Ai o viziune simpla si alterata asupra necesitatii formarii unei vieti profesionale. Ai impresia ca a evolua profesional inseamna mai multi bani in contul bancar. Nimic mai gresit. Asta e doar o consecinta, nu un scop.
Daca ai nevoie de bani poti s-o faci cum vrei, si da, nu-ti trebuie facultate sau mai stiu eu ce.
Ori inveti o meserie care te face sa te simti cineva in viata, ori doar faci bani.
Legitim este, dar calea cu facultatea este mai sigura, in timp ce pentru cealalta trebuie sa ai un anume simt al afacerii pe care putini il au. Plus niste banuti cu care sa incepi.
Buna remarca, dar o mica corectura. Exista si meserii care au ca scop - banii -, iar ca si consecinta acumularii banilor este acel simtamant ca esti "cineva in viata". Broker, poate iti spune ceva.
Pentru o categorie mediocra de oameni esti oricum „cineva" dupa ce portofel ai, numar de masini si case. Nu are relevanta ce spui. Una e sa fii respectat pentru ceea ce faci in societate, alta e sa fii respectat pentru cati bani faci.
Conteaza cat sa traiesti decent. Meseriile bune sau care necesita o inteligenta mai mare oricum se platesc decent. Dar nu ala e scopul pentru care cauti meseriile respective. Stiu ca asa se incearca intiparirea unei mentalitati defectuoase tinerilor. Du-te acolo, fa cutare lucru, ca din ala se castiga, dar realitatea nu e aceeasi pentru fiecare individ.
Daca vrei bani ai o varietate de optiuni, mai ales daca alegi industria x x x. Daca vrei o profesie care sa te faca implinit ca om e altceva si din pacate putini oameni isi ating un obiectiv profesional. Sistemul trebuie sa se axeze cat mai mult pe a indruma oamenii sa-si imbine pasiunile cu locul de munca.