| IL0VEDINER0 a întrebat:

Buna. Acum ca tot incepe " festivalul" cu sarbatorile, care sunt prajiturile sau in general, deserturile preferate de Craciun? Nici nu am idee ce feluri sa pregatesc si cu cele cumparate am facut o toxiinfectie de toata frumusetea in perioada sarbatorilor acum cativa ani, deci nu sunt o solutie.

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Hai pe bune, cine mai face acum prăjituri in afară de bunicuțe?

| lpavel a răspuns:

Te imbolnavesti indiferent ce prajituri consumi daca intreci masura... Incearca sa nu depasesti 100 de grame din dulciuri pe zi si ai sa vezi ca nu te mai imbolnavesti!
In concluzie poti face/cumpara orice dar la consum sa ti masura si nu vei avea nimic! Valabil si la sucuri nu numai la prajituri! Si nici prea multe alimente pline cu gasimi...

| lpavel a răspuns (pentru sierra1):

Toate femeile harnice si istete! Pe pitipoance nu ai sa le vezi facand asta e sigur... laughing

| IL0VEDINER0 explică (pentru lpavel):

Nu s-a intrecut masura, insa, in laboratoare, am aflat din surse sigure ca, din cauza aglomeratiei si cererilor mari, prajiturile sunt pregatite cu mult timp inainte de a fi puse la vânzare.

| IL0VEDINER0 explică (pentru sierra1):

Oricine mananca si se gandeste in mare parte la sanatatea sa

| lpavel a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

Ei si? Prajiturile nu se strica doar se usuca si nu mai sunt asa gustoase! Nu din cauza ca sunt vechi te imbolnavesti, ca nu-s ca sarmalele ci din cauza ca se intrece masura cu dulciuri multe, alimente grase multe, sucuri multe in unele cazuri combinate cu alcol iar apa ZERO! laughing si ne miram de ce ne imbolnavim...

Sa stii ca majoritatea cremelor pentru prajituri nu se usuca, si dupa ceva timp tinute in conditii nepotrivite, fermenteaza. De aceea as prefera sa fac doar cat este necesar, si cat mai proaspat.

| lpavel a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

Posibil sa ai si tu dreptate dar eu niciodata nu am aruncat prajiturile ramase, le-am mancat chiar si dupa 2 luni laughing dar niciodata nu am mancat mai mult de aproximativ 100g pe zi si binenteles le-al pastrat la rece sau in frigider poate si de aceea nu am simtit niciodata ca s-ar fi stricat.

Am scos-o din frigider si dupa un drum de 6 ore cu masina( recunosc ca nu am avut cutie pentru transport alimente), cand am deschis deja mirosea stricat laptele ăla.