anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie de o părere. Deci poate fi părerea personală, de data asta o accept, căci o cer. happy Dar sper să scrieți civilizat și fără judecăți sau alte prostii. straight face Vreau părerea sinceră, dar elegantă și asertivă.

Ieri vorbeam cu mătușică-mea și din vorbă în vorbă, am amintit că trebuie să țin de bani luna asta deoarece am multe cheltuieli cu luna martie. Iar de aici am dezbătut ideea pe care le-am propus-o elevelor mele să ieșim la un "date" ca între fate de 1 martie, după ore, în oraș. happy Glumesc cu date-ul dar ați înțeles ideea.
De acum o lună de când le-am propus ideea, le-am întrebat pe elevele mele cum preferă ele, știind că noi practic de 1 martie sărbătorim ziua fetelor, florilor, mărțișorului, dacă vor să ieșim doar noi "ca între fete" sau cu toată clasa, adică și băieții. Ele au spus că vor doar fetele, să mergem.
Acum tot dezbătând ideea asta, vorbeam cu mătuși-mea și îi spuneam că oricum ar fi, e urât din partea mea ca și profă să fac discriminări între se*e și să iau doar fetele în oraș. Mătuși-mea în schimb a zis că ar fi mai ok să iau doar fetele că totuși e ziua fetelor. Dar eu nu știu ce să fac. Cum ar fi corect?! Însă aș dori și să respect dorința fetelor, mai ales dacă fetele au ales că vor să meargă doar ele. happy
Însă am și un elev în clasă, care a fost abandonat de mamă și deci nu a primit afecțiune maternă, feminină, trăind mai mult cu tatăl și cu o bunică, apoi mai mult singur și aș fi vrut ca pe el chiar să-l iau ca să simtă și el puțină afecțiune, incluziune.
Însă iar și așa dacă procedez, cred că va fi și mai discriminator pentru restul băieților, nu?! Plus că mă gândesc că el nici nu s-ar simți bine printre fete, mai ales că am observat că e reticent cu fetele.
Deci dacă sunt pe aici elevi, voi cum v-ați simți dacă un prof ar lua doar o categorie anume de elevi, iar pe voi nu?!

Dar legat tot de luatul a toată clasa, se mai pune problema de transport, deoarece aș fi vrut să-i iau cu mașina mea, ca să nu mai iau microbuzul școlii și să știe șefa că apoi trebuie să semnez acord cu părinții, cum că i-am scos din școală.

Și de aici se dă altă problemă. Am înțeles că la orice ieșire din incinta școlii cu elevii se face cu acord și proces verbal cu părinții lor.
Însă eu când am propus fetelor mele ideea asta, eu am propus ca și când aș fi civil și doresc să mă întâlnesc cu ele la un suc și să mai pierdem vremea ca între fete, ci nu în postura de cadru didactic. Adică ce vreau să spun, e că o dată ce semnez acel acord și acel proces verbal, dacă se întâmplă ceva eu pot fi trasă la răspundere și acest lucru nu-l doresc.
Deci cum ar fi mai safe pentru mine, să-i iau pe elevi în oraș ca civil fără nicio hârtie sau cu hârtii semnate și îmi asum acea ieșire. Nu mă înțelegeți greșit, de asumat sunt conștientă că o dată ce am ieșit cu 7, 8 minori în parc, îmi asum orice ar fi, mai ales moral, dar legal dacă se întâmplă ceva pe bune, eu pot face închisoare, nu, dacă i-am scos ca și cadru didacic cu hârtii semnate?

Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

"Cât legat de imagine, why?! Atâta timp cât nu am înclinații tenebroase, nu sunt vreo pedo*ilă" si asta cine o stie? tu? Esti o straina in ochii tuturor celor care nu fac parte din familia ta. Asa suntem toti pana la urma. Eu mi-am spus parerea, vrei sa tii cont de ea bine, nu vrei din partea mea tot bine.

25 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"la orice ieșire din incinta școlii cu elevii se face cu acord și proces verbal cu părinții "

așa pentru inceput: ce vechime ca prof/ă ai?

| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Te interesează, măi Sierra?! laughing)
La ce te-ar ajuta să-mi știi tu vechimea?!
Dar dacă te încălzește cu ceva, cred că am spus mereu pe aici, că sunt la începutul profesiei. happy

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă tot intrebi, dă detalii - munte-râu.

"la orice ieșire din incinta școlii cu elevii se face cu acord și proces verbal cu părinții "

ce e mai sus, e un FALS, o eroare gravă. Și ar mai fi dar dacă nu ne interesează...

| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Păi eu fix asta am spus. Ce e în timpul școlii sau chiar după ore dacă iei copiii din poarta școlii, e cu acord și cu mama lui proces verbal.

Dar o dată ce ei vin pe cont propriu, că cu microbelul în comun, că cu mă-sa, că cu tac-su, că cu drona, că cu bicla, asta nu mai e problema mea.
O dată ce am ieșit pe poarta școlii și mi-am încheiat programul, am dreptul să mă întâlnesc cu oricine, ca civil. Nu?!

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Ce e în timpul școlii... dacă iei copiii din poarta școlii, e cu acord și cu mama lui proces verbal"

incă odată: e total GREȘIT!

| relian a răspuns:

Eu zic sa te duci acasa, sau in oras si sa te intilnesti cu un barbat, lasa copiii nu-s de tine, ma refer scoala este scoala, munca munca, lasa povestile astea.
Ce faci tu poate sa iti aduca probleme.Una este cand e ceva organizat de scoala, altceva cand faci tu chestia asta de la tine. Cine stie ce se va auzi, sau cine stie ce copil poate sa i se pare mai stiu eu cum si sa ajungi mai stiu eu pe unde.

Asa sunt uni oameni, cand nu au ce face isi cauta singuri probleme.

Iti spun ceva ce mi s-a intamplat mie. Aveam o colega la scoala generala, tin minte si acum, eram prin clasa 2 sau 3 si o colega gen vecina, dar cam la o strada distanta, tot se baga in sama cu mine, iar eu, na ca baietii nu eram interesat de ea.

Dar cum sa zic n-a fost nimic, nici macar sa banui, nici nu cred ca a incercat sa se bage in seama cu mine, cred ca eu spun chestia asta acum, dar ar putea sa fie si altceva.
Ar fi putut pur si simplu sa nu-i placa de mine, de fata mea, fara sa avem ceva de impartit.
Asa ca in mintea ei ce a incoltit? Sa dus la invatatoare si i-a spus ca eu as fi spus despre acea invatatoare ca sa futu... cu nu stiu cine si povesti genul asta, la care eu pe atunci nici nu visam la anii aia laughing

Fata probabil auzise cuvinte de astea in familia ei, nu vad de unde sa le fi auzit si uite asa ma trezesc ca ma pune invatatoarea sa o chem pe mama la scoala si de fata cu mama spune uite ce a spus baiatul tau.
Cind am auzit am ramas traznit laughing

Asa ca cine stie ce poate astazi mintea unui copil, poate sa zica ca te-ai dat la ele, sau la una din ele si alte povesti.

Eu asa te sfatui stai linistita, nu te apuca sa faci cu minori chestii care vin din partea ta, de la tine.
Nu este ceva organizat de scoala, vezi-ti de treaba, eu asa spun.Te complici cu hartii cu rahaturi cand poti sa stai linistita de 1 martie, ori sa iti petreci timpul cu cei de seama ta.

Stii cum se spune, fiecare sta cu cei de seama lui, nu amesteca munca cu prefectura, no sa fie bine.

Iara 1 martie nu este ziua femeilor asa cum tu incerci sa spui, eu cred ca incurci 8 martie cu 1 martie, de fapt nici 8 martie ca atunci este ziua mamei daca nu ma insel sau ziua femeie habar nu am, in sf 1 martie nu-i ziua nimanui adica femei, sau ce mai spui tu.

Tu de 1 martie sarbatoresti ziua fetelor, a florilor, a martisorului? E bun si asa rau, deja ai imbogatit sarbatoarea asta, cine stie ce conotatii mai dati zile asteia de 1 martie.

De fapt nu ma mira nimic la romani, care habar nu au ce sarbatoresc cand sarbatoresc ceva laughing asa si cu tine, sarbatoresti de 1 martie ziua fetelor si florilor, e bun, mergi sa sarbatoreste cu fetele, dar cu alea de seama cu tine, nu cu copiii, ai si spus "date" cine stie ce o iesi, daca tot mai mixezi romana cu engleza laughing

te sfatui sa vorbesti cu copiii la scoala in romana, evita sa folosesti cuvinte din alta limba, poate iesi cine stie ce istorie neplacuta pentru tine.

| anonim_4396 explică (pentru relian):

God!
Bună ziua, măi Relian, ți-ai refăcut apariția pe creanga mea TPUistică. laughing) Credeam că te-a ucis America sau pur și simplu te-ai evaporat de pe aici. laughing)
Deci, să explic partea asta cu engleza prima dată. Eu la ore vorbesc doar româna. Ok?! Cu copiii vorbesc doar româna clasică, cel mult mai vorbesc în diminutive cu cei mici sau când mai încerc să mai înveselesc elevii. laughing) Cel mult mai salut la intrarea în clasă, dar la fel sub formă de glumă pe engleză sau pe franceză sau mai mă adresez fetelor cu senorita x și senorita y când le poftesc la tablă sau să răspundă. În rest, totul e românește, ok?! happy

Cât legat de 1 și 8 martie, de ce te cerți cu mine?! Tu ai văzut că cel care nu știe de fapt ce și cum este, era JoboMat. I-am explicat frumos, dar tot sceptic e omul.
În realitate 1 martie e ziua mărțișorului, 8 martie e ziua internațională a femeii. În calendarul sărbătorilor internaționale eu așa știu că apare.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Interna%C8%9Bional%C4%83_a_Femeii

Na! Că m-ați înebunit cu scepticismul vostru. Deci dacă Wikipedia spune, e lege, ok?! happy

https://ro.wikipedia.org/wiki/M%C4%83r%C8%9Bi%C8%99or
Iar ce să vezi, asta da, e șoc și pentru mine. Mărțișorul e chiar o legendă și tradiție pur românească. Wow!

Mai citiți și voi, vă rog. happy

Cât legat de ieșit, eu am propus elevilor mei și deja le-am spus azi că mă mai gândesc și toți au zis că se vor supăra rău pe mine dacă nu-i duc. Plus că azi am făcut anunțul ultim că dacă ieșim, vom ieși toți și cu băieții și am observat că băieții erau entuziasmați, dar în schimb fetele s-au supărat pe mine. straight face Ce vină am eu că vreau să fiu corectă și să iau toată clasa?! straight face
Plus că, nu e făcută de capul meu, ci am și primit propunerea asta de la șefa mea, în toamnă când a venit să mă vadă la ore cum mă descurc și printre sugestii a fost și asta "ieșitul la o înghețată" însă am zis totuși să zic pass peste înghețata șefei laughing) căci toți sunt gripați laughing)
Am decis că dacă ieșim, le voi cumpăra eu pizza și restul să-și plătească ei o băutură un suc ceva. Și dacă am timp, mă gândeam să fac și niște prăjituri pe care să le iau la pachet și eventual să le dau copiilor pe sub masă, că na, fiind la un restaurant ceva, probabil nu or să ne lase să aducem mâncare din exterior.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce imi arati tu sa citesc stiu astea de cand te incaltai cu patofii invers laughing
Legat de ziua internationala a femeii, nu stiu cit de internationala este ziua asta 8 martie, probabil doar europeana, nu cred internationala.
Ori daca si 2-3 tari o au, poate putem spune ca este internationala.
Dar ziua de 8 martie nu se sarbatoreste de exemplu pe continentul american.
Te asigur ca SUA, tot spui ca mi-au facut astia felul laughing ei nu sarbatoresc ziua femiei nici pe 8 martie si nici la o alta data. Ei sarbatoresc ziua mamei, care nu este pe 8 martie.
De Canada, sau sud america banui ca nici aia, nu vad de unde sa aiba aia ziua asta internationala a femeilor.
1 martie stiam ca este sarbatoare nationala, care este foarte veche, o sarbatoare care probabil vine de dincolo de daci, dar stiam asta, surpriza de cand aveam 2-3 ani laughing de cand tu te incaltai cu pantofii invers cum am spus mai sus.

Legat de ce faci tu la scoala si alte intentii, a fost sfat, adica sa iti vezi de treaba daca nu este ceva organizat de scoala si e doar initiativa ta, vrei tu sa o faci asa de la tine.

Referitor la 1 martie, cel putin pana acum, cred ca sarbatoarea asta in RO este cam cea mai mare.Ma refer lume pe strazi cu cadouri, cu martisoare, tarabe chestii trestii, chiar in ziua asta, care nu stiu, se pare ca a reusit sa ramana inca, biserica se pare, nu a mai avut nici un sfint, nici un zeu, semizeu sa puna peste sarbatoarea asta, ori biserica din RO nu este asa de interesata sa faca ceva.
De fapt romanii nu au facut nimic legat de biserica, doar sa construiasca biserici, in rest legat de dogmele lor romanii nu cred ca au inventat ei ceva vreodata laughing

De asta a ramas in RO sarbatoarea asta de 1 martie, sarbatoare pagana cum zice biserica, care de fapt sia suprapus toate sarbatorile ei, peste sarbatorile pagane, ca altfel nu ar fi avut nici o sansa pe nicaeri.

Duci daca vrei sai duci, eu nu i-as duce nicaeri, poate sa faca curatenie pe undeva laughing, pe linga un prac, pe mai stiu eu, unde, ce ingheta soro, ce prajituri, nu mai mincati prajituri ca va ingrasati laughing
Referitor ca as fi disparut de pe aici, adevarat, nu prea am mai intreat, asta pentru ca am fost in RO cam o luna de zile in vacanta, apoi mai am si alte preocupari.
Am fost in RO te-am sunat sa te scot la o inghetata nu ai raspuns laughing glumesc nu te-am sunat, am fost ocupat cu alte povesti

Deci Relian, iar te iei mă de biserică?! Doamne, toți TPUașii sunteți atei sau cum?! Sau la tine tot de la America ți se trage?! Vezi că ăia l-s pierduți rău oamenii. Iar Texas ăla unde zici tu că-ți faci veacul, păi ăia sunt pierduți de tot, măi Reliane. Sunt cei mai pierduți. Degeaba au ei zgsrie nori și toate nebuniile, dacă nu au suflet și oricum interpretează după bunul plac scriptura.
Cât de treaba cu tarabele și 1 martie compulsiv, ferească. Da, aici dreptate, sper să fi plecat până atunci de aici, mai ales dacă zici că americanii nu-s așa de nebuniți nici cu 1 și nici cu 8 martie ăsta. Aici e jale. Nu ai loc pe străzi de flori și mărțișoare. Zici că după 1 martie vine apocalipsa sau mor toate florile și de aia scot ăștia toate florile din pământ. Ls fel ca și cu brazii de Crăciun. Și după cică facem conștientizări și lupte pentru a nu mai polua planeta și distruge, dar de 1 martie e iadul florilor pe drumuri. Și deși mă declar femeie cu numele, niciodată nu m-au dat pe spate florile și nu mi-au plăcut. laughing)
Deci ai și tu dreptate într-un punct.
Cu restul ești doar rău și rătăcit și tu ca restul care au pus picior pe pământ american. happy

Cât de dus copii, nu-i mai duc. M-a certat șefa și sm vrut să-mi dau demisia. Noroc însă că săptămâna asta sunt în vacanța de schi și dacă deci stau o săpt departe de schoo și de șefă, mă refac psihic și sufletește cât să nu prind ură pe toți. Eu una așa sunt, cu mânia m-a prins Satan ăsta rău de tot. Nu m-a prins cu drogurile, nu m-a prins cu răutăți de astea minore sau cu bârfulițe, căci nu-mi plac, nici cu mândria, nu m-a prins nici măcar cu se*ul, dar m-a prins cu mânia și nervii, dar mai ales mânia ce se activează atunci când sunt criticată eu sau certată. laughing)
Așa că pentru că am fost certată că întârzi mereu, că de, melcul de mine, până se trezește dimineața și ajunge la muncă, mereu întârzii, de fapt ăsta ar mai fi păcatul meu, nepunctualitatea și delăsarea, lentoarea, lenea, trag de mine să fac lucruri. Și deci am tot întârziat și directoarei i-au venit dracii pe mine, așa încât și mie la rându-mi mi-au venit dracii și pe mine și pe ea și și chiar pe școală în general. Am mai uitat să spun ceva, că mie când îmi vin dracii pe ceva sau cineva, de obicei îmi vin dracii pe toți și toate.
Și deci da, vineri acum am venit plângând acasă, am luat anxiare, i-am plâns mamei că-mi dau demisia și i-am înjurat pe toți de Adam și Eva. laughing) Dar mama nu mă lasă să-mi dau demisia. Pe de altă parte nici nu vreau, că acum sunt titular și dacă-mi dau demisia pierd titularizarea și deci iar o iau de la capăt cu învățatul.
Dar i-am plâns mamei că să mi deschidă PFA și că sâ fac cumva să plec naibi de acolo.
Mă pi* pe regulile lor și pe școala lor de ra*at. Hai că mi-am reamintit și iar mă apucă febra nervilor.
Și deci din tot plânsul meu și furia ce mă năpădea, am decis că banii ăștia pe care i-am luat luna asta vreau să mi pun în bancă, depozit și deci și dacă ar mai zice cineva că să aduc sau fac ceva la școală, vreau să le zic că nu am bani și să mă lase în pace. Căci din salariul ăsta luat acum, voiam tocmai să țin de bani să-mi duc copiii în oraș și să le fac cinste cu pizza și înghețată. Dar gata, m-am enervat și nu mai fac eu pe drăguța că văd că nu-mi ridică nimeni statuie.
Dar bine, până pe 1 martie cred că-mi trece și deși nu-i mai scot în oraș, tot cred că le comand copiilor mei pizza și facem un mic party în school. Abia avem motiv să nu mai facem ore o zi. big grin
Sunt nebună, dar totuși am o slăbiciune pentru elevii mei. Nu le pot spune nu. Îmi ador elevii. big grin
Deci mă redresez psihic până atunci și le cumpără doamna ceva frumos. happy
Cât de șefă, o să mă conformez, cât pot o să lupt să mă trezesc o dată cu găinile și să ajung la timp la muncă, dar nici nu o să o mai bag în seamă și nici măcar un pai nu o să mai aduc pentru școală.
Chiar acum voiam ca după vacanța asta să amenajez clasa pentru 1 martie și primăvara, dar la fel, o să le spun că nu am bani de materiale și nu am cu ce să amenajez clasa. Iar dacă mă întreabă de ce până acum am avut iar acum nu mai am, o să le spun că i-am folosit pe tratamente sau operații sau că i-am dat cuiva de pe acest forum, cuiva care avea maximă nevoie. laughing)
Gata! Mi-am jurat că nu voi mai fi fraiera care dă mereu și nu primesc însă nicio apreciere.

Dar cum de ai venit tu în România, măi Relian?! Și pe noi nu ne-ai vizitat. happy
Nu uita că eu și PufulețiGratis te invitasem anul trecut de Anul Nou la party. laughing) Deci era frumos ca acum să faci și tu o invitație.
Deși mna, ce să zic, nici eu cu PufulețiGratis nu am mai vorbit too much. Sper că nu e supărată pe mine că nu am mai prea căutat-o, dar nu am mai avut timp de vorbă, că tocmai de aia, am fost ocupată cu o muncă cu care nu sunt apreciată. straight face

Tu si Pufuleti mati invitata anul trecut? Unde, ori mati invitat fara sa stiu laughing

Eu am fost in RO imediat dupa craciun a doua zi si am stat pana la sf lui ianuarie.
Legat de americani ei nu strica pe nimeni, aici nu-ti impune nimeni nimic, poti sa vorbesti ce doresti, esti liberi sa te exprimi. De biserica aici sunt toate genurile de biserici laughing de la budiste la ortodoxe si la ce nu ai auzit pe pamintu asta.

Texani ca idee sunt dintre toti americanii cei mai de treaba, asta daca nu stiai, cei mai respectuosi, au respect fata de orice om, indiferent cine este sau ce functie ocupa.

Legat de suflete, nu cred ca romanii is mai sufletisti ca texani, este diferenta uriasa.

Uite la filmele care le fac americanii, de ce iti vine sa plingi, de ce ti se ridica parul pe corp cand vezi ceva filme genul sa te unga la suflet, ca nu-s sufletisi?

Arata altii care fac filme sa te unga la suflete laughing tu cred ca nu stii ce vorbesti.
Nu mai vorbiti despre alti oameni daca nu ati avut dea face cu ei, daca nu ati fost la ei, doar asa din ce vi se arata la tv sau mai stiu eu unde, asta si fara macar sa analizezi.

Acum de ce te certasei cu cine spui? Tu ce cred eu, esti o persoana care nu accepta reguli. Scoala aia unde lucri are ceva reguli, care nu-s facute de sefa ta, asa ca daca incalci regulile este logic sa te taxeze.

Daca nu poti lucra undeva dupa reguli, cauta alta slujba, sau vorba ta fa-ti tu scoala ta sau stiu si eu vinde pufuleti pe undeva laughing

Chiar daca ti se par unele reguli aiurea, trebuie sa te confiormezi. Ori discuta sau propune sa schimbati unele reguli, daca tu aduci argumente care sa arate ca nu-s bune, dar numai daca is reguli locale, ca de is de astea la nivel national nu ai ce schimba.

Asa spui ca nu esti apreciata? Stiu si eu, fiecare cu cel doare. De exemplu mie nu imi pasa daca sunt apreciat sau nu daca fac ceva bun.
Daca fac ceva in primul rind o fac pentru ca asa cred eu ca etse bine, o fac pentru mine, apoi pentru altii, asa ca nu ma agit asa de rau ca nu mar aprecia cineva.

Depinde si de persoana, stiu persoane care daca pune o cana de apa la un pom, li se pare ca au mutat muntii din loc si vor sa fie foparte bine vazuti, foarte apreciati laughing
Deci conteaza si ce faci sa fii apreciat. Esrti apreciat atunci cand faci ceva mult peste ce se face de regula, asa daca doar iti faci munca, ce aprecieri vrei? Esti platita, asa ca asta e de ajuns. Daca cumva aduci ceva mult mai mult decat cerea munca ta, atuynci sigur vei fi apreciata de multi.

Ce ar fi sa ne periem uni pe altii pentru orice fleac sau nimic, ori pentru ce esti platit sa faci.Acu vrei si lauri, vrei si coronita laughing nu soro, ai un loc de munca, esti platita, aprecieri primesti doar daca vii cu ceva nou, cu ceva mai mult decat se face de regula.

Eu da, eu sunt aia cu pomul. Păi aprecierea, respectul, indiferent de defectele tale (cum e la mine întârzierea) eu țin la ele. Tocmai pentru că sunt 2 feluri de respect și apreciere, cele pe care cun spui tu le meriți, adică faci tu ceva ca să le câștigi, dar alea-s greu de obținut. Dar mai e și o apreciere și respect pe care le oferi tu ca om cu cei 7 ani de acasă. Adică uite și invers, eu cu elevii mei și mie îmi cer oamenii să le cer nu știu câte elevilor, dar dacă văd că nu pot, nu-i ameninț că nu știu ce ci le scad așteptările și tot îi respect. Deși stai liniștit că da, și aici sunt tot ei, șefii sau unii profesori care se cramponează de dezinteresul elevilor sau că ar fi proști. Ceva ce eu nu accept.
Ok, sunt prost, sunt întârziat, dar ăsta mi-e nivelul și tocmai de aia nici nu ar trebui să ai atitudinea asta cu mine, că atât pot, deci scazi standardele și aia e. Acum vorbeam de elevii mei, dar eu cam așa văd a fi normal.
Deci acel respect și apreciere ar trebui să existe indiferent de nivelul sau puterea mea. Pt simplu fapt că sunt om. Tocmai de aceea spui de salariu și tocmai de aceea astăzi oamenii au salarizare diferențiată. Ăla vine la timp, face nu știu ce OZN uri cu elevii, aia e, îi dă mai mult. Mie îmi dă mai puțin, îmi asum salariul, dar nu și atitudinea lui, care până la urmă e umană. Adică faptul că un șef mă judecă pe mine că întârzii, trebuie să fie conștient că și el chiar dacă e șef, are alte minusuri pe altă parte. Tocmai de aia nu suport și nu am să suport niciodată șefii și această rânduire socială. Tocmai de aia aleg antisocialitatea, căci acolo nu te enervează nimeni.
Deoarece ei prin puterea lor, li se pare că sunt zei peste alții. Eu niciodată nu am suportat oamenii care m-au privit de sus sau care au crezut că doar pentru că ei au bani sau funcție mai tare sunt zei. Niciodată nu suport și nu o să suport oamenii ăștia. Nici ca funcție, dacă da, sunt șefi, dar nici ca atitudine umană. Faza e că, ei au funcția, dar eu am pumnii și un psihic cam labil, și faza mai e că, eu nu avertizez. Gen, vezi că o să ți-o iei în freză, eu las, las, tac, suport, dar când iese monstrul din mine și am zis eu AUUU, eu nu țin cont că pumnul l-a încasat femeia de serviciu din școală sau inspectorul. Eu am și monștri ce stau pe mine, deci să nu mă calce pe coadă, că-i ucid pe toți dacă-mi pun mintea la contribuție. Sincer, vorbind. Și știu ce spun, eram doar anul trecut să-mi fierb papagalul cu ciorbă, că am vărsat ciorba fierbinte la nervi.

Tu incurci respectul gfata de oameni, cu a aprecia pe cineva pentru ce stie, ce poate sa faca.
Pina la urma cine nu tea respectat? Ce inseamna la tien respect pentru cineva?
Respect inseamna sa fii politicos, deci sa vorbesti frumos, sa ajuti etc, intr-un cuvint sa te porti normal.

Las tine care este problema cine nu te respecta? Daca tu nu iti faci corect munca pentru care esti platita, esti acolo sa faci ceva corect?
De la inceput ti se spune ce trebuie sa faci pentru acea munca, care este treaba ta.
Daca tu nu iti faci treaba asa cum trebuuie, iar sefii se ia de tine, in sensul ca iti atrage atentia, sau pur si simplu iti spune clar in fata ca nu sunt multumiti de tine, asta nu inseamna ca nu te respecta.
Nu incurca respectul cu sinceritatea sau cu ce tine de acele locuri, functii ce le au fiecare, cum este la tine la scoala.

Directorul sau care sefi mai sunt pe acolo, pe linga administrarea scolii, urmaresc si daca invatatorii isi fac treaba, daca si-o fac asa cum cere legea.
Nu este vina lui daca tu nu stii, nu poti sa explici, sa faci pe copii sa priceapa ceva.
Ca urmare el o sa " se ia de tine" dar nu te injura, nu iti vorbveste urat, pur si simplu iti spune ca nu prea faci treaba buna.

Pina la urma care este roulul unui invatator? Sa inveti pe cei care iti sunt elevi, ca de aia vin la scoala, sa invete, sa-i faci sa priceapa.

In Romania si poate in general in lumea asta, rolul invatatorilor si profesorilor nu mai este cea fost cindva in vechime acum mii de ani, desi sunt si astazi scoli care au profesori, pprofesori.

Este ceva sa fii pedagog nu? Nu oricine ar trebuie sa fie pedagog, trebuie sa ai talent, sa stii cum sa faci pe oorcine, indiferernt de nivelul lui sa priceapa.
Daca nu esti capabil sa faci toti elevii sa priceapa, atunci nu prea ai ce cauta acolo, asta este parerea mea, desi lucrul asta nu se intampla in invatamintul din RO si in general in lumea asta.

Deja sa ajuns ca sa iasa profesor, educator orice persoana, indiferent ce srtie sau nu stie.Din cauza asta sa ajuns aici, uite in RO si poate si in alte tari, unde elevi cu liceul is vai mama, lort spui ca nu au trecut pe la ascoala niciodata laughing

Despre asta este vorba. Si pe aici, webistele asta TPU, de fapt oamenii de ce intra aici? Pe aici intra in general oameni care sunt la scoala, de regula liceu, sau multi care au terminat scoala de ceva vreme.
Atunci de ce inytra pe aici, ar fi trebuit sa stie ce ei intreaba, multe chestii pe care ei intreaba, tin de scoala elementara, sau liceu, dar ei totusi nu stiu, de ce?

Uite de aia, ca au avut profesori care erau profesori doar cu numnele, si veneau acolo doar penstru salar, sa faca si el un ban sa traiasca.

Nu este chiar asa, la o meserie, sau o meserie ar trebuie sa fie facuta de persoane care se si pricep acolo.
Nu se intampla asa, dar totusi, trebuie cit de cit sa arati, ori sa lamuresti cel putin 50% din acei copii.

Tu ca invatator, spui maine am lectie cu copii, o sa discutam despre X luru ok? Tu ce trebuie sa faci? De astazi tu iti pregatesti lectia.
Ce inseamna sa p[regatesti lectia? Adica sa cauti cuvinte cit mai simple, sa cauti exemple ce poti compara cu ce o sa le spui tu copiilor maine, chestii pe care ei le-au vazutl sau le stiu deja, in f elul acesta ei sa priceapa.

Asa daca te duci si le spui, stiou si eu o definitie o chestie finita, fara a o descrie mai detaliat, fara a o explica simplu, no sa inteleaga mare lucru acei copiii, sau putini din ei vor intelege.

Oamenii sunt difreriti si din pctul asta de vedere, viteza de procesare sau volumul de procesare, plus complexitatea materialului procesat.

Tu trebuie sa desfaci explicatia, sa o simplifici, sai folosesti alte cuvinte ce copii le stiu f bine si le pot rumega, chiar daca uni din ei ar stii si chestii mai complexe, astia sunt f putiuni.

Pedagogu de asta pregateste lectia, ca de la cel mai slab elev la cel mai buna sa priceapa.
Eventual duci si materiale sa le arati, daca ei nu au vazut. Sa lucrezi cu copii asxtia mai mici, este mult mai dificil decat cu cei mari, astia micutii, is trecuti prin viata putini ani, nu au experienta, nu au vazut, auzit multe, de asta este mult mai complicat sa lucrezi cu copiii mici.

Dar banui ca astea tu deja le stii, ca de aia ai ajuns invatatoarel, acolo banui ca va spune chestiile astea sau va invata.
Eu ce am spus, este in ideea ca poate nu stii, sunt si asa profesori care nu stiu ce tine de jobul lor, sau ce inseamna jobul lor.

La liceu vine profesoprul iti citeaza o definitie din carte, ai inteles ce? De aia exista demonstratie, dar si acolo nu toti pricep, asa ca trebuie si acolo explicat cit de simplu posibil, cu exemple, comparatii, eventual materiale aduse si aratate.

Eu asa am vazut si auzit ca fac americanii. Sa vezi ce au astia la ascoala, la fiecare materie, au si mulaje, de exemplu la anatomie, au organele mulaje din silicoane sau ce materiale, sectionate colorate exact cum arata un organ in realitate, este altceva cand si vezi ceva in 3D decat poze sau doar vorbarie.

Ceva genul asta trebuie sa faci la toate nivelurile daca esti pedagog.
Doar asa o sa scoti niste elevi, care pot ajunge ceva in viata, care vor ajuta in felul asta si societatea.
De asta daca auzi X scoala este foarte buna, de aia ca au pedagogi adevarati, sau universitati.

Universitatile alea de prestigiu, tu crezi ca de ce is asa de bine vazute? Au profesori care iti explica ca la prosti laughing pleci de acolo deja stii, acasa nu mai ai nevoie sa mai citesti.

Ok cam despre asta este vorba. Eu am spus multe aici, nu stiu exact ce situatie este acolo la tine, asa ca ia si tu ce nu stiai.

Deci de la mine gata, primești un HATE pe viață, băi Reliane. Tu ții cu șefii se pare?! Și la psihicul meu cine pnm se gândește?!
Eu când cert elevul că a făcut drăcii, înainte de a deschide gura și a-l certa, mă mai și gândesc de n ori înainte să-l cert, ok?! Și și eu sunt în postura de a certa elevul, da. Dar eu mă mai gândesc și la sentimentele lui înainte, de a-l boscorodi. Și și eu ar trebui să-l cert conform până la urmă tot a-l șefului, dar eu inchid ochii de multe ori și nu cert elevii pentru orice nimic. Ok?! Ba din contră, tocmai acum pentru că m-a corupt și pe mine sistemul, am început și eu să fiu un pic mai rea cu elevii mei. Dar eu dacă sistemul nu m-ar corupe și pe mine încet, eu i-aș lăsa pe elevii mei să facă ce vor și să învețe în stilul lor. Deci?! Dacă eu pot ca profă, ei ca șefi de ce nu pot?!
Până și ideea de program, e o bitches. Hai că 10 min peste ora de venire nu e un capăt de lume, sincer acum. Eu peste tot am ajuns mai târziu și uite că totuși tot am făcut lucruri când am vrut. Deci stilul ăsta milităresc și comunist nu mi-l băgați mie pe gât, că nu-l suport. Deci m-am enervat și gata, mă duc din nou la psihologie, să-mi deschid cabinet și să-mi fac program de la 10 în sus. Ce dracu de programe comuniste mai sunt astea cu ora 8, dar de fapt știi, dacă ora 8 este ora de începere, de fapt tu la muncă trebuie să fii mult mai devreme chiar.
Bă, voi vă auziți dracu în ce societatea de că*at locuim?! Cică se promovează MUNCA și omul muncitor, dar de fapt ca să ajung la o muncă, dar mai ales la o muncă decentă cu un salariu destul de decent trebuie să scot bani grei din buzunar ca să fac o facultate și n cursuri de formare, dar cică eu sunt muncitor. Pe dracu, am scos bani grei din buzunar, ca de fapt să fiu tot sclavul sistemului ăstuia de că*at. Sincer, eu una mai bine zic că e de cei care au ceva noroc de o pensie de handicap, deci de oamenii cu handicap sau chiar de homeleși sau chiar de oamenii care pot face ceva bani cât să se întrețină, dar fără aceste "statuturi" sociale de oameni roboți. Deci treziți-vă dracului o dată, suntem sclavii sistemului de la grădiniță. Eu pun presiune ca și cadru didactic presiune pe copilul ăla de grădiniță cu așa raha*a lor performanță, dar pe care tot sistemul mi-o cere să o fac cu clasa și mi-o bagă pe gât. Apoi cere performanță mai departe, doar ca cine nu o deține să facă meditații, adică școli și iar școli n să existe ca să-i învețe pe cei mai proști, apoi dacă se zice că e suficient cu 12 clase și alea sunt gratuite, chipurile gratuite, că habar nu aveți voi de fapt că nimic din școlile de stat nue gratuit, apoi degeaba are ăla 12 clase și a fost bunicel, că vezi bine că mai nou și la MC dacă te angajezi, trebuie să deții diplomă de facultă. O faci, scoți bani din buzunar. Ba chiar și aici, nemernici, deși spune clar facultate de STAT, tot mai bagă și taxa aia, ca să facă statul un ban din prostia unora, că de, dacă nu a fost în stare să ia 10 ca să intre la buget, lasă, că intră omul prost la STAT dar pe bani, și nici măcar nu asta e de fapt supărarea mea, că în final, asta sr fi doar un ajutor bun ca pentru cine nu se ridică la nivelul de performață standard, ok, să plătească pentru studii, e o gândire cât de cât fairplay pentru cei care da, au muncit sau au avut resurse mai bune bio-psihice pentru a studiat mereu de 10, însă faza e că, acolo intră jumi jumi și o fac doar ca să ne umilească pe noi cei de la taxă, statul își ia și banii pe prostia noastră, da, apoi noi intrăm cu gândul ca să finalizăm și noi o specialitate și când colo, toți în facultate ne arată cu degetul și ne denigrează pe motiv că ce, noi suntem proștii facultății și bla bla. Apoi statul mai ia bani și pe prostia mea, iar când în sf după ani de umilințe și denigrări în facultate ne **** o depresie de milioane sau clacăm, ce să vezi, stai tu liniștit că acolo vine bine mersi psihologul și psihiatrul, evident că toți cu bani și uite așa statul face un pumn de bani pe prostia mea (asta o zic din persepctiva lor, că eu și dacă aș fi luat doar 5 pe linie, tot nu mă simțeam proastă și nu aș lăsa niciodată pe nimeni să mă facă prost, pe ăia doar i-aș ucide cu propriile mâini) și pe nebunia mea. Dar cică ei, facem performanță și facem muncă. Să se ducă dracu de jigodii, că doar ne manevrează cum vor ei, iar eu niciodată nu o să accept să fiu călcată în picioare de niște jego*i ai sistemului.
Asta nu e regulă, asta e tiranie. Și lasă că și cu 10 min mai devreme și cu 10 peste ora de începere, tot acolo ajungem toți, nu pierde nimeni nimic pentru că întârzi eu 10 minute.
Asta e, îți spun eu, doar tiranie, deși credem noi că trăim în democrație, noi trăim de fapt tot în dictatură și oricum tot modelați după cum vrea mușchiul lor suntem. Treziți-vă!
Oricum, sorry, de aceste excese de nervi, dar acum nu am prea mai putut ține monstrul în frâu.
Oricum nu știu, de voi, dar eu una, nu o să mai stau în cancelarie de acum înainte la ferestrele mele ci o să mă duc la magazin să-mi cumpăr dulciuri și o să le mănânc în sat la ei acolo sau la mașină și nici caiete nu o să mai corectez în ferestrele mele. Adică șefa vede doar negativul pe care-l facem noi, dar când stai în cancelarie și corectezi caiete în gălăgie de altfel, că ceilalți colegi vorbesc și te bruiază, pe astea nu le mai vede. Sau că stau câte o oră peste program, ca să lucrez și cu copii mai slabi, pe astea nu le mai vede. Nici asta nu o să mai fac. O să vin de la 8 fără un sfert în școală, dar nu te supăra eu la 11 jum când se încheie programul cu ei, o să mă duc și eu acasă, mai ales că eu după ce stăteam cu ei peste program, copiii care erau mai departe de școală și dacă nu mai venea microbuzul școlar, eu îi duceam cu mașina, care mașina mea e doar 1 și îi duceam prin pietre și câmp pe unde stăteau ei și dacă mașina mea se strică, eu alta nu mai am, că nu am bani de altă mașină. Deci eu așa de drăguță am fost cu elevii mei. Și faptul că le -am făcut fișe mereu, ei au bursă ca să aibă bani de rechizite și ei în schimb nu au venit cu un pix o dată. Le-am cumpărat eu pixuri, vocabulare, dosare ca să-și pună fișele în ordine, că ei nici fișele nu știau să și le pună în dosar. Ba chiar o dată eram la magazin cu mama, unul de ăsta de birotică de la mine din cartier și acolo mama s-a întâlnit cu o doamnă pe care o cunoștea ea, și na văzând că eu cumpăr atâtea dosare și pixuri, doamna chiar se mira că da cum de le dau eu atâtea elevilor, că dar ei nu și aduc?!
Și pe astea nici șefa aparent nu le mai vede, nici părinții, că de aia sunt așa revoltată, pentru că fix în ziua în care m-a certat șefa pentru că am întârziat, mai m-a sunat și o mămică să-mi spună că e supărată că nu înțelege de ce i-am pus niște puncte negative în catalog fetiței ei, că fetița ei nu e chiar așa de rea și se întocmea cu mine ca și când vezi domn'le de ce i-am dat eu ei ce merita, dar eu când pe mine m-a certat șefa, nu am mai spus că dar de ce merit eu reproșul șefei. Adică tocmai de aceea mă dor multe, măi Relian, că eu cu toată lumea sunt amabilă, dar cu mine nimeni. Sau și chiar dacă mi fac munca, lumea se șterge la pantofi cu mine. Hai că deja m-ai făcut să plâng tot scriind astea și făcând iar curat prin sufletul meu. Doar ce mă liniștisem, acum iar mă răscolesc toate aceste aspecte. Mai bine taci și tu, că mă faci să plâng și în acest moment nici nu mai pot mânca nimic, deoarece sunt full, cum eu mereu evadez în mâncare când ceva mă doare, dar acum nici asta nu pot face, deaorece cel care mă doare după suflet, este stomacul. sad Chiar mi-ai răscolit multe sentimente și resentimente. Nu mai scrie, că-mi dai și tu traumă, adică nu tu, ci eu, pentru că mă gândesc la toate astea.

| J0B0MAT a răspuns:

Foarte sincer, nu cred că ar fi foarte în siguranță cu tine copiii. Cred că trebuie să ai documentele legale că îți asumi responsabilitatea pentru ei și bineînțeles vei plăti și penal dacă ceva rău se întâmplă, deci mai bine nu.
Apoi, ziua femeii e pe 8 martie, nu pe 1. Dacă vrei să faci ceva pentru fete, le poți lua câte o floare de 8 martie, ori să îi pui pe băieți să le aducă câte ceva, un desen, o bomboană. Poți să îi asculți doar pe băieți și nu pe fete în ziua aia sau să îi pui doar pe ei să scrie sau ce faceți voi.

| anonim_4396 explică (pentru J0B0MAT):

"..., nu cred că ar fi foarte în siguranță doar cu tine copiii."

Dar eu ce am măi JoboMat?! Am totuși 29 de ani și deși încă mă îmbrac cu haine cu muțulachii și dorm cu ursuleții noaptea și mă uit încă la desene animate, nu mai sunt chiar un copil. Plus că eu oricum fiind mai precaută ca om în general, dar având și anxietate sunt mult mai precaută cu mediul înconjurător, deci aș fi mult mai atentă cu ei. Deși mda, ai și tu dreptate, nu prea pot să-i stăpânesc în schimb, mai ales când sunt mulți. straight face

Dar tu nu pricepi că de ieșit, tot ies cu ei?! Le-am promis de mult. Cu fetele oricum ies sigur happy dar nu știu dacă se vor supăra băieții, și nici nu ar fi corect față de ei, indiferent a cui e ziua atunci. Însă nu știu ce fac cu acordul, dacă să-l semnez și să-mi asum și așa avem și microbuz la dispoziție. Dacă nu, vor trebui să vină cu părinții lor, deoarece ei stau în sat și eu vreau să ne vedem în oraș. Iar pe toți 15 nu am cum să-i bag într-o Dacia.
Dar de scos, tot îi scot. happy Am planificat de mult ieșirea asta. happy Și e unica pe care o am în exteriorul casei. Deci chiar îmi doresc enorm să ies cu copiii în oraș. big grin

Și 1 martie e ziua tuturor fetelor, nu doar a doamnelor, 8 martie, practic e doar ziua mamelor deci a femeilor și a doamnelor care au procreat. Credeam că eu nu știu multe despre procreere, dar tu nu știi multe despre zilele mapamondului, dar mai ales despre zilele doamnelor. Se vede că orice vârstă ai avea acum, ori ai chiulit mult de la școală, ori nu ai avut o învățătoare și profesori care să comemoreze toate aceste zile și prin comemorat, eu nu mă refer la a scrie numai despre ele sau a face o fișă ci pur și simplu, au fost probabil niște triști la rândul lor care nu au știut să pună în voi, spiritul acestor sărbători și spiritul acestor zile, indiferent care ar fi ele. happy

Pe când la 1 martie, sunt multe de zis, aș scrie încă o compunere TPUistică, dar încerc să o păstrez pentru elevii mei, nu de alta, dar oricum văd că nu ești fan sărbători și spirit al lor, dar nici nu doresc ca scriind acum despre 1 martie și luna florilor și luna învierii naturii la viață, să îmi pierd din spiritul sărbătorii și apoi atunci când trebuie să am cel mai mare spirit să nu-l mai pot găsi. happy
Acum mă scuzi, dar mă reîntorc la oile mele și dacă tot mi-ai deschis apetitul pentru spirit și scris, zic să mă apuc de pe acum să scriu speech-ul și poveștile de 1 martie pe care doresc să le transmit elevilor mei. happy

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Păi tu nu știi nici pe ce lume ești, gen cum se fac copiii și că pe 8 e ziua mondială a femeii, iar pe 1 doar se dau mărțișoare, nu e ziua nimănui (poți căuta pe google toate informațiile și chiar te rog să o faci).Una e să fii tu în lumea ta delirantă și alta să răspunzi de câteva zeci de copii, pe care sincer nimeni nu ar trebui să îi lase în grija ta.
Tu ca educatoare în primul rând îi înveți greșit, o minciună gogonată dacă sărbătorești fetele pe 1 și nu pe 8, iar în al doilea rând dacă îi scoți undeva doar tu cu ei, îi pui în pericol și pe ei, dar și pe tine prin prisma repercusiunilor legale.
Sfatul meu este să le favorizezi cumva pe fete pe data oficială de 8 în incinta școlii, iar pe 1 le poți aduce mărțișoare și încuraja pe băieți să facă același lucru.

| anonim_4396 explică (pentru J0B0MAT):

Hai, pa. Să dai un sfat la problema mea e una, să jignești băi, JoboMat e cu totul alta.
Bă, da tu chiar nu citești naiba întrebarea integral?! Am spus clar FĂRĂ JIGNIRI.
Sau ce?! Mori tu că eu nu știu cum se fac și pe unde vin copiii, dar deja am copii în subordine și de care mă bucur?! laughing)
Cum am spus, aia e. Nu ne dă la toți la fel Dumnezeu. Eu dacă am trecut deja peste făcutul copiilor și am deja copii, înseamnă că sunt mult mai avansată de fapt. Știa Dumnezeu ce știa când mi i-a dat. happy
Și cum naiba mă să nu fie Ziua femeii pe 8 martie?!
Tu habar nu știi ce vorbești. Dacă ești un pici plictisit de viață sau un Grinch ce și-a pierdut spiritul sărbătorilor, nu e vina mea.
Da eu una poate nu știu exact procesul procreării dar știu concret ce se întâmplă pe 1 și 8 martie.
Caută și tu legenda mărțișorului. Iar vezi că 8 martie e chiar zi internațională a femeii. Așa că mai taci.

P.S. Azi o elevă care mă adoră m-a invitat la ea acasă să-mi împletească părul și să facem party în pijamale. happy Haaa!
Și tot azi am primit și gogoașă de la mama ei. happy Haaa!

Nu am jignit cu nimic, am spus cum stau lucrurile, cu argumente.
Tu nu știi să accepți alte păreri decât a ta, așa că mai bine nu mai cere păreri.Mai ales pentru că după cum vezi și aici și cum probabil ai mai văzut și la majoritatea întrebărilor tale, lumea nu prea are aceleași păreri ca tine.
Dacă tot pui întrebări și ceri sfaturi, încearcă să le mai și asculți măcar parțial, altfel nu le mai cere.

Eu tot cred că poți fi un trol, un copil cu prea mult timp liber.
Auzi "o elevă care mă adoră m-a invitat la ea acasă să-mi împletească părul și să facem party în pijamale."- asta nu sună a frază de om matur, ci de copil de maxim 14 ani, ori poate un om cu probleme psihice a cărui mentalitate a rămas pe la vârsta aia.Și nu râd de oamenii cu probleme, îmi pare rău de ei, îi înțeleg și le-aș lua bolile dacă aș putea.
Dar altfel, doar troli.

Lol, tocmai ți-am spus că găsești pe net că ziua oficială mondială a femeii e pe 8 martie.Nu pe 1. Pe 1 se dau mărțișoare, doar la noi, nu mondial.
Ești hopeless, copil. Degeaba îți scriu că nu pare că înțelegi nici măcar limba română, dar e amuzant să îți contrazic toate idioțeniile, deși tu nu realizezi ce spun.Iar în același timp încerc să te și învăț ceva.

| siriusblack98 a răspuns:

Cat timp ii scoti in oras in timpul orelor de curs, elevii respectivi sunt scosi din incinta doar cu acord semnat de parinti. Acum fie vorba intre noi, ar fi maxim de aiurea sa iesi cu elevele in oras "ca fetele" dupa terminarea orelor de curs. Mi se pare pur si simplu nepotrivit ca si imagine. In ce priveste incluziunea baietilor in acest going out, nu mi se pare deloc deplasat sa nu-i incluzi. Si eu cand eram prin clasa a 7-a sau a 8-a diriga a iesit cu fetele din clasa la o terasa la un suc iar noi baietii ne-am bucurat cu acordul ei de o zi de jucat fotbal. Crede-ma ca nu puteam fi mai bucurosi sa scapam si de orele de curs, sa ne mai jucam si fotbal toata ziua. Chiar nu ne doream sa iesim cu ele, toti voiam sa ne jucam cu mingea jumatate de zi. Toate clasele au fost invidioase pe noi ca ei invatau iar noi jucam fotbal pe terenul din spatele scolii laughing Exista si ziua barbatului. Poti frumos in ziua aia sa ii scoti pe baieti la un suc ca sa te "revansezi".

| anonim_4396 explică (pentru siriusblack98):

Hmm, interesantă perspectivă dpdv al unui băiat presupun. laughing)
Deși cam trist, ce să zic, dacă așa gândiți voi băieții...
Dar cam aceeași atitudine o văd și la clasa mea fetele nu vor să se afilieze băieților și băieții nu doresc să se afilieze fetelor.

Cât legat de imagine, why?! Atâta timp cât nu am înclinații tenebroase, nu sunt vreo pedo*ilă, nu-i bat nici la școală și și chiar, dacă să zicem în cea mai rea situațiune, chiar și de aș fi pe frontul de luptă cu părinții, eu știu că de elevi tot nu m-aș atinge și orice mi-ar face sau nu aș suporta la părinți, elevii pentru mine rămân sfinți, dragi și scumpi, atunci why not?! sad

Cât de ore. Eu ce spun?! Dacă-i fără acord e fix după ore, fix în timpul liber. Cât și dacă e cu acord și deci în fața șefei și al inspectoratului ar fi văzută că o excursie sau drumeție ceva, elevii mei știu că nu-mi tai orele, orice ar fi, pentru o ieșire. happy Deci și cu acord și fără acord. Ieșirea va fi după orele de curs. happy Poate ăsta e unicul meu defect de profă, că îi cam torturez cu lecțiile pe elevi. laughing)

| anonim_4396 explică (pentru siriusblack98):

Dar eu mă cunosc pe mine. Deci, știu cine sunt. happy
Dar da, perspectiva ta am priceput-o chiar bine și acum că ai reexplicat, chiar ai dreptate. happy
Mulțumesc! Chiar am să cântăresc acest aspect expus de tine aici, când o să mă gândesc la forma sub care îmi scot elevii în oraș.

| siriusblack98 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Cât legat de imagine, why?! Atâta timp cât nu am înclinații tenebroase, nu sunt vreo pedo*ilă" si asta cine o stie? tu? Esti o straina in ochii tuturor celor care nu fac parte din familia ta. Asa suntem toti pana la urma. Eu mi-am spus parerea, vrei sa tii cont de ea bine, nu vrei din partea mea tot bine.

| StoicAnalysis a răspuns:

Aici depinde de cat de sigura esti pe tine ca si organizator/lider. Din ce am mai urmarit la tine, ai probleme din punct de vedere social si chiar daca te-ai descurca cu 2-3 eleve, daca sunt mai multe, si nu le poti controla, e cam riscant. Pentru ca minorii sunt cei mai imprevizibili din toate punctele de vedere. Si in caz de ceva, nu prea ai sa poti controla situatia. Si raspunderea legala si morala pe tine va cadea.
Din moment ce ai vorbit totusi cu elevele tale, ar fi cam urat sa o dai la intors. Si singura varianta ok si legala, este sa intocmesti proces verbal cu parintii si sa le comunici asta din timp. Si daca tot faci pasul asta, sa le duci pe fete in cea mai cunoscuta locatie stiuta de tine. Si sa anunti parintii despre acea locatie.
Daca fetele tale detin un telefon mobil, cere-le la fiecare numarul de telefon si asigura-te ca au telefonul pe modul general si nu pe silentios. In caz de ceva, sa le suni.
Daca nu dispun de un telefon, sa le tii cat mai aproape de tine si sa nu le scapi din vedere.

| anonim_4396 explică (pentru StoicAnalysis):

Ok laughing) dar acum parcă tu suni a un paranoic sau anxios cu acte în regulă. Adică totuși e o ieșire în parc și oraș, orașul meu, al nostru adică cel cunoscut atât de mine cât și de elevele mele chiar dacă ele stau în satul de lângă oraș. Însă e foarte aproape și e doar o ieșire, nu e ca și când plecăm în alt oraș și nici eu nu cunosc orașul sau nimic. Jesus, chiar m-ai amuzat teribil cu panica asta. laughing) Dar mna, o să apreciez și o să cred că de fapt ai zis așa doar ca să nu zici la fel de nașpa cum o zis JoboMat, că de fapt, nu o să mă descurc. happy Eu zic că dacă plec cu Dumnezeu în gând și voie bună laughing) toate se rezolvă de la sine. happy
Însă nu neg, că uite, la partea asta cu telefoanele nu m-am gândit, dar tu ai avut o genială idee pe care chiar am să ți-o fur. happy
Mulțumesc pentru idee! big grin