Categoric,calitate.
Bunatatea e limbajul pe care surdul il poate auzi si orbul il poate vedea,spunea Mark Twain.
Bunatatea e o dovada de superioritate incontestabila,iar cei care profita de ea si de tine,trebuie sa fie spirite complet condamnate la ingustime,inchistare si inferioritate.
Fiind bun cu ei tu nu pierzi decat o parte de energie pozitiva,in timp ce ei vor ajunge sa se piarda pe ei insisi in fata zambetului tau.
![]()
De bunatate s-a abuzat si se va abuza intotdeauna,dar e mai bine sa ramai bun ca sa te simti bine tu,fata de tine.
Personal,imi place sa pot sa-mi zambesc de cate ori ma privesc in ochi.
![]()
Si,ca sa n-o poti privi vreodata ca pe un defect, selecteaza cuminte si inteligent pe cei ce nu abuzeaza de bunatatea ta, pune niste limite, asa, ca sa nu mai simti ca esti luata de "fraiera"!
Majoritatea care se dau "prea buni" nu sunt de fapt. Daca ajungi sa te plangi de asta inseamna ca esti constient si ca tu continui din proprie vointa (chiar daca e mai mult in subconistient). Chestiile astea le face lumea sa se simta mai bine, sa simta ca sunt persoane bune simtind nevoie sa valideze acest lucru ajutandu-i pe ceilalti. Totul deriva de la imaginea proasta de sine. Cred ca daca cineva e o "persoana buna care ajuta pe toata lumea" e automat si cineva naiv care nu stie ca se profita de el.
"Bagă-ţi în cap odată şi pentru totdeauna, amicul meu slab şi fricos, că ceea ce proştii numesc omenie nu este decât o slăbiciune născută din frică şi egoism, care subjugă numai oamenii slabi şi care rămâne necunoscută celor cu caracterul format prin stoicism, curaj şi filozofie."
Marchizul de Sade
Cum am mai spus pe aici e greu sa ma schimb, chiar si cu cine nu merita!
Niciodata nu o sa reusim sa fim prea buni. Poate ca avem o parere prea buna despre noi.
Dar nu trebuie sa-i spui NU mamei copilului, cum sa faci asa ceva? Mai bine vino cu pretentii noi. In cazul asta ori iti mareste salariul ori strange din dinti si aia e (in orice caz castigi). In viata trebuie sa stii sa-ti aperi interesul, daca tu nu-ti aperi interesul tau nimeni nu va veni sa ti-l apere, asta ti-o garantez.
Calitate, sunt uni care te apreciaza pentru ceea ce faci si alti care nu, invata sa selectezi. Caci ceea ce faci u este prostie nu bunatate.
E o calitate, tocmai de aia oamenii din jurul nostru profită de ea la maxim pentru că ştiu că ne lăsăm uşor fraieriţi. Asta e, dar câteodată trebuie să zici şi nu pentru că dacă continui să faci lucrul ăsta când le e lor mai dragă lumea te înjunghie pe la spate, ba chiar uneori te au la degetul mic aşa că ca să se răzbune, chiar dacă n-au un motiv anume. O zi bună!
Trebuie sa fii si bun dar cu unele persoane sa nu depasesti cantitatea potrivita!
Cred ca priveesti lucrurile putin gresit.
personal cand fac ceva "bun" nu ma astept ca ea sa fie intoarsa, acela s-ar numi serviciu.
daca fac ceva ok il fac doar pentru ca vreau eu sa fiu dragut cu acel cineva, nu ma gandesc la urmari, iar daca acest fapt te deranjeaza ca faci lucruri bune si esti luat d fraier, atunci fa opusul.lumea va profita de tine pentru ca le permiti.sunt o fire mai saritoare ca nu se da in laturi de la nimic si ajuta cand poate insa nu las pe nimeni sa profite de aceste calitati, gen eu sa muncesc ca prostu iar el sa stea sa o arda la rece.cauta un echilibru.
bunatatea este clar o calitatea, ce ma deranjeaza este ca e foarte rar intalnita si incepe sa fie tratata ca si slabiciune
Mare dreptate ai fratica, am stat si am citit toate mesajele pana la tine, sunt de aceeasi parere ca si tine. Desi am cautat o viata intreaga sa fac bine celor dragi, a fost in zadar, cu cat faceam bine celor dragi si nimic nu.i multumea, si.ti arata nepasare si ca ceea ce faci u nu are nici o valoare, iti este sufletul sfasiat. ( Angycut, gandeste.te ca pentru tine sunt doar simpli oameni, nu ai dc sa te simti vinovata daca nu ajuti, trebuie sa analizezi daca merita cu adevarat, atunci poti sa.i intinzi o mana de ajutor, doar in cazul acesta, cu cei din familie e mai greu, chiar daca erau rai cu mine, eu am continuat sa fiu de folos, dar asta a daunat sanatatii mele, dar asta e, trecem mai departe, poate asa mi.a fost scris, uneori as vrea sa fac lucruri rele sa fiu mai ignorant, nepasator, dar inima si sufletul nu ma lasa)
Este o calitate, dar dauneaza grav sanatatii. Eu ajut chiar si necunoscutii, dar cand vad ca nu merita a doua oara nu.i mai ajut. Am dat si bani, cu toate ca.mi trebuiau, mi.am spus lasa ma ca numai bun ii dau la asta banii imprumut cat ii strang si pe ceilalti sa pot da de carnet mai dureaza, mi.am spus numai bun nici nu o sa.i cheltui, si am ramas cu buza umflata, a trecut un an si mi i-a dat cu taraita, si acum are sa-mi dea bani, am mai dat la cineva o lanseta, si nu mia mai dat.o, i.am cerut.o de cateva ori, dar se facea ca ploua, a venit sa-mi ceara a doua oara 15 lei sa.si ia un pachet de tigari, nu i.am mai dat, asta nu inseamna ca sunt o persoana rea
Te inteleg...si eu am fost asa in generala, dar trebuie sa te schimbi..toate excesele dauneaza chiar si sa fii prea bun. celor care te roaga sa faci ceva in favorul lor va trebui inainte sa te gandesti la tine apoi la ei si daca refuzi spune-le reumos gen : imi pare rau dar nu pot, sunt prea ocupate, nu am timp etc