Saslut, Ania!
Ce înseamnă pentru voi să fii matur?
Pentru mine asta inseamna sa nu mai fac lucruri copilaresti (ne jucam cu masinute, papusele), sa nu rad ca proasta cand cineva se accidenteaza grav, sa pot intelege problemele prietenilor mei si chiar sa fiu capabila sa le dau un sfat atunci cand vor.
Sa fii mastur inseamna acele ganduri " Ma duc intr-un oras mare singura si imi incep cariera" "Vreau sa merg la facultate si sa-mi fac un viitor" "Vreau sa le demonstrez parintilor mei ca am devenit matura" ...cam asta inseamna pentru mine termenul de MATUR.
Credeţi că e bine să-ţi exprimi gândurile, să spui ce simţi, să nu fi închis asta la începutul (presupun, sper să fie) al unei relaţii?
Da, spre exemplu imi incep relatia cu un baiat. Daca este ceva ce vreau sa nu lipseasca din relatia aceasta este sinceritatea. Oricat de dureros ar fi adevarul, partenerii trebuie sa fie sinceri unul cu celalat. Daca nu-mi place de fapta care tocmai a omis-o trebuie sa-i spun ca sa nu o mai repete (el poate considera ca imi place si mai continua)... A fost un exemplu.
Oricum, cam asa socotesc eu raspunsurile la intrebarile tale.
Asta inseamna sa fii adult:sa construiesti castele de nisip, dupa care sa le calci in picioare si sa repeti operatia iar si iar, cand stii prea bine ca oceanul le-ar fi daramat oricum
Cand ti-ai pus sufletul pe masa de la inceputul unei relatii esti un om terminat. El/ea se va juca intentionat sau nu cu el, pana cand umilit te vei retrage
Buna, nu cred ca maturitatea s-ar putea defini in cateva randuri.la maturitate se poate ajunge, prin multe fapte petrecute, prin experienta si chiar socuri traite in viata.Matur inseamna a gandi real, a trai cu picioarele pe pamant.Si in final o intrebare doar pentru mine :"cate perosane mature se plimba pe acest site?"(nu zic ca eu as fi la varsta aceasta)
Da e bine, dar intr-o oarecare masura.Nu incepi sa zici tot ce gandesti pe moment care ar deranja partenerul, intr-o oarecare masura cum am zis.
Pupici!
♥¢яαzу ♫ ∂σℓℓ ♫ ∂уα♥
Servus Ania! sincer pentru mine sa fi matur inseamna sa inteleg lumea asta rea de care suntem inconjurati, problemele, sa nu mai fim atata cu capu in nori si sa incercam sa intelegem de fapt prin ceea ce trecem(ma refer la adolescenta)iar cat despre a 2-a intrebare eu cred ca daca persoana respectiva inspira incredere de ce nu, dar daca nu, mai bine te eliberezi in alt mod ca sa nu afle apoi toata lumea! uh ce zici?
Eu unul, ma intreb cate persoane din toate cele care au raspuns (inclusiv eu) pun in practica ceea ce au scris. Intr-adevar, ceea ce au scris si ceilalti este adevarat. O definitie clara a maturitatii, niciodata nu vei avea. Dar experienta pe care o dobandesti de-a lungul vietii poate reprezenta un punct de plecare in a iti da seama cat de matur esti. Sunt multe lucruri asociate cu maturitatea. Sfatul meu este sa incerci sa te inconjori de oameni maturi. Sa petreci timpul cu ei. Sa vezi cum reactioneaza in diferite momente si situatii. Facand aceasta iti va intra si tie in sange si vei deprinde unele obiceiuri. Iti vei da singur seama ce e bine sa faci si ce nu. Chiar daca, inveti mai bine din propriile greseli, incearca sa inveti cat mai mult din greselile altora. Nu exista probleme in lume, prin care macar o singura persoana sa nu fi trecut prin ele si sa le fi rezolvat. Incearca sa-ti iei diferite responsabilitati. Incearca sa-ti gasesti un loc de munca. Incearca sa iti porti singura de grija si sa nu te bazezi pe ceilalti. Sa faci lucrurile de una singura. Sa iti rezolvi probleme cu mana ta. Sper ca ti-am fost de ajuor cu putinul pe care ti l-am oferit. Take care!