| rapandula a întrebat:

Bai fratilor, fiti atenti.
Deci tot dadeam scroll pe TikTok in speranta ca voi vedea content interesant cu care sa-mi umplu timpul si dau peste videoclipul unei persoane care facea content strict despre cultura generala. In acel video el spunea ca varsta planetei noastre este de aproximativ 4, 5 miliarde de ani. Perfect pana aici. Marea problema a fost cand am deschis sectiunea de comentarii. Era plin de copii si adulti care spuneau ca nu e adevarat, ca are doar 6000 de ani pentru ca asa scrie in biblie, altii ii spuneau ca e gresit si sa puna mana sa citeasca biblia, altii ca are doar 2021 de ani pentru ca s-a inceput de la anul nasterii lui Iisus, altii ca e nebun ca Biblia spune altceva. Foarte multe comentarii de genul erau.
Bai fratilor, cum se poate una ca asta? Efectiv acum contientizez cu adevarat ce impact major si negativ are religia in prostirea omului, ma refer strict in tara asta. Ce masuri ar trebui luate in privinta asta? Voi ce ati face? Acum inteleg de ce un stat atat de analfabet in studii este si foarte religios. Si asta nu e singurul video pe care il vad de genul. De obicei videoclipurile in care sunt prezentate descoperirile sau progresele stiintifice primesc foarte mult hate din partea religiosilor. Chestiia asta imi provoaca o frustrare interioara care ma face sa fiu foarte razbunator si critic la adresa religiei, astfel conturandu-mi convingerile ateiste definitiv. Ce parere aveti? Voi ce ati face in privinta asta?

Răspuns Câştigător
| mastadont a răspuns:

Din păcate mare lucru nu poți să faci în privința lor, lasă-i în bula lor de sticlă că nu merită efortul depus. Poți să le prezinți dovezi, să dezbați și să comentezi zile întregi că ei tot cu a lor o să o țină, biblia e un argument pe care nu ai cum să-l combați în fața unui credincios, astfel, dacă biblia spune un lucru e musai să fie chiar așa. Pentru asemenea oameni, știința e bună atât timp cât nu se intersectează cu doctrina biblică, preferă să creadă în himere decât în fapte dovedite.

13 răspunsuri:
| gritt a răspuns:

Nimic. Au dreptul la pareri. Esti cam arogant daca ai impresia ca tu cunosti adevarul. Cate studii ai publicat?

| halogen001 a răspuns:

Prostia prinde mai repede decat stiinta daca e promovata intensiv si nu duce la nimic bun.

| Henrypericolpublic a răspuns:

Nu neaparat religia in sine. dar cu ajutorul religiei ca si prin multe alte domenii, alti oameni de varf au cautat sa isi impuna ideile si teoriile lor.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiecare biserica cu prostii ei.
Fiecare are un numar suficient de prosti pe care-i manipuleaza si-i prosteste ca sa o duca bine.*
Pentru prosti biserica este un invatamant superior, asa ca de ce te miri?
Acolo cuvantul preotului e sfant, cum ai putea sa ii contrazici cuvantul?
Si chiar daca i-ai contrazice, poate si cu cartea lor religioasa, in spatele lor s-ar afla tot zeul Dogma, in care se incred toti din biserica ta numai tu nu.
Biserica te vrea oricum prost, preotii te vor si mai, caci daca esti destept le-ai luat papica lor de la gura, si nu convine la burtica.
Ai fost si tu unul dintre enoriasi, stii cum e sa nu ai grai, sa traiesti in minciuna printre mincinosi, sa inghiti orice ** uman iesit din gura, si apoi, iesind afara sa te certi cu adevarul, ca dupa sa te speli pe dinti si sa nu mai mirosi urat de la biserica lor.
In loc sa avem spitale curate, universitati avem biserici murdare pline de bacterii si microbi.
Nu e vina ta, a mea, ca ne nastem intr-o familie profund religioasa, e vina mea, a ta, ca ramanem acolo.

| IonutSiAtat92 a răspuns (pentru gritt):

Dar tu il cunosti?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru halogen001):

Metoda picaturii chinezesti.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru gritt):

Nu este arogant de fel. Orice om cu cateva clase mai multe decat trenul cunoaste niscavai probleme de evolutie a universului bazate pe cercetari si descoperiri, nu pe ce scriu unii semidocti despre ce au visat noaptea.
Dar propaganda reigioasa este cu mult mai puternica decat cea stiintifica, deoarece se bazeaza pe dictonul: crede si nu cerceta. Cata dreptate avea Eminescu!

| CodrutElian1990 a răspuns:

Ai dreptate, dar s-a dovedit la referendumul familiei cata "priza" mai are religia la oameni: sub 30%. Doar atat ca propaganda religioasa este foarte puternica si apare peste tot, ca proagandistii religiosi - in special popii - nu fac altceva.
Te intrebi ce trebuie facut? Unul din principalele lucruri care trebuie facut este sa cerem respectarea constitutiei: Romania este un stat laic. Deci trebuie scoasa religia din scoli si de la diferite activitati culturale. Dar o sa se poata? Nu, ca avem destui bigoti care zic: pai ce zice vecinul daca a lui copil face religie in scoala si al meu nu? Eu as lasa, mai ales la liceu, sa hotarasca elevii macar de liceu daca merg la ora de religie, iar religia sa fie predata de profesori laici, ca o istorie a acesteia.
Dar nu cred ca se poate si vom ajunge ca in Iran, sa ne conduca reprezentantul religiei. Deja suntem cea mai bigota tara crestina.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Henrypericolpublic):

Dar religia nu este o adunatura de idei a celor care au vrut sa se impuna, pentru a putea ce zice Eminescu: "... ca cu a ei putere sa te aplece in jug!"?

| FantasyBoy a răspuns:

Nu exista nici un fel de "biblie", asa-zisa biblie e o compilatie intre Vechiul testament(pentateuhul evreiesc, cel cinci "carti", de fapt suluri-Geneza, Numerii, Evrei, Leviticul) si Noul testament o adunatura de povestioare scrise de un singur calugar nebun abia in Evul Mediu. Trebuie sa fii foarte redus intelectual in anul 2021 sa citesti asemenea naluciri medievale...

| gritt a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Orice om cu minime cunostinte despre natura umana intelege de ce oamenii au nevoie de credinte si preocupari irationale.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru gritt):

Gandire empirica si fuga de a lupta cu viata: sa ne dea cineva de colo de sus ceea ce noi vrem si nu putem obtine cu puterile noastre fizice si psihice. E bine sa tindem la cat mai mult, dar nu la ceea ce este imposibil.
Daca mergem pe irational putem zice ca putem sa si ucidem, ca si crima este ceva irational.