| IoanaSabinaLupascu a întrebat:

As vrea sa plec luni 24 noiembrie 2014 in Germania! Vreau sa plec la "ghici" si o sa va explic in 10 cuvinte de ce.Ma aflu in Italia de 10 ani...si nimic nu am rezolvat.Sunt in Sicilia si nu va pot descrie cat de greu se traieste.In fine mi.am strans ceva bani si luni as vrea sa plec.Stiu e un risc dar plang si imi doresc sa scap de aici din cel mai urat loc din lume.Crede-ti ca as reusi? Crede-ti ca nemti mi-ar inchiria o casa? A mai facut cineva asa ceva? va multumesc

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sarut mina! Nicăieri nu e bine, nici in Italia nici in Germania, Sua etc, deoarece viata este grea criza ecoinomică este peste tot nu doar in Italia sau la noi, plus dacă in Germania nu sti germană esti terminat ca om deoarece ei nu vorbesc decit limba lor, greu foarte greu acceptă să vorbească in engleză, tu faci cum vrei dar si in Germania nu umblă cîinii cu covrigi in coadă, este o expresie românească cred că o stii destul de bine, sau nu curge lapte și miere, este greu să te adaptezi printre străini. Tu gindeste te foarte bine să nu regreti după aceea. Sănătate multă ce virstă ai? Mersi pentru răspuns.

| IsabelaIssa a răspuns:

De ce nu incerci mai bine sa schimbi zona in Italia, ca tot ai invatat limba in 10 ani. In Germania o iei de la inceput cu tot, limba etc. Iti va fi greu sa iti gasesti un job daca nu cunosti limba. Cat despre casa de care zici, am inteles ca ei dau ceva dar nu asa simplu, trebuie sa ai pe cineva acolo care sa te invete, sa te ajute.

| sabin89 a răspuns:

Scuza-mă că nu îți răspund direct la întrebare, dar eu ți-aș recomanda ceva mult mai bun. Schimbă destinația și îndreaptă-te spre România. Ce rost are să-ți irosești anii cei mai frumoși printre străini, înfruntând mizerii și discriminări, chinuindu-te să vorbesti o limbă care nu îți este familiară. Probabil ai avut niște decepții care te-au făcut să-ți cauți norocul pe meleaguri străine, dar încearcă și depășește faza. În România încep să se miște lucrurile, avem un nou președinte, cu totul deosebit de ceilalți și avem motive să credem într-o schimbare. Cu siguranță se va găsi un loc și pentru tine și nu vei regreta că te-ai întors.

| William a răspuns:

Daca ai bani nu vad de ce nu.

| Jipa95 a răspuns:

De ce ai vrea sa pleci din Italia? Se traieste bine si acolo, dar treaba este sa stii sa te descuri pe cont propriu! Du-te undeva la la nord, economia Italiei merge foare bine in N!