| Andreasx a întrebat:

Am inlocuit zaharul cu stevia(indulcitor natural). Unele voci spun ca tot zahar e si tot e daunator,daca pui stevie in ceai tot zahar e,ori renunti de tot ori ba. Il folosesc la ceai,la terci de ovaz,la limonada, sa fie mai dulce, ambalajul spune ca are 0 indice glicemic, 0 calorii, sweet&safe se numeste.Ma gandesc ca e mai sanatos avand in vedere ca zaharul este rafinat iar stevia este practic o planta naturala.Voi ce parere aveti in legatura cu indulcitorii naturali? sunt o alegere buna sa fie alternativa zaharului fara sa ingrase sau e doar un mit?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Comprimatele/indulcitoarele "Stevia" sunt un extract de planta naturala, numit STEVIE, care functioneaza si se absoarbe diferit, fata de zahar.
Este recomandat tuturor diabeticilor si celor care vor sa renunte definitv la zahar, dar vor sa manace sau sa-si indulceasca ceaiul, cafeaua samd.
Extractul de stevie, este foarte sanatos si este procesat foarte usor de organism, avand indice glicemic zero.
Recomand stevia cu cea mai incredere!

13 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Sunt o alternativă mai sănătoasă, fiind produse în totalitate naturale, nu rafinate, așa cum este zahărul.

| RAY a răspuns:

Tot zahar este, organismul tot zahar vede, acelasi metabolizare, Stevia rebaudiana este de 300 de ori mai dulce decât zahărul, zaharul este sanatos folosit cu minte, limitat, eu as recomanda mierea ca ceva sanatos deci repet totul ingrasa daca nu ai o limita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Ai dreptate oarecum.
Zaharul nu trebuie evitat complet (in proportii normale e util orgasnimului -> energie), ci dat la o parte cand nu prea e cazul. La fel si sarea. Eu absolut niciodata nu adaug zahar sau sare in orice mananc. Si asa cu atatea dulciuri / alimente procesate nu mai are rost. La fel si in bauturi (sucuri naturale, ceaiuri, cafele, limonade).

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu unu recomand fructe, legume crude, nu recomand nimic procesat, e nesanatos, dulciurile duc la dependenta, nu recomand mezelurile, sucurile naturale nu sunt recomandate si fructelele sa fie mancate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

La ce fructe jalnice se gasesc prin supermarket mai bine iei dulciuri, dar stii o treaba.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar dulciurile nu au vitamine doar zahar

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

N-am pretins sa renuntam la fructe si sa mancam dulciuri. Nu asta ziceam. Doar ca nu prea e sigur nici cu fructele. Pana la urma nu despre cat de sanatoasa e mancarea sau nu ar fi vorba, ci mai degraba de obiceiuri.

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

In piata gasesti cele mai bune fructe/legume, alea importate in supermarketuri sunt boala curata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Drimmero):

Pai de aia zic. Si cum pietele sunt mai greu accesibile, in sensul ca trebuie sa mergi la anumite ore, in anumite locuri, la supermarket e program mai larg, mega image-urile si altele de genul sunt la orice colt de bloc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Drimmero):

Desi pana si in piete poti avea norocul sa gasesti aceleasi produse de import. Trebuie investigat foarte atent si acolo.

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Cele batatorite sunt de fapt naturale, cele cu culori si forme perfecte sunt modificate clar.
Ce mai e sanatos in ziua de azi? Absolut nimic,, suntem condamnati la un stil de viata putred.

| Hammurabi a răspuns:

Dacă caști ochii mari și ești atent la ceea ce-ți pui în ceai vei observa fără îndoială că nu e ștevie. Ștevia e o plantă verde cu frunze mari și frumoase.
Ce-ți pui tu în ceai sunt niște picături sau pilule obținute prin procesare industrială care sunt al dracu' de departe de natural indiferent din ce sunt obținute.
Acele picături sau pilule, sunt ștevie în EXACT aceeași măsură în care zahărul e trestie sau sfeclă (că doar din ele se obține).
Nu pot să înțeleg cum reușește "sistemul" să vă prostească că ceva e natural, când de fapt e clar că e obținut prin procesare industrială.
Dacă iei tu frunzele de ștevie și le storci sau le faci ce vrei tu și îți îndulcești ceaiul, e foarte ok. Altfel... picăturile sau pilulele sunt același kk procesat industrial ca și zahărul.
Dar nu procesarea industrială e cea mai mare belea, ci faptul că la această procesare sunt adăugați tot felul de conservanți, stabilizatori, corectori și alte rahaturi, asta ca să-ți dea ție garanția că picăturile alea din sticluță nu fac mucegai în săptămâna următoare după ce au fost îmbuteliate.
Folosește mierea de albine că e cea mai sănătoasă. Iar cu caloriile te descurci tu cumva fără să-ți nenorocești organismul cu chimicale.

| aumih16 a răspuns:

O prajitura cu indulcitor! e foarte foarte dulce! mai degraba zaharul obisnuit! da ma rog in cantitati reduse! nu crescute!

Întrebări similare