruga să includeți o hârtie cu datele dvs: nume, prenume, număr de telefon – pentru a vă putea confirma ca am primit pachetul.
Odată cu extinderea conceptului la nivel național s-a mărit și echipa LPT. Ceea ce urmărim este să avem câte o persoană de contact în fiecare oraș pentru a lucra mai organizat și pentru a asigura maximum de eficiență în procesul de informare cu privire la principiile proiectului.

Pentru mai multe informatii accesati :
https://www.facebook.com/LPTIasi?fref=ts
Daca doriti sa va donati parul va rog frumos sa imi lasati si mie un mesaj la aceasta intrebare.

Răspuns Câştigător
| Cσcσ a răspuns:

Da, as face asta, dar eu deja mi-am tuns parul foarte scurt.Nu mi-am dat seama de asta atunci cand m-am tuns.I-as fi putut ajuta poate, aveam parul foarte lung, dar, cel mai probabil, a ajuns la gunoi. sad

20 răspunsuri:
| SergiuBoss11 a răspuns:

Nu am nimic cu cei ce vor sa ajute oamenii bolnavi, dar tu crezi ca de par le arde lor in momentele alea?

| toleagiulia a răspuns:

Pacat ca am parul scurt!

| RAY a răspuns:

Mie imi creste parul repede dar cum traim in Romania parul se va vinde faza cu batranei e vrajeala in fine, traim in rooomania

| Julian_Xander_1988 a răspuns:

Aici am vazut cateva persoane ce vor sa doneze
https://gamesandmoviesonline.wordpress.com/informatii-utile/

| Manole_Vanessa_1998 a răspuns:

Da nu de curand m-am tuns, am avut parul pana la fund

| Yazgan_Ebru_Amalia_1990 a răspuns:

Am o coada de 43cm par natural nici un strop de vopsea grosimea de 9cm...dar l-am vandut scuzeee

| sweetdann a răspuns (pentru SergiuBoss11):

Fara suparare.dar se pare ca tu nu sti cum se simt fetitele bolnave care inainte au avut codite, par lung, iar acum vad pe strada sau oricare alt loc fetite de varsta lor cu par lung, aranjate... Crede-ma! Nu vrei sa stii ce batalie este in sufletul copiilor bolnavi de diverse boli aspre! De la joaca limitata-spre deloc, pana la aspectul fizic de dinainte si din prezent cat si a altor persoane!

| SergiuBoss11 a răspuns (pentru sweetdann):

Dorinta de a avea par paleste in comparatie cu dorinta de a fi sanatoase.

| florinacristina99 a răspuns:

Ce trist. Eu am parul mai scurt de 17 cm, ca as fi donat.

| mariamariamaria555555 a răspuns:

Oamenilor bolnavi nu le trebuie par
nu conteaza
le trebuie sanatete si bani de medicamente

| superoidxxl a răspuns (pentru SergiuBoss11):

Adevarat!

| Ɗєℓυѕιση a răspuns:

Da, as face asta.
Dar m-am tuns deja. sad

| Eu2208 a răspuns:

O prietena a facut asta cu organizatia aceasta si dupa aceea a fost foarte fericita!

| LexiEla a răspuns (pentru mariamariamaria555555):

Stima de sine ridicata este un bonus adus refacerii mai rapide.

| IIIshaneIII a răspuns:

Cunosc personal o organizatie de caritate ce strange fonduri de la oameni pentru a ajuta un copil bolnav, problema este dupa cum mi-au marturisit ca 90% din fonduri le revine lor si doar 10% copilului

| LoveSleep a răspuns (pentru florinacristina99):

Da, suntem siguri că ai fi donat.

| gogu220 a răspuns:

Mai e valabil?
Unde trimit?

| Mayar a răspuns (pentru SergiuBoss11):

E vorba de copii. E foarte logica treaba raised eyebrows