| m7PGmirelapopescu a întrebat:

Am rupt ordinul de chemare deci problema e jumătate rezolvata?

Răspuns Câştigător
| angel6lust a răspuns:

Bem o bere? idea

28 răspunsuri:
| m7PGmirelapopescu explică (pentru angel6lust):

Da.Unde?

| Mosotti a răspuns:

Stiam ca vine doar la rezervisti adica la cei ce au facut armata, la cei ce n-au facut armata mi se pare ca nu a venit ordinul. O sa iei amenda daca ti-a venit si nu te duci.

| m7PGmirelapopescu explică (pentru Mosotti):

Mi au zis telef in maxim 5 zile si sa aleg prima parte a săptămânii

| m7PGmirelapopescu explică (pentru ValentinMihai78):

Da.Nu pare o rezolvare

| Mosotti a răspuns (pentru m7PGmirelapopescu):

Deci trebuie sa te duci.

Da.Altfel ce? Amenda sau mai rau

| darrio2007 a răspuns:

Rezolvă si cealalta jumatate. Fă rost de bani pentru amendă.

| Violleta2022 a răspuns:

Doar in capusorul tau, fiindca in realitate te paste amenda si alt ordin este pe drum.

| m7PGmirelapopescu explică (pentru Violleta2022):

Nu am mai putut sa dorm doamna Violeta toată noaptea.Acum am găsit aici răspunsul dumneavoastră si e si mai putin liniștitor.Cum sa vina altul?!

| Violleta2022 a răspuns (pentru m7PGmirelapopescu):

Plata amenzii nu inseamna si anularea obligației militare!
Amenda primită este o sancțiune contravențională pentru faptul că nu te-ai prezentat la data indicată.
Dar plata amenzii nu te scutește de îndeplinirea obligației inițiale, adică participarea la exercițiu sau antrenamentul de rezervist.
Este exact ca la exemplul urmator:
Dacă nu mergi la inspecția tehnică a mașinii (ITP) și primești amendă, după ce o plătești, tot trebuie să faci ITP-ul, ca nu-i opțional.
La fel e și aici: amenda nu "stinge" obligația militară.

| m7PGmirelapopescu explică (pentru Violleta2022):

O Doamne!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru m7PGmirelapopescu):

Amenda si bataie, cum meriti!

| m7PGmirelapopescu explică (pentru GabiDumitrescu):

De ce bataie?

Ca sa te re-inveti cu armata. big grin

Nu vreau batai

Iei amenda mi se pare.

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

De ce merita bataie si amenda? Ca nu se duce ca eventual sa apere o tara care se p pe noi?
O tara unde explodeaza blocurile de la gaze pentru ca cei de la gaze nu isi fac treaba (ai auzit de cazul din Rahova de vineri).

O tara unde pensionarii vai de mama lor cu banii, unde multe scoli au WC in curte, unde elevii bat profii, droguri in scoli, infractorii bat politia, violezi si iei 4-5 ani dupa care iesi si faci iar, iti da si TV in camera la parnaie, ai dreptul la aia, la ailalta.

Nu esti remunerat bine pe munca ta, de aia avem 5, 7 milioane in vest la lucru.
Mori in spitale, cadrele medicale te trateaza cu dosul, nu toate dar multe. Desi platesti asigurare dai spagi peste spagi.
Taxe din ce in ce mai mari, preturi din ce in ce mai mari, curentul s-a triplat cam desi avem resurse (dar le-am dat altora). Era 0, 6 lei kw, acum la mine e 1, 8, am impartit suma la kw si atata da.

Mai vrei? Nu avem nici acum autostrazi ce leaga estul si sudul cu vestul catre vestul europei, ce investitori sa vina?
Mancarea vai de mama ei cu toate otravurile, dulciurile pline de zahar in timp ce avem alt zahar inofensiv fara calorii, nu da carii si nu urca glicemia.

Nu se face nimic pentru om ca pe banii lui sa o duca bine.
Asta sa aparam? Un teritoriu de unde sa fure ai nostri si nu altii? Mai bine vin altii si fura ei dar sa nu fie razboi cu morti, foame si altele.
Ca daca e razboi, se lasa cu jale pentru noi iar cand se potoleste treaba aia de sus incep iar sa fure ca si pana acum.

Nici nu conteaza cine castiga, dezastru ar fi oricum.
Ai vazut ca au facut Francezii, ce au zis nemtii "dati Parisul si e mai bine, nu il dati, il facem praf si tot il luam". L-au dat si bine au facut.

Nu ne va ataca nimeni daca nu atacam noi primii dar zic doar ca idee de ce fuge lumea de militarie.
Nu acelasi lucru se intampla daca cineva ataca Germania sau Olanda! Ca tarile alea au grija de ai lor sa o duca bine pe munca lor si oamenii au ce apara.

Deci domnul m7PG nu merita nici bataie nici amenda, insa a fost ceva naiv ca a rupt ordinul.

Tot ce sper e sa nu se faca vreo simulare ca ne-ar ataca cineva ca sa intram in razboi, sau sa se faca asta la polonezi asa cum a facut Hitler in 39 in Polonia.
Dar si daca ne ataca pe bune, e logic ca multi vor fugi de razboi.

Ca parca a asta miroase, sper sa ma insel. Vad ca tensiunile globale tot urca fara revenire, plus ca se si extind. Si pana cand urca tensiunile fara sa bubuie ceva mai serios?

Da am gresit

N-are nimic ca ai gresit, te prezinti si gata, daca iti cere ordinul zici si tu ca l-ai pierdut, gasesti tu un motiv, zici ca l-ai avut cu niste foi pe masa, mama a facut ordine cand tu erai nu stiu unde, nu a stiut ce e si a aruncat ce era prin camera ce a considerat ca trebuia aruncat.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Ca nu se duce sa isi indeplineasca o obligatie pe care o are ca cetatean. Nu ii convine, sa renunte la cetatenie. Si nu, nu se duce s apere nimic acum. happy

Mama nu mai am.Sotia...zic ca a facut ordine si

Complimente si dvs!

Condimente, condimente, sa fie! happy

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Stiu ca nu se duce sa apare acum ceva, ziceam ca idee in sine la o adica. Dar si acum te cheama tot pe fondul asta, pana acum de ce nu s-a chemat?

Problema este ca si UE, SUA, Zelensky, Romania, Polonia (cei de sus) stiu ca acest razboi nu poate fi castigat chiar daca se fac ca nu stiu (nu poti face praf o tara atomica). Si atunci daca stiu, de ce s-ar pregati de razboi?
Ei stiu ca rusii nu vor ataca pe aici, adica o tara NATO, si nici pe Polonia.
Au recunoscut si rusii ca nu se pot pune conventional cu NATO.

Dar urat din partea lor ca fac crime de razboi, ce au cu civilii aia nu pricep. Nu ma asteptam, la inceput credeam ca se bat cu armata, dau in obiective militare macar.
Vine iarna, cum lasi fara curent oamenii aia? Fara curent nu ai apa, gaze ca nu merg pompele, ce faci la bloc la et 5-10? Cum tragi apa la WC? Cum te speli? Nu ai nici caldura ca si acolo-s pompe sa iti aduca apa fiarta de la centrala, telefonie, se intampla ceva, cum suni la salvare? Aoleu ce jale. Vine cineva la usa sa intre in casa stiind ca nu poti suna la politie, ce faci? Bolnavii nu au tratamente, lipsa mancare.

Asa cum au facut si SUA si Anglia pe 13 feb 45 in Dresda, ataca special pentru civili care nu a ajutat la nimic, SUA in Tokio la fel martie 45, Hamburc 43. Toti la fel sunt.

Ai obligatii dar si statul are obligatia sa asigura populatiei ordine, disciplina, nivel de trai bun pe munca oamenilor. Sa incurajeze investitorii, sa faca infrastructura, sa fie seriozitate, sa producem competitiv, sa exportam serios, sa luam valuta, nu sa dam valuta pe oua din polonia si clatite din Franta! De parca noi nu stim sa facem clatite si oua, carne.

Nu sa facem doar croissante, sucuri si niste dacii cu valoare adaugata mica si nici firma aia e a francezilor.
Iar daca statul platit de noi nu isi respecta obligatiile, de ce le-am respecta noi? De ce ne-am duce sa aparam locul de furat pentru ei pe sanatatea noastra? Ca ei vor sta la caldura, au mancare si tot, medicamente, apa calda, case ferite de dezastru daca aici ar fi razboi.

Facem poduri care cad, strazi care se strica repede, sate unde s-au furat banii UE pentru canalizare si apa curenta, ce e haosul asta?
Ai dracu nemti cand fac o strada tine zeci de ani, banii se duc unde trebuie, niv trai bun pe munca ta, ordine, disciplina, autobuzul vine la minut, etc, etc. Acolo ai ce sa aperi.

Da, oricine, copilul, sotia, bagi si tu asta. Pe ei ii intereseaza sa te prezinti, in rest mai putin conteaza. Nu te banuie de ceva daca te duci. Poate nu te credeau daca nu te duceai si ziceai ca n-ai primit si nu stiai.

Ai retinut unde trebuie sa te duci?!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

S-au facut chemari de astea in fiecare an, ca doar aia de la comisariate nu stau si freaca maciuca. Acum se bate atita toba pe tema asta fiindca e interesul rusilor sa fie dezbinarea asta cretina si starea de demoralizare in rindul populatiei, mai ales a rezervistilor sau a familiilor lor. Uite ca si tu pui botul in mare parte la propaganda rusa.
Acest razboi poate fi cistigat prin taraganarea lui suficient de mult cit opinia publica din Rusia sa ajunga sa fie opusa lui, oricit s-ar manipula. Ca e manipulare si la ei la greu, dar din cei ce mor, majoritatea covirsitoare sunt de pe la draq din praznic, nu din Moscova sau St. Petersburg.
Legat de crimele de razboi, au de-a face cu demoralizarea. Problema e ca nici de oamenii lor nu prea le pasa.
Ai mentionat niste crime de razboi aliate. OK. Alea sunt de acum 80 de ani. Asa si prin Irak sau Afghanistan au mai fost daune colaterale, obiective gresite, dar nu in halul in care se intampla acum prin Ucraina.
Legat de ce face statul, uita-te la Bolojan. Statul e captiv unei gasti mafiote pusa la punct de acolitii Rusiei, pesedeii. Bolojan pune legea reformei pensiilor magistratilor la punct, CCR-ul o da jos. Bolojan vrea reforma administrativa pentru eficientizare, aia din teritoriu si pesedeii din guvern se pisa pe ele. NU AI CUM.
Cea mai mare duma pe care ai inghitit-o e ca nu producem nimic. Ba producem, dar se vrea sa se stie ca nu. Sennheiser, productie in Romania. Stihl, de curand a deschis o fabrica de 125 mil de EUR in Oradea, baterii si scule de gradina si ce mai fac ei. O gramada de firme care lucreaza pentru branduri ca BMW, Boeing, Airbus. Produse de lux, cum ar fi mobila din stejar (sunt cateva branduri care vind de rup in nordul Europei si nu numai), Meze Audio, altii. Statul platit de noi nu isi respecta obligatiile pentru ca le permitem asta. Prin vot/lipsa la vot si pasivitate civica. Nu iti convine ceva? Voteaza, fa reclamatii, fa petitii. Nu pe net, ci catre autoritati, cu numar de inregistrare. O data, de doua ori, de o suta de ori. Tu si sute-mii de altii.

Întrebări similare