In ochii lui Isus acea femeie a dat mai mult pentru ca ea dat toata averea ei, pe cand bogatul a dat din prisosul lor(nu gasesc versetul)
Eu cred cam asta se aplica si in zilee noaste.Tot saracul il ajuta pe cel sarac.
Buna![]()
nu am suferit de foame dar de facut milostenie fac in fiecare duminica la sfanta biserica si dau pachetele cu mancare celor nevoiasi, iar atunci cand fac milostenie, nu ma gandesc ca iau de la gura copiilor, cand faci milostenie, o faci pentru ca cel care nu are stie ce inseamna infometarea, multumesc celui de sus ca am strictul necesar si imi pot intretine familia si pot sa dau si din putinul meu celor care cred de cuviinta ca acel pachetel ajunge in stomacul lui si nu este aruncata mancarea, este lume multa nevoiasa, dar nimeni nu ia atitudine.
O seara buna
Nu. Nu am rabdat de foame dar am dat. Am dat unor saraci ani de zile. Apoi am constatat ca "saracul" avea cont la banca cu bani depusi. Eu n-am si m-am hotarat sa nu mai dau.
Preotii ne invata ca inainte de a face milostivire, trebuie ca tu si familia ta sa fie cat de cat indestulata.Nu mi se pare corect sa rupi de gura copilului sa dai unui sarac.Si nici Dumnezeu nu pare sa fie de acord cu asta.
Apoi asfel de fapte raman undeva in sufetul tau.
Atunci de ce vaduva si-a dat ultimul ban?
Cand consideri ca familia ta are suficient? Exista o limita?
Nu am gasit (inca) o expicatie pentru gestul vaduvei. Oricum acea vaduva a dat mai mult decat cei bogati!
Milostenia de prisos nu este asa primita inaintea Domnului asa cum e cea facuta din putinul tau.
Atunci cand pot asigura cel painea cea de toate zilele!
Corect! ideiia este de a imparti, nu de a da tot!
Da bineinteles ca de a imparti.Nici eu nu m-am referit la a da tot.dar fericit este acela care nu traoeste numai cu mancare ci mai si rabda putin pentru Dumnezeu.
Dar daca 'a da tot' salveaza o viata?
Pai ai cam gasit-o! Explicatia.
Hai sa-ti raspund alfel.De Sfanta Paraschiva e hramul cimiturului unde este mama si sora mea.Fiecare face pachete cu ce poate ( mancare ) pe care le dam sarmanilor.Acum doi-trei ani am vazut asfel de pachete aruncate.
Fiecare om care are morti acolo fac eforturi - poate fac economii sa faca fata.Dar cand vezi mancarea aruncata? Cum ti se pare?
De unde stii ca bogatul a dat mai putin? Vaduva avea 2 bani si adat doar unul sau pe amandoi.Nu-mi amintesc.Dar daca bogatul a hranit un milion de oameni? Poate mai bine? Cum facem diferenta?
Ai dreptate! nu la mancarea de zi cu zi ma refeream, eu am stat si 4 zile (de proba) fara mancare. Ca sa vad rezistenta umana.Nu de mancarea de zi cu zi e vorba:doar de a ajuta un om sa-si castige mancarea mai departe! De a-l ajuta sa spere in viata mai departe. Iarta-ma ca nu ma exprim din prima ' foarte concludent. Caci a ajuta azi pe cineva (dandu-i o felie de paine), nu foloseste prea mult.Maine va flamanzi din nou! Si nu poti fi langa el!(din diverse motive).
Nemernici sunt peste tot. Si eu am vazut ce zici tu:nici la altii nu lasa, nici lor nu le este nevoie. Ce scarbosenie. Se iarta?
In ochii lui Isus acea femeie a dat mai mult pentru ca ea dat toata averea ei, pe cand bogatul a dat din prisosul lor(nu gasesc versetul)
Eu cred cam asta se aplica si in zilee noaste.Tot saracul il ajuta pe cel sarac.
Raspunsurile voastre prompte si aproape de necomentat, ma fac sa completez intrebarea:un om nu are nevoie doar de o paine! aia dureaza o zi sau patru, in functie de cat de mancacios.Dar ati risca sa-i dati un sfat sau o slujba? Sa castige apoi singur? Adica sa faceti pana la capat treaba? Ala va va multumi de-adevaratelea.Cum zicea cineva : 'sa-i dai undita'!
Hai sa lamuresc,,juniorii'' de aici chestia cu undita.
Chinejii (destept popor) au un proverb (e unul din preferatele mele ) spun,, Daca vrei sa ajuti pe cineva, ii dai undita, nu pestele. Daca ii dai pestele il hranesti pentru o zi, pe cand daca ii dai undita il hranesti pentru o viata''
Cu alte cuvinte, mai de folos sa ii o slujba ( chiar pentru o perioada scurta ) decat sa ii dai o felie de paine!
Geniali chinejii tai! Serios, chiar imi place!