| m4d4l1nnn a întrebat:

Bună, am observat ceva foarte ciudat (imo) despre gen z in ultimul timp ( nu generalizez bineînțeles, mai exista si oameni cu capul pe umeri si care pot fii maturi cat de cat, într-adevăr au ajuns o minoritate din păcate, dar acum vreau sa vorbesc putin despre acea parte majoritara). Oamenii pur si simplu n au un strop de maturitate emoțională, cel putin prin mesaje text, sa ti spuna ca nu te plac, nu sunt interesati de tine, nu le convine ceva la tine etc etc. Întrebarea care ma macina pe mine de fapt si de drept este. care e mentalitatea din spate a acestor oameni? De ce aleg sa joace jocuri copilărești si sa te lase in seen, sa ignore pur si simplu mesajele ore sau chiar zile la rand. Adică înțeleg cumva ideea din spate ca e "mai ușor" sa ignori sau sa dai seen la mesaje si prin mizerii si subtilități de genul sa dai de înțeles omului respectiv ca nu esti pe placul lui din niciun punct de vedere, decât sa ai cum spuneam mai devreme măcar un pic de inteligență si maturitate emoțională ca sa i spui omului verde in față si direct ca nu esti interesat/ă. Și nu puteți sa mi spuneți mie ca indiferent cât de ocupat ai fi ca om, nu ai timp 2 minute sa răspunzi la un mesaj scurt si sa dai un verdict concret. Nu știu ce sa mai zic, voi ce părere aveți despre treaba asta?

10 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

E acelasi tip de imaturitate ca si acela de a veni si a te plange pe TPU de felul in care ai fost tratat/a in loc sa confrunti direct acele persoane.

| m4d4l1nnn explică (pentru siriusblack98):

Nu știu de unde si pana unde ai ajuns tu la concluzia ca am venit pe TPU sa ma plâng? Am venit aici sa cer niște păreri in legătură cu un subiect, da' ma rog fiecare înțelege cum are chefrolling on the floor.

| siriusblack98 a răspuns (pentru m4d4l1nnn):

Ai venit clar sa te plangi si sa ceri mai degraba incurajari si validare de la persoane care au aceleasi pareri ca si tine. Cine intelege altceva inseamna ca nu e pe treaba lui. Si drept dovada, daca vine cineva acum sa te contrazica si sa spuna ca NU ai dreptate, stai de contraziceri cu el/ea.

| m4d4l1nnn explică (pentru siriusblack98):

Ok, daca din tot ce am scris eu asta ai înțeles tu, sa ti fie de bine. Daca, chiar simțeam nevoia sa ma plâng nu veneam pe TPU sa mi etalez frustrările)) din nou fiecare o ia cum dorește si simte, nu mai îmi bat capul sa dau explicații, o seara de colecție.

| siriusblack98 a răspuns (pentru m4d4l1nnn):

Succes!

| Miruna333 a răspuns:

Nu le pasa, si din acest motiv, nu se complica, nu au de ce, la final de zi nu datoreaza nicio explicatie vreunui om. Asta este realitate pura. Banuiesc ca esti baiat si ai fost respins, lasat in seen si lucruri de genul. Fetele nu se mai complica atat si din cauza lipsei de inteligenta emotionala, multi o iau razna cand sunt refuzati, pentru ca nu pot accepta refuzul

| m4d4l1nnn explică (pentru Miruna333):

N am fost respins fiindcă n am cerut ceva anume de la nimeni, nici lăsat in seen n as spune. in schimb sunt de părere ca oamenii dimpotrivă își complica existența mai mult cand ignora mesajele sau alte copilarisme de genul asta in loc sa crească si sa aibă coloana vertebrala sa ti zică totul verde in față, dar ma rog asta e din păcate gen z majoritar. Și nu, nu o iau razna cand sunt refuzat fiindcă suntem diferiți ca oameni si avem propriile preferințe, nu se termina sau rezuma lumea la o singura persoana si oricum nu va fi nici prima nici ultima oara cand esti refuzat.

| Miruna333 a răspuns (pentru m4d4l1nnn):

Unii chiar nu dau mesaje pentru ca nu vor sa se complice, asta e si ideea. Fiecare om simte diferit, unii prefera mesaje in care sunt refuzati, alti oameni nu. Unii oameni nu iau refuzul ca si tine, altii mai mult complica lucrurile si oamenii realizeaza ca nu merita dureri de cap pentru a se explica

| ioanaaaccdhhdhshshsh a răspuns:

Facand parte din asa numita generatie z intampin acelasi lucru de la multi baieti, doar ca am observat ca si eu fac aceeasi chestie si nu intentionat, din pespectiva mea consider ca as prefera sa las lucrurile in seama baiatului sa vad daca isi da interesul sau nu. nu spun ca eu sunt total indiferenta, doar ca in anumite situatii daca baiatul e mai interesat, fata se va atasa mai mult.

din punctul meu de vedere, si mie mi se pare aiurea sa-i zic baiatului "nu mai vreau sa vorbim, nu cred ca suntem compatibili", si mai usor e intr-un fel sau altul sa dai drumul la convesatie usor usor pana cand se va ajunge sa nu mai vorbiti deloc, si asa se incheie etapa de vorbire si iti dai singur seama ca persoana aia nu te vrea, mai exact devenind "seaca" fara chef de vorba.
si chestia cu "lasatul in seen" asta e jocul multura sa iti arate ca nu te vor, eu personal nu imi place sa las in seen, ci mentin conversatia daca ei fac acelasi lucru.

raspunsul la mesaje e fix alegerea lor, nu exista persoana din generatia asta sa nu isi ia telefonul in mana din 10 in 10 minute macar sa vada cat este ceasul, doar ca unii care chiar nu iti raspund o zi intraga, nu e vorba ca au fost ocupati sa iti dea un mesaj si sa iti zica acest lucru, ci e faptul ca sunt dezinteresati si vor sa suprimeze conversatia, ori din acest fapt, ori din cauza faptului ca le e frica sa se apropie de o anumita persoana devenind anxioase si incercand sa se detaseze si sa fuga de sentimentul de dragoste pe care celalta persoana inceaca sa i l ofere.
unii oameni chiar n au invatat sa empatizeze cu emotiile celorlalti si pentru unii probabil e prea tarziu.

dar fiecare poate avea interesul lui, poate persoana doar cauta o perioada scurta de atentie

| m4d4l1nnn explică (pentru ioanaaaccdhhdhshshsh):

Totuși nu înțeleg nici acum de ce ți s ar părea aiurea sa I spui băiatului ca nu va considerați compatibili, ca aveți alte priorități șamd. Mi se pare si mai nasol ca oamenii nu au curajul sa spună ce gândesc (indiferent ca prin mesaje sau f2f) si in schimb se complica cu chestii de genul sa para indiferenți, neinteresați, astfel încât baga receptorul in foarte multa confuzie: " oare fata asta e totuși interesată de mine, îi place de mine ca om, ma suporta, o deranjez?". Ce vreau sa spun prin asta e ca se creează o oarecare stare de gândire excesiva si dusa in alte extremități de cealaltă parte, fiindcă interlocutorul a dat de a lungul conversației 10 reci si 2 calde si nu a discutat concret ce caută de fapt si asta mi se pare un MARE TURN OFF la o persoana care nu stie sa comunice ce vrea cuiva. E vorba pana la urma sa depui un minim de efort sa explici omului ca nu e genul tău sau ceva. Comunicarea activa si deschisa poate fii foarte atractiva de cele mai multe ori.