| Marcelina_Butnariu_1977 a întrebat:

Cum pot invata in timp util limba engleza nivel A1-A2,B1-B2?

18 răspunsuri:
| sprezero a răspuns:

Ai Android?
Descarca "Duolingo" din Magazin Play

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce inseamna timp util? 3 luni, 6, un an? Prima data începe cu cele mai uzuale cuvinte (1000) apoi începe sa faci propoziții cu present simple, apoi treci la past simple, present/past continuous, etc. Ia-le pe rând, dar prima și prima data, învață 1000 dintre cele mai uzuale cuvinte din limba engleză. În același timp, uită-te la filme, la început cu subtitrare, apoi fără și încearcă sa asculți cât mai mult pronunția. Citește reviste în engleză, bloguri, reclame. Dacă te ții zi de zi de învățat, în aproximativ 6 luni vei ajunge la B2, început de B2 sa zic, dar prin exercițiu ajungi si mai departe la C1 poate C2 și gata. Engleza nu e grea, trebuie doar să le iei pe rând și sa nu le amesteci între ele aiurea. Baftă!

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Fi serioasa nu va ajunge niciodata la c1 sau c2 decat daca sta acolo foarte multi ani, iar limba engleza nu e atat de usoara e o limba germanica nu-i latina, doar pentru limbajul zilnic ai nevoie de cel putin 5000 de cuvinte si peste 500 de verbe, in 6 luni nu poti invata o limba eu nu cred asa ceva dovada ca peste 95% din cei care incep un curs renunta inca din primele luni

| RAY a răspuns:

Limba engleza se invata in timp adica in cativa anii de zile in care zilnic inveti cuvinte noi, dar e plictisitor sa inveti cuvinte noi, eu recomand vizinoarea filmelor in engleza si notarea cuvintelor care nu le intelegi, repetarea secenelor pana vezi ca ai habar de ceva

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Eu am spus ca prin exercițiu și evident, timp, va ajunge la c1 sau 2. Din propria experiență îți spun că engleza este una dintre cele mai ușoare limbi pe care o putem învăța noi după limbile latinice. Este mult mai ușoară decât germana și spun asta pentru că eu în prezent învăț limba asta și nici nu se compara nivelul de dificultate cu cel al englezei. Engleza e ușoară și cine vrea, poate. În 6 luni va fi capabil să poarte conversații cu oamenii, dar evident, asta depinde și de cât timp va acorda învățatului. Eu am învățat engleza în aproximativ un an de zile, iar acum sunt la C1, asta după ce ani la rand sistemul de învățământ românesc m-a chinuit cu limba asta și m-a făcut sa înțeleg nimic din ea.

Eu personal nu cred ca cineva poate ajunge sa ajunga la nivel c1 intr-un an de zile dar in fine bravo tie, curios uni invata de la gradinita si nu ajung nici la b2, esti tu mai unicata

anonim_4396

Nu sunt unicata, pur și simplu am folosit limba engleză foarte mult și în prezent fac bani din asta, încă învăț pentru că e imposibil să cunoști toate cuvintele dintr-o limbă. Nu am spus că se ajunge la c1 într-un an de zile! Am spus că prin exercițiu se poate ajunge! Și și eu am făcut engleza de la grădiniță, dar abia la liceu am avut o profa care m-a învățat să învăț o limbă străină.

Nivelul c1 presupune 5000 de cuvinte si tu leai invatat intr-un an e ceva demn de einstein

anonim_4396

Prea multe explicații, prea puțin vrei să înțelegi. Mai ține și de cât te duce capul. Dacă tu o înveți în 5 ani, e treaba ta, eu i-am spus omului ce am făcut eu.

Eu o cunosc doar din filme de asta am si recomand, banuiesc ca chineza pentru tine e foarte usoara ok

anonim_4396

Nimic nu e imposibil! Tu îți pui limitele. Engleza din filme e ușor de baltă, mai trebuie să-ți pui un pic capul și cu gramatica dacă chiar vrei să zici că stii engleză.

Eu inteleg absolut tot ce e in engleza, nu am facut nici un curs niciodata iar in generala o uram, nevoia te impinge cum imi plac documentarele am invatat ca nu aveam de ales, limba engleza are gramatica usoara fata de der, die, das

Si eu spun la fel dar cu rabdare si vointa totul se poate

anonim_4396

Perfect, mă bucur că, credem același lucru.

Naspa acum numai avem cu ce sa ne contrazicem e trist

anonim_4396

laughing)) dacă ții neapărat, caută o altă întrebare și vedem.

Stai sa ma uit la raspunsurile tale

| BulldogK a răspuns (pentru RAY):

Nu pot să cred că încă mai sunt oameni care cred că ca să înveți o limbă fluent, cu atât mai mult engleza, trebuie să temuți în țara aia şi să stai acolo câțiva ani?
Dacă ştii cum să înveți vocabularul folosind mnemomice poți îvăța în jur de 200 de cuvinte pe oră. Deci cam 10000 în 5 ore. Chiar mai mult dacă eşti bun la chestiile astea cu mnemonicile.
Cât despre exersat, păi poți să exersezi şi de acasă că doar trăim în secolul 21. Vorbeşti pe Skype cu americani şi vezi cât de repede îți îmbunătățeşti şi pronunția.
Deci dacă stai câteva ore pe zi poți învăța o limbă în 3 luni. Şi fluent în vreo 5-6 luni. Dar în niciun caz 10 ani.