"Daca sunt eu cu capul nu inseamna ca trebuie sa sufere si altii din cauza mea"
Vorbe, vorbe...
Stiam eu ca nu te poti abtine sa nu comentezi o data si o data ceva draga Puki
Doza de ipocrizie era prea tentantă (nu că ar fi ceva rar la tine) şi chiar mă plictiseam.
Dar e amuzant cu câtă grabă m-ai dezaprobat, cu toate că e evident că numai gura e de tine.
Aha. Deci in versiunea ta eu sunt cu capul si fac rau altora. Te/as intreba de ce dar iti dai seama cat de mult imi pasa si oricum deja stiu ce prostii o sa debitezi asa ca zic pas. "cu toate că e evident că numai gura e de tine" Stiu, stiu. Eu nu am "meme/uri" ca tine, nu/s la moda. Ma inveti si pe mine, pliiiiizzzz. Iti dau inca un daca ma inveti
. In privat daca vrei, sa nu vada toti ce nebunii facem noi.
Eu nu as putea accepta un criminal, pedofil, un hot care a furat pentru un scop cat de cat ok si care a furat de la hoti de la guvern il felicit nu tahlari desigur, ai face un bine daca te ai sinucide man, gandesti rational
" ai face un bine daca te ai sinucide man, gandesti rational" Trebuia sa folosesti persoana a 3 nu a 2. A sunat ciudat rau
Stiu si dramatic, imi place drama
Daca nu ar exista drama nu s/ar mai invarti planeta.
Asa e
Citeste pana te prinzi mai "zapacet".
Bleee
Multi spun in dreptul lor "Sa fac asa ceva unei femei, unui copil sau sa vreau sa omor pe cineva?" Problema este ca noi oamenii suntem schimbatori.
Dar cel mai des lucrurile rele i-au nastere din pricina lipsei de educatie a copilului. Pentru ca cei mai multi oameni dau nastere la copii, iar apoi ii lasa de capul lor far sa-i educe, fara sa-i invete sa separe binele de rau si sa si aleaga binele. Parintii care nu si-au educat copii vor fi judecati mai aspru decat vor fi copii judecati pentru faptele lor rele.
Deci mai bine sa nu faci copii decat sa-i faci si sa-i lasi in voia sortii. Si da -nimeni care a facut raul nu va scapa de judecata.
In privinta copiilor de mai sus, lucrurile pot sta altfel decat le vedem si auzim de la mii de km departare. Poate ca acel copil a fost provocat, a fost batjocorit de ceilalti copii pana cand paharul s-a umplut. Daca este asa(desi nu stim), atunci nu putem sa judecam pe acest baiat. El si-a facut dreptate pentru ca nimeni nu i-a facut. (Repet: nu stim exact despre ce e vorba).
Daca a fost crescut in violenta s-au lasat needucat, atunci parintii lui trebuiesc pedepsiti pentru fapta lui. In felul acesta oamenii se vor gandi de doua ori mai inainte cand isi dori sa aiba copii.
Era o vorba "Trebuie sa fi suficient de inteligent sa-ti dai seama ca esti prost".
Asa si aici, ca om normal, in deplinatatea facultatilor mintale iti e usor sa spui ca in astfel de imprejurari te-ai sinucide, dar cand esti in cauza, nu prea mai gandesti la fel.
Este ca si o boala, o boala care cel mai probabil are ceva origini in trecut.
Iar unii chiar se nasc cu asemenea boala, pur si simplu nu pot sa faca diferenta intre bine si rau, si pur si simplu nu pot avea remuscari.
Problema este ca ei nu-si dau seama ca sunt nebuni. Li se pare normal... Daca toata lumea ii face nebuni o sa ajunga la concluzia ca ei sunt singurele persoane normale iar ceilalti au o problema.
Sunt de acord cu tine la acea parte... "violatorii sunt psihopati".
Nu vad de ce ar face cineva asa ceva cand (in ultima instanta) gasesti naiba specimene care te rezolva pentru cativa bani.
Alt lucru pe care nu-l inteleg este cum de nu sunt urmarite anumite site-uri "dubioase".
Nu ma refer la cele normale, ci la acelea hard. Nu toata lumea stie cum sa se ascunda pe net... macar cativa posibili violatori tot ar gasi.
Sa zicem ca e ok daca te uiti de cateva ori din greseala. Dar daca apari frecvent pe acolo atunci e clar ca iti plac lucrurile alea si esti predispus sa faci ceva naspa.
Stiu ca ar presupune un efort imens sa monitorizezi atatea persoane din cand in cand dar oare nu ar fi posibil (macar teoretic)?
Am avut o discutie de genul si cu un profesor de religie (in urma cu vreo 2 ani). Il intrebasem " De ce este nevoie ca statul sa plateasca pentru a tine in inchisoare ucigasi/violatori in timp ce exista alte domenii care au nevoie de bani."
Omul era ferm convins ca dupa cativa ani de inchisoare oamenii aia o sa poata sa revina la normal si sa fie de folos societatii.
Probabil ca asa ca el sunt multe alte persoane care, din pacate... se inseala.
Eu cred intr-o singur ADEVAR; Nu exista nebuni fara 'sanatosi', nici Criminali fara Victime!
Restul este SILENCE!
Probabil ca da. Nu stiu daca nebunia este neaparat factorul determinat care face un om sa traisca cu alegerile facute. Banuiesc ca fiecare caz este diferit. Unor oameni carora le lipseste constiinta, factorul determinant nu este devianta sexuala. Sa zicem ca luam ca exemplu un pedofil psihopat. In cazul de fata psihopatia este cea care determina lipsa constiintei, insa nu este ceea ce determina pedofilia, ci tendintele sexuale. Un pedofil psihopat va viola atat din cauza tendintelor sexuale, cat si din cauza lipsei constiintei. In cazul asta, cei mai multi probabil stiu ca fac ceva gresit, insa nu le pasa, iar altii probabil vor considera ca fac ceva normal (alte standarde morale + lipsa empatiei/constiintei).
Apoi ai pedofilii normali, care au o constiinta si un simt moral bine dezvoltat (nu prezinta nicio anormalitate in functionarea creierului, provin din familii bune etc). In cele mai multe cazuri acestia nu vor da curs intentiilor, insa vor trai cu anumite dorinte. Iar in cazul asta, este posibil sa ii roada constiinta, insa stii cum este, expunerea creeaza toleranta. Oamenii astia au gandurile astea de ani de zile. Prima data cand au avut ganduri de genul asta s-au simtit foarte prost. A doua oara s-au simtit din nou foarte prost, insa a fost mai usor decat prima data. Si tot asa pana cand invata sa traiasca cu ei insisi si sa se accepte. Desigur, multi vor simti rusine si vina, insa intensitatea acestora scade considerabil dupa toti anii in care au tot avut astfel de ganduri. Insa cel mai probabil acestia stiu ca ceea ce fac sau ceea ce isi doresc este gresit, se simt vinovati, insa nu se pot abtine.
Cam asta ar fi ce imi imaginez eu. Nu am studiat inca despre persoanele cu deviante sexuale in detaliu. Insa am citit multe cazuri despre astfel de persoane care povesteau ca le era foarte greu sa se abtina si se simteau extrem de vinovati pentru gandurile pe care le aveau. Iar cu sentimentul de vina si obiceiurile obsesive am destula experienta. Stiu cum este sa faci un anumit lucru, sa te simtit vinovat pentru ce ai facut, insa apoi sa o faci din nou. Si oricat ai incerca sa te abtii si oricat de vinovat te-ai simti, o faci din ce in ce mai mult si din ce in ce mai des. Si nu te gandi la prostii. :)) Vorbesc de cardul meu bancar. La un moment dat pierdusem controlul asupra banilor pe care ii cheltuiam. Stiu ca nu este acelasi lucru, insa placerile sexuale, sociale etc, toate sunt vicii, iar viciile functioneaza toate la fel. O placere vinovata care elibereaza endorfine in creier. Faci gestul, simti o placere extraordinara, te roade vina cateva zile, iti spui ca nu o mai faci, pana cand simti nevoia o faci din nou, incerci sa te abtii, cedezi si o iei de la capat. Iar apoi cu cat o faci mai des, cu atat incepi sa nu te mai simti atat de prost cu alegerile facute. Pentru ca, asa cum am zis mai sus, expunerea creeaza toleranta.
Nu stiu daca am fost pe subiect, insa sper ca macar o parte din raspunsul meu sa fie ceea ce ai cautat. Si pe tema asta iti las si o melodie cadou:
https://www.youtube.com/watch?v=7yKDhm4_-90
P.S. Nu cred ca este stilul tau, insa melodia a rezonat mereu cu mine si cred ca rezoneaza si cu intrebarea de fata.
"Si nu te gandi la prostii" Too little, too late . Nu este dar stiu foarte bine melodia ( una din putinele melodii romanesti care inca le ascult ) si imi place mult. Haios, tot la melodia asta m/a dus gandul cand vorbeai de vicii.
Pentru cine s-ar sinucide? Pentru binele vostru? Nu vezi ce murdara este lumea asta? Este plina de oameni murdari, totul e murdar aici...
Persoanelor respective le lipsește empatia. Tu ești empatic, motiv pentru care ai avea mustrări de conștiință; ei nu au absolut deloc.
S-a studiat acum câțiva ani cum funcționează creierul respectivilor. Cu ajutorul RMN-ului și a unor clipuri care implicau crime, violuri, pedofilie etc, cercetătorii au văzut că lor nu le funcționa „atât de bine" zona din creier responsabilă cu empatia. Ei percep lucrurile astea ca pe ceva firesc și din cauza „disfuncțiilor" din mintea lor, în corpul lor se secretă hormoni ai fericirii și de asta foarte mulți recidivează.
Probabil ei sunt pe ideea " Ei,lasa,trece peste " cand violeaza pe cineva, sau cand se gandesc la rudele celor care au fost violati,omorati,deci sunt oameni fara sentimente ( sau sentimente defecte,asociate prost)pur si simplu constiinta lor e muta,inexistenta ca altfel ar face ceva asemanator cu tine,daca vezi ca distrugi vieti nevinovate in momente ce mintea iti lipseste,cand iti vine mintea inapoi realizezi ce ai facut si iei masuri (te duci la medic, te duci la politie,oriunde, pentru ca te gandesti si la binele alora).
Si da, mai bine te omori decat sa traiesti nu doar degeaba dar si distrugand alte vieti. ( daca nu poti sa te tratezi, etc ) sau daca nu, ar trebui sa fi omorat, inchis undeva.
Gen,fiecare vede lumea altfel. E chestia aia care zice asa: binele vede raul ca fiind rau,iar raul vede binele ca fiind rau. In mintea lor, ei fac bine.
Ma rog, eu i-as trage in teapa, dar legea nu imi permite.
Mereu am considerat ca violul, pedofilia si astea merita pedepsite cu moartea sau cel putin aceeasi chestie.
Aici e unul din personajele mele preferate din DC
https://www.youtube.com/watch?v=45V6db9CKcc
Pe de alta parte, am scris eu o data o poezie si m-am referit la un criminal care ucide.Si cand acesta ucide, el vede doar arta. El se vede ca u regizor, ca un actor, care interpreteaza pe o scena. Poate asa vad si unii criminali. Da, sunt o persoana interesanta.
Tu te-ai sinucide pentru ca ti se par niste lucruri respingatoare.Ei nu ar face asta, dar asta nu inseamna ca sunt nebuni.Pur si simplu au o alta perceptia asupra lucrurilor de genul. Unor violatori li se va parea firesc sa violeze, daca asa Isi satisfac ei dorintele.La fel si unii criminali, vor considera ca e perfect normal sa omoare pe cineva, daca asta le faciliteaza lor viata. Unii pedofili isi dau seama ca au o preferinta anormala si incearca sa faca ceva in privinta asta. Daca consideri pedofilia o boala psihica, atunci e clar ca ei nu mai sunt capabili sa realizeze daca e bine sau nu ceea ce fac.
Foarte multi dintre cei descrisi de tine nici macar nu inteleg ca exista o problema cu ei. Ei considera asta normalitate, nu boala.
Toti violatorii sunt psihopati.
Nu toti criminalii sunt psihopati. Unii ucid din convingeri religioase, nationaliste, pentru ca sunt obligati din anumite circumstante, pentru bani. Nu toti se inscriu in tipologia psihopatului.
"Toti violatorii sunt psihopati." Nu cred. "Nu toti criminalii sunt psihopati" Asta e adevarat.
Am cautat, am verificat, ai dreptate!
Stiu
Octavian199 întreabă:
gabrilion întreabă: