anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am trei ciini undeva pe la tara.Doi dintre ei ma asculta nebuneste si nu-mi iese din cuvint.Al treilea insa e nenorocire.Nu asculta nici sa-l pici cu ceara dar in materie de treburi ciinesti isi face treaba cel mai bine dintre toti fiind si cel mai puternic.Mai este si problema ca ailanti cum ma simt noaptea prin curte se gudura la picioarele mele si-mi cauta mingiierile dar alalant niciodata, ba chiar miriie daca dau sa-l mingii.Am vrut sa vad daca are curajul sa ma muste dar nu, miriie si fuge de linga mine. M-a aparat de multe ori dar problema e ca nu m-asculta. Ce-i de facut? Sa scap de el sau nu?

2 răspunsuri:
| CrySsa_4535 a răspuns:

Pentru ce i-ai mai luat daca vrei sa scapi de ei? poate nu e atat de apropiat de tine, unii caini reactioneaza ciudat noaptea ( asa sunt ei) cu cainii noapte intai trebuie sa vorbesti sa iti auda vocea iar apoi sa ii mangai.Petrece mai mult timp cu el, joaca-te cu el mai mult.Incearca sa incerci sa il inveti cateva comenzi de genul " NU e voie" macar care e cea mai importanta apoi ar mai fi "Sezi, culcat, pas". sunt multe pe net sa inveti. daca ai anumite "recompense" sunt sigura ca va invata.tot ce trebuie sa faci e sa fii mai autoritar/a cu respectivul.cand greseste sa nu il mai bagi absolut in seama nici daca nu mai scapi de el. si te joci cu restul, astfel el intelegand ca a gresit.cum sa te gandesti sa scapi de el? E si el o fiinta. ce-ar fi fost ca parintii tai daca nu ascultai sa scape si de tine? daca mai ai intrebari da-mi mesaj privat, o sa incerc sa te ajut insa sper sa scapi de varianta " Sa scap de el".

| underline a răspuns:

Cumpara-i pedigree si petrece mai mult timp cu el, si se va invata cu tine mai bine...