''O mare nenorocire sa iubesti, o mare nenorocire sa scapi de aceasta durere''-I.L.Caragiale;''Dragostea este sentimentul cel mai maret care face minuni, creeaza oameni noi, faureste cele mai mari valori morale''-A.S.Makarenko;''Iubirea functioneaza in mod dif.in minti diferite.Pe nebun il lumineaza, pe intelept il orbeste''-John Dryden;''Iubirea este elixirul vital, izvorul sanatatii, al puterii si al energiei pentru fiecare om''-Prentice Mulford;''Dragostea este o fiinta salbatica, cand incercam sa o tinem in frau ne distruge.Cand incercam sa o intelegem, ne tulbura''-Paulo Coelho.Mai multe citate gasesti in cartea Dragostea.Citate de Paulo Coelho
Sa nu ma intrebi iubitul meu,
In lipsa ta daca mi-e greu,
Sa nu ma-ntrebi daca iubesc,
Sa nu ma-ntrebi daca traiesc,
Sa nu ma-ntrebi daca mi-e dor,
Sa nu ma-ntrebi de vreau sa mor,
Sa nu ma-ntrebi daca mai pling,
Sa nu ma-ntrebi ce am in gand,
Sa nu ma-ntrebi ce-i frumusetea,
Si suferinta si tristetea;
Sa nu ma-ntrebi ce-i fericirea,
Nici daca am cunoscut iubirea,
Sa nu ma-ntrebi daca zambesc,
In jur de pot sa mai privesc,
Sa nu ma-ntrebi daca ma doare,
Nici daca vad pe cer ca-i soare,
Fara sa-ntrebi am sa-ti raspund,
Frumosul meu cu suflet bland,
La orce-ai vrut sau vrei sa stii,
Raspunsuri, inger vei primi,
In lipsa ta mi-e greu iubire,
Iubesc, traiesc an amintire,
De chipul tau imi este dor,
Eu fara tine vreau sa...mor,
In noapte lacrima-mi ascund,
De dragul tau iubire pling,
Cu tine-n gand adorm cu greu,
In vis apari mereu mereu,
Cei frumusetea? chipul tau,
Cei suferinta? dorul meu,
Cei tristetea? viata mea,
De-ar fi s-o pierd nu mi-ar pasa,
Ca am putut sa te cunosc,
Sa te ating suflet frumos,
Si am putut sa-ti simt iubirea,
Si am aflat ce-i fericirea,
Daca zimbesc o fac prin lacrimi,
Daca privesc nu-s ochii mei,
Ca nu mai am lumina inger,
De cand te-ai departat de ei,
Nu stiu, nu vad daca e soare,
Nimic acum nu are rost,
Secunda fara tine doare,
A fost frumos, frumos... a fost!
sper sa`ty placa
Daca vrei imi poti da o adresa de mail pe privat si iti trimit niste documente word cu multe citate frumoase.
1. Dragostea ii face pe oameni sa se simta egali. – F. M. Dostoievski
2. Iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca, sa devina cineva, sa devina o lume el insusi de dragul cuiva. – Rainer Maria Rilke
3. A iubi nu inseamna a ne privi unul pe celalalt, ci a privi amandoi in aceeasi directie. – Antoine de Saint-Exupery
4. Iubeste putin cel ce poate spune prin cuvinte cat iubeste. – Dante Aligheri
5. O dragoste apusa e ca un vulcan, niciodata nu poti zice ca a trecut pericolul de a izbucni din nou. – Octavian Goga
6.Viseaza ca si cand ai trai pentru totdeauna, traieste ca si cand ai muri azi. – James Dean
7.Viata este ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri. – John Lennon
8.Stai deoparte de oamenii care iti iau in ras ambitiile. Oamenii marunti mereu fac asta, in schimb cei mari te fac sa crezi ca si tu poti ajunge mare. – Mark Twain
9.Nu sunt de acord cu ceea ce spui, dar voi apara pana la moarte dreptul tau de a o spune. – Voltaire
10.Pe muntii adevarului nu poti urca in van: fie vei atinge un punct mai inalt azi, fie te vei antrena pentru a ajunge mai sus maine. – Friedrich Nietzsche
Sa vrea sa scriu un citat dar e inventat de prietena mea deci sper sa iti placa: sufletul atrana de o imagine ce candva fusese concreta dar acum se straduie sa se scufunde in cenusa mintii mele...
Denisa daca as sti cati ani ai, ti-as spune cuvintre dulci si fara fundite, oricum ai un nume foarte frumos si ca iti plac cuvinte de acest gen este o nota forte bune pentru tine, te pupic si sper sa ne mai auzim.
Cu o prea mare intirziere poate, dar uite ceva dragut, ce pe mine m-a impresionat mult, cu mult, foarte mult timp in urma, la un "festival de muzica si poezie" care a luat locul 1 la creatie.
Poate pentru simplitate, poate doar pentru abstract, dar cu siguranta pentru o foarte mare puritate si o adinca profunzime!
CINDVA...AM FOST PASARE!
N-AM NICI-O DOVADA,
DAR IMI ADUC AMINTE!
Oscar a pus in gura Baronului Arnheim o fraza supeeeerba"Puterea este singurul lucru care merita posedat"! Chiar asa este! Totul depinde de asta!