| Mosotti a întrebat:

A folosit careva Alluloza ca indulcitor? Da da, cum vi s-a parut? Mai ales daca cineva a facut dulceata veritabila cu ea. Mai ales doamnele interesate sa nu ia in greutate.

Ea este un inductior cu volum ca si zaharul doar ca nu face rau, are de 10 ori mai putine calorii decat zaharul nu face carii si nu urca glicemia. Cu volum adica nu are putere de indulcire de sute de ori mai mare ca zaharina, stevia.

Si spre deosebire de eritritol care e la fel de nepericulos, Aluloza nu da diaree, balonare si alte tulburari gastrointestinale.
Problema e ca zaharul costa cam 6 lei Kg, Eritritolul cam 50 si Aluloza cam 200.

Mai ales ca, cu ea poti face dulceata veritabila (faci siropul cu apa si aluloza si dupa ce se ingroasa pui fructele si mai fierbi ceva) cu putine calorii de ex in loc de 300/100 g iese cam cu 70, nu cristalizeaza ca eritritolul de dupa racire dulceata devine cristalizata ca zaharul adica nu iese bine.