Asa e,nimeni nu e perfect.
Celor pe care ii port in suflet ma stradui sa nu le gresesc,dar daca se intampla,sa-mi cer iertare e cel mai putin ce pot face,regret ingrozitor supararea pe care am provocat-o unei persoane dragi si incerc s-o indrept in toate felurile!
Am facut si fac destule gafe (neintentionate evident),dar reactionez imediat cand realizez ca cineva drag mie,a fost ranit de gestul sau vorba mea,nu am incapatanari si obtuzitati stupide!
Si, in general, imi recunosc greselile, nu numai in familie sau fata de persoanele care inseamna ceva pentru mine.
Dar, in viata cotidiana, este deja exagerat sa afirm ca un-doi imi cer iertare sau recunosc ca am gresit.Pentru ca, in fata multor necunoscuti, un dialog care doare sau raneste este de fapt o lupta de orgolii si poate ca ma prinde intr-o clipa in care n-am generozitatea la mine!
Dar fata de prieteni si familie, cer iertare intotdeauna si ei la fel.
Cred ca e una din cauzele starii mele nesfarsite de bine...
Imi cer scuze si arat cat imi pare de rau.
La randul meu stiu sa iert si inteleg pe oricine, toti suntem oameni si gresim.
Mie nu mi-a fost niciodata greu sa-mi cer iertare pentru ceva. Nu prea pot sa inteleg de ce e atat de greu pentru altii sa recunoasca o greseala. Tuturor ni se intampla, mai ales cand trecem printr-o perioada mai proasta.
Da, pot sa zic ca stiu sa iert, pentru ca inteleg ca greselile pe care le mai fac si eu, le pot face si altii.
Depinde ce greseala ai facut, cel mai bine este sa iti ceri scuze si sa arati ca iti pare sincer rau.
Da si da si iarasi da in anumite cazuri. Exista parinti care isi rasfata copiii si atunci ei vor avea impresia ca totul e de partea lor. Am colegi de genul asta si nu pun la suflet, dar eu zic ca e foarte urat din partea cuiva sa se poarte ca niste regi care se cred ingeri care sunt in realitate diavoli. Eu, unul, nu stiu ce credeti, dar asta este parerea mea.
Da,este greu uneori sa iti recunosti greselile dar e important sa o facem. Eu zic ca nu trebui sa insisti pe moment si sa iti ceri iertare continu chiar daca nu primesti raspuns pentru ca evident si persoana respectiva este suparata sau chiar nervoasa, ar trebui sa o lasa-ti sa se calmeze si siguranta apoi iti va accepta iertarea si va constientiza ca nici tu nu ai vrut sa faci rau. (Sper ca te-am fost de folos )
- Persoanele apropiate mă cunosc foarte bine, şi ştiu că atunci când fac ceva ce lor nu le convine, nu o fac cu intenţia de a-i deranja. De cele mai multe ori îmi cer iertare, uneori faţă în faţă, alteori într-un mod tacit.
- Nu, nu mi-e greu să recunosc atunci când greşesc. O fac fără niciun fel de problemă.
- Da, ştiu.
Trebuie sa ii spui persoanei fix ce ai scris aici(ca ai gresit...).Si normal ca trebuie sa iti ceri iertare.Persoana anumita va admira faptul ca ti-ai cerut iertare.Pana la urma acea suparare nu va tine vesnic. Sper ca te-am ajutat!
Fa cumva, ca si din comportamentul tau sa reiese ca regreti si ca nu o sa se mai repete. gen.
Eu sunt anatomic creata si nu pot sa imi cer iertare din tot sufletul nici chiar cand gresesc, nu imi e rusine, nu imi e teama si mai ales nu din orgoliu, pot sa spun din tot sufletul ca nu o sa se mai repete, ca am gresit stiu, sa dau dreptate omului de langa mine, cand imi cer iertare iese un imi pare rau amarat sau un iarta-ma lesinat.
In functie de greseala facuta este greu sa o recunosti sau nu, din cauza unei greseli pentru care nu mi-am gasit cuvintele de scuze si tupeul sa o recunosc pana in prezent, am invatat ca trebuie sa ma straduiesc sa fiu sincera in totalitate sa nu gresesc nici macar cand am cei mai mari draci, cea mai mare oboseala... in 90 din cazuri imi iese.
Pentru restul de 10 % bag aceasta fata la inaintare si incerc sa nu o mai repet.
http://s173.photobucket.com/......y.jpg.html
Raspuns final Da, dar ai mare grija pe viitor in fata caror oameni gresesti caci odata cu trecerea timpului si repetarea greselilor te poti trezii cu raspunsul negativ al parerilor de rau sau mai rau [ din pcuntul meu de vedere] sa iti spuna omul ca nu s-a mai suparat ca se astepta.
Când ajungi să îl ierți pe cel ce-ți greșește, înseamnă că înțelegi care sunt lucrurile importante în viață și în ce ar trebui să te implici mai mult... cu toții greșim și cu toții ar trebui să iertăm, nu ne costă nimic!
bebitza întreabă: