anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o masina pe care o conduc eu si un prieten de-al meu. Daca il trec si pe el conducator auto atunci cand inchei o asigurare rca platesc mai mult? Daca nu il trec ce se intampla?

4 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Daca e mai mic in varsta decat tine creste pretul rca, invers scade. Pune-l pe tataie sau mamaie sa vezi ca platesti 100 lei rca

| anonim_4396 explică (pentru mgtow):

Ziceam daca adaug conducator auto pe langa proprietar

| mgtow a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e nevoie

| Alex1986kk a răspuns:

Da, dacă îl treceți și pe prietenul dvs. ca conducător auto, prețul asigurării RCA poate crește semnificativ. Iată cele două scenarii:

1. Dacă ÎL TRECEȚI ca conducător:
Plătiți mai mult? DA. Prețul poliței se calculează în funcție de profilul de risc al fiecărui conducător declarat.

Cât de mult? Depinde de profilul prietenului (vârstă, vechime permis, istoric). Dacă este tânăr sau începător, prețul poate să dubleze.

2. Dacă NU îl treceți:
Ce se întâmplă? Dacă prietenul conduce mașina și este implicat într-un accident, asiguratorul poate refuza plata daunelor către cealaltă parte. Aceasta se numește "încheierea poliței pe bază de declarații false".

Consecințe: Veți fi tu, proprietarul, răspunzător pentru plata tuturor daunelor din buzunarul propriu. De asemenea, puteți primi amendă de la poliție.

Sfatul nostru: Este mult mai sigur și mai ieftin pe termen lung să declarați TOȚI conducătorii care folosesc mașina în mod regulat. Dacă prietenul conduce rar, poate este mai avantajos să nu îl treceți, dar asumați riscul.

Pentru un calcul exact al costului în ambele situații și pentru a găsi cea mai bună ofertă asigurări online, vă invităm să accesați site-ul nostru: https://asigurari-braila.ro.