| AdeLeu a întrebat:

A mai scapat lumea de o problema, domnul Charlie Kirk. Nu vi se pare ca a trebuit sa-si asume, spunand toate acele prostii si luandu-i pe toti peste picior?

13 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Tocmai asta este buba. Ca omuletul spunea adevarul despre lumea inconjuratoare. Tocmai de asta a fost asasinat. In America sunt multi oameni inculti ce nu stiu sa formuleze o definitie. Si tot acei oameni sunt in stare sa calce pe cadavre pentru a-si apara crezurile. Mai ales ca tot acei oameni au acces la arme de foc.
Foarte multe dezbateri ale lui erau cu oamenii din cultura woke, care cred in fantasme si multitudini de genuri, cand e clar ca sunt doar 2 in lumea asta.

Dupa cum vezi, adevarul este lucrul ce goleste omul de masti, fite, figuri, si prostie. Daca omul respectiv are un caracter si un comportament facut doar din aceste fatade, adevarul este pentru el ceva toxic, pentru ca ii demonteaza efectiv toata viata si toata minciuna in care a trait. Simtindu-se gol si neputincios. Tocmai de asta oamenii prefera sa se minta pe ei insusi si sa respinga adevarul. Pentru ca ei nu pot suporta devarul, preferand sa stea in confort si minciuna.

Totusi ce pot sa spun. Este regretabil acel asasinat, si nu ar trebui sa ne bucuram pe seama asta. Omul intr-adevar, s-a expus unor riscuri mari. A murit implinit din punctul meu de vedere. pentru ca nu i-a fost frica sa poarte dezbateri cu oamenii mai putin inteligenti decat el. Regretabil totusi ca el incerca sa-i invete prin actiunea lui.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu cred că cineva merită ucis, decât dacă el însuși ucide la rândul său.
Dar nu pot spune că îmi pare rău pentru el, când el însuși nu credea în empatie și spunea că e o construcție din asta woke.
El vorbea fix despre folosirea armelor în SUA și că e necesar sacrificul câtorva vieți omenești pe an pentru a-și păstra acest drept, deci felul în care a murit e ceva ce el susținea atunci când li se întâmpla altor oameni, inclusiv copiilor. Iar legat de copii, spunea că avortul e mai rău decât holocaustul și că și-ar forța propria fiică să țină sarcina dacă ar fi abuzată sexual.
Omul nu era bun deloc, avea unele dintre cele mai rele idei, dar felul în care a murit e ceva pentru care milita și de asemenea nu și-ar fi dorit empatie. Însă repet, așa ceva nu merită decât criminalii, e ok că se condamnă astfel de acte, însă Trump&Co nu au condamnat uciderea senatorilor democrați și nu au coborât steagurile pentru ei, ori pentru uciderile în masă din școli, ori pentru acea ucraineancă ucisă în autobuz. Nu e ok această fățărnicie, acest tratament special doar pentru cei care susțin maga. Ori condamnăm crimele indiferent de rasă, gen, naționalitate sau orientare politică, ori păstrăm aceeași tăcere.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Detalieaza putin cat adevar e in afirmatia asta

"It's worth it to have a cost of, unfortunately, some gun deaths every single year, so that we can have the Second Amendment to protect our other God-given rights,"

Si daca e adevarata... zic sa nu ii plangem de mila nu? Adica invatatura lui a fost executata.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru suntserios):

Da, stiu sunt constient de eroare in calcul pe care am facut-o. Eu il stiam pe om din podcasturile lui cu "prove me wrong" in care dezbatea subiecte cu aia din cultura woke.

Abia apoi am aflat ca omuletul a promovat fake news si teorii ale conspiratiei. Tocmai ce am vrut sa sterg comentariu, dar vad ca nu merge. Trebuie sa confirm stergerea din mail-ul pe care nu l-am primit.

suntserios

Stii ca a comparat avortul cu holocaustul si a considerat holocaustul ceva mai placut decat un avort.
A declarat chiar ca daca fiica lui minor ar fi violata nu ar fi de accord cu un avort.

Ce sa zic, invatat poporul la bine.

| J0B0MAT a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Caută podcasturile lui Dean Withers pe yt sau contul de tiktok unde face și live-uri. E total opusul lui Kirk și o să îți demonteze toată manipularea extremei drepte pe tema woke, familiei tradiționale, neo-fascismul îmbrăcat în conservatorism. Omul este extraordinar de inteligent și la început el însuși era susținutător republican până a reușit să se informeze foarte bine și să vadă dincolo de bula noilor fasciști, mascați ca buni creștini suveraniști.

Dupa cum ziceam, vedeam fugitiv podcasturile cu el doar in situatiile in care avea dreptate. Nu am stat sa caut toate debaterile la puricat. Eroarea mea de calcul pe care o detest, a fost faptul ca inainte de a-l "promova" public, nu am facut un minim de research despre el.

suntserios

Pai ai scris un text atat de lung si de plin de substanta despre adevarat... parea ca stii exact ce spui. Numai zic.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru J0B0MAT):

L-am notat in notite. Mersi pentru sugestie!

Mai mult vorbeam despre notiunea de adevar si despre cum oamenii se simt mereu expusi in fata acestuia. Voiam sa conturez actiunile lui din dezbateri cu oamenii care i-au adus sfarsitul. nestiind ca tot el avea o ideologie destul de "ciobita" referitor vietii umane.

| J0B0MAT a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Chiar sper să te uiți, pari un om destul de inteligent, dar faci greșeala banală de a nu verifica până la capăt pe care o facem mulți dintre noi, inclusiv eu.
Ne apar niște chestii pe rețelele sociale în mod repetat, propulsate intenționat de propagandă și le luăm de bune fără a cerceta mai în detaliu. La fel au făcut și cu Georgescu, au băgat niște idei care prind la oameni, precum țara e cea mai importantă, apărăm familia tradițională și oamenii au zis ce om bun.Și n-au mai căutat să vadă cum laudă și copiază discursurile legionarilor sau înțelepciunea rușilor.Astea aveau mult mai puține vizualizări și nu erau mediatizate.
Rețelele sociale sunt deținute de adepți ai extremei drepte: Facebook, insta, Twitter, telegramul e al rușilor, tiktokul al chinezilor. Ele sunt mediul unde propaganda e majoritară, trebuie să nu luăm totul de bun și să căutăm din mai multe surse, să vedem imaginea în ansamblu, nu doar o anumită parte.

| Miruna333 a răspuns:

Incita la violenta si asta a primit. Era anti-avort, sexist, misogin, anti metode contraceptive, nu credea victimele violurilor, homofob, rasist. si lista continua pana maine.

| J0B0MAT a răspuns:

O persoană care nu s-a născut înainte, nu poate fi declarată moartă. Pentru că nu există, nu e un om în totalitate, ci doar o aglomerație de celule, poate fi un ficat, rinichi sau un schelet cu piele de mărimea unui măr, fără creier și judecată. E ca o tumoră care ar nevoie de corpul tău pentru a exista, iar dacă o scoți, nu mai supraviețuiește.Și e alegerea fiecărei persoane ce face cu corpul ei, inclusiv atunci când o formațiune are nevoie de corpul unei femei pentru a exista.
Also, multe avorturi sunt necesare pentru supraviețuirea mamei sau rezultă din abuzuri sexuale, inclusiv ale minorelor. Dar nu mă aștept ca voi să vedeți o problemă în asta, ci probabil v-ați obliga propria fiică de 10 ani să nască dacă ar rămâne gravidă după un viol, la fel cum ar fi făcut Kirk.