| Jeguldesubunghii a întrebat:

Bună dimineața!
Mi-am adus aminte de o discuție vu partenerul meu legat de prietenii. Eu susțin și în ziua de azi că toată lumea poate să împrietenească cu toată lumea indiferent de sexul/genul lor și că nu ar trebui să fie pe mentalitatea că dacă un băiat să împrietenește cu mine automat vrea ceva amoros or something like that. El nu prea e de acord cu astfel de prietenii, e puțin gelos și nu-mi place... El este de acord doar dacă vorbesc cu tipi din oraș sau în locuri în care lucrez cu ei sau în grupuri, să nu mă văd cu persoana respectivă dacă nu e și el de față. Putem să avem prieteni comuni dar și prieteni separați, nu? În fine, l-am întrebat dacă aș fi fost atrasă și de fete mai aveam voie să vorbesc cu oameni, el a spus că s-ar despărți de mine dacă eram bisexuală și vorbeam cu toate persoanele într-un mod amical. Eu consider că dacă sunt atrasă de un gen asta nu înseamnă că mă îndrăgostesc de toate persoanele dacă vorbesc, dacă spun cât de șmecher îi stă părul, ce faină e poza sau dacă fac caterincă. Dacă zic unei fete același chestii nu e același lucru, amical? De ce Oamenii reacționează diferit când dăm același complimente, fără flirt sau intenție romantică/ sexuală la două persoane de sex opus? Pare că nu are încredere în mine. Ce părere aveți?

Răspuns Câştigător
| paletedestele23 a răspuns:

Sincer mi se pare deja dus la extrem toată treaba asta că dacă ești fata și ești într-o relație, atunci nu mai poți avea relații amicale cu alți băieți. Adică hai să fie sinceri și să o luăm logic, și noi că fete am putea zice aceleași lucru în cazul băieților și să zicem că tu ca băiat/bărbat dacă ești într-o relație cu o fată, de ce mai ai alte prietene fete, că vrei să ai opțiuni nu?
Și până la urma se vede care este interesul principal, dacă băiatul/bărbatul vrea doar s*x cu fata. Nu cred că o relație se rezumă doar la momente intime și atât.
Deja e o problemă de gelozie dacă nu poți avea alți prieteni ca fata că nu îi place ăluia.

| Jeguldesubunghii explică (pentru paletedestele23):

Să nu se înțeleagă că partenerul este ipocrit, el are prieteni de sex opus și eu nu pot. Argumentele lui se aplică și la el.winking
Într-adevăr, relațiile nu seamănă sex și cam atât. Ele pot fi și amicale, bineînțeles.

| paletedestele23 a răspuns (pentru Jeguldesubunghii):

Este de înțeles dacă este gelos sau geloasă, dar când deja se impun interdicții, acolo e problema. Există o limită în toate

13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

"în 10 Noiembrie | Jeguldesubunghii a întrebat:
Eu susțin și în ziua de azi că toată lumea poate să împrietenească cu toată lumea indiferent de sexul/genul lor și că nu ar trebui să fie pe mentalitatea că dacă un băiat să împrietenește cu mine automat vrea ceva amoros or something like that."

Asta-i o mentalitate gresita care-ti poate aduce doar pierdere inutila de vreme si chiar necazuri, fiindca smecherii, hotii, oamenii cu apucaturi rele sau ilegale se gasesc online, facand totul ca sa prosteasca pe cei naivi si creduli.
Un prieten adevarat il poti avea numai in viata reala si numai dupa ce l-ai cunoscut foarte bine.

| Jeguldesubunghii explică (pentru Violleta2022):

Poți să ai prieteni și pe internet că tot avem acces la rețele sociale. Nu știu dacă v-ați referit la mentalitatea discutată de mine ca fiind greșită sau de a mea.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Jeguldesubunghii):

Iti mai spun odata, daca nu ai inteles ce ti-am spus mai sus:
un prieten adevarat il poti avea numai in viata reala si numai dupa ce l-ai cunoscut foarte bine.
Ce gasesti tu online nu-ti vor fi niciodata prieteni!

| StoicAnalysis a răspuns:

Daca nu intelegi cum gandeste un baiat/barbat, nu are rost sa tragi ipoteze de genul. Ceea ce mentionezi tu sunt utopii pe care le vezi in filme si seriale marca Disney.

Adica, eu unul sunt de acord cu tine pana intr-un punct.
Daca esti femeie singura, poti sa stai cu cine vrei tu si cu cati baieti vrei, daca vrei prietenie. Insa noi barbatii/baietii, majoritatea dintre noi ( exceptii fiind homosexualii, sau cei indisponibili ( desii, si aici e cu du-te-vino), cand stam cu voi, avem in minte macar un sambure din ideea de a fi impreuna cu voi. Si daca vreodata se iveste o ocazie, sa profitam de acea ocazie de a fi cu voi ( in sensul romantic ). Asa functionam noi, nu prea ai tu de ales ca femeie in treaba asta.

Daca esti impreuna cu iubitul/sotul, trebuie sa tii cont de aspectul mentionat de mai sus. Mai ales daca arati bine. Partenerul tau, are tot dreptul sa se simta putin ingrijorat atunci cand vede ca tu stai mai mult cu baieti decat cu fete ca prieteni. Pentru ca si el stie la randul lui, ca un barbat are aceeasi gandire ca si el atunci cand te-a combinat pe tine.

Tu ca femeie poti avea prieteni barbati, dar maxim la stadiul de cunostinte/amici. Mai mult de atat nu. Pentru ca daca un barbat este frecvent in legatura cu tine, mai devreme sau mai tarziu, cand vei fi intr-o ipostaza intima ( din intamplare ) cu el, acesta va profita de ocazie si isi va incerca norocul.

| FreddieM a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Am vrut sa zic și eu ceva, dar bai frate, ai dat un răspuns perfect, felicitări. Alte răspunsuri nici nu mai sunt necesare. Sunt total în asentimentul tau.
Cheers

| StoicAnalysis a răspuns (pentru FreddieM):

E un raspuns cat mai aproape de realitate. Adica nu vreau sa insinuez nimic rau in asta. Pur si simplu vad ca exista foarte multe femei care nu inteleg cum gandim noi ca barbati. Si se mai mira unele dintre ele, de ce au bodycount mare si de ce toti barbatii vor sex si sunt disperati... Pai femeie, daca tu stai frecvent doar cu ei, nu e logic ca intr-un final, aici vei ajunge?
Nu spun ca nu exista prietenie intre femei si barbati, pentru ca as fura curent aiurea. Ea exista, dar e periculoasa, pentru ca pune in pericol casnicii si relatii deja stabilite. Asa cum nu e ok sa am eu prieteni femei cu care frecventez fara iubita de fata, asa este valabil si pentru femei.
Suntem oameni pana la urma. Nu suntem roboti, incat sa decidem noi de fiecare data pana unde putem opri sentimentele. Ele vin natural. Si nu ar fi naspa ca tu sa simti la un moment dat iubire fata de un alt baiat, cand tu de fapt esti intr-o relatie cu actualul?

| Jeguldesubunghii explică (pentru StoicAnalysis):

Au fost interesante și bine argumentate răspunsurile tale dar ce legătură au numărul de parteneri sexuali și că bărbații sunt disperați de sex? Că tot vine vorba de aceste prietenii între băieți și fete că sunt periculoase pentru se vor ajunge la sentimente sau că unul va profita de ocazie, eu am o nelămurire. Noi ca specie umană nu ne putem controla? Putem să nu fim prinși "tentației". Deasemenea, nu înțeleg această generalizare și anume că "noi bărbații gândim așa". De unde? Aveți statistici în acest sens? V-ați cunoscut cu toți? Nu înțeleg! Cu afirmația că noi nu ne putem controla sentimentele sunt de acord cu tine dar asta nu înseamnă că nu trebuie să și gândim, corect?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Jeguldesubunghii):

Cand un om sta frecvent cu un grup de persoane de sex opus, in timp, se vor consolida relatii mai stranse de prietenie. Vor exista ocazii si mai intime mai tarziu. E logic ca vei avea sentimente mai puternice pentru o persoana cand stai mai mult timp cu el/ea.
Referitor la femeile cu bodycount-ul mare, de unde crezi l-au obtinut? S-au invocat barbatii aia asa din neant? E logic ca femeia respectiva a umblat in cercuri cu barbati/baieti. pentru a ajunge la rezultatul asta. Nu e mare inginerie sa iti dai seama de asta.
Nici nu ai idee cat de multe femei au in minte conceptul acesta, cum ca noi barbatii suntem obsedati sexual... Poate unii dintre noi sunt, dar nu cu totii, asa cum se generalizeaza.

Noi ca specie umana nu prea ne putem controla cand vine vorba de sentimente naturale, pure si construite cu cineva intr-o perioada lunga de timp. Lucru ce se intampla in prieteniile interumane.
De exemplu sa zicem ca ai un sot, il iubesti. Are defecte si atuuri pe care le accepti. Si tu umbli cu alti baieti "prieteni" si faceti chestii impreuna, gen cumparaturi, iesiri in oras, film, etc. Apoi dupa ceva timp, simti ceva pentru el. Te atrage la el ceva ce posibil sotul tau nu are. Si atunci apare gandul intruziv "Imi place cand sunt in preajma lui". Si tot atunci apar primele cioburi in relatia ta cu sotul. In loc sa dezvolti relatia cu el, in mod automat, inima si mintea ta trage spre calea mai usoara, adica acel baiat cu care frecventezi lucrurile ce iti face placere sa le faci. Lucruri ce sotul nu le poate face.
Chiar daca tu in mod constient si logic sti ca nu e ok, subconstientul tau va trage mereu spre ceva ce ai descoperit cate facre mai fericita decat daca esti cu sotul. De aia este periculos. Pentru ca nu toate relatiile cu actualii sunt toxice, incat sa te consolezi cu gandul ca "e mai bine sa ma duc dupa baiatul asta, decat sa raman langa sot".
Sunt si relatii frumoase, care vor fi ciobite de obiceiul asta periculos.

| Jeguldesubunghii explică (pentru StoicAnalysis):

Bine ai dreptate, de la niște cumpărături și mersul la un film o persoană se va îndrăgosti de cineva de sex opus...
De ce nu aplicați această teorie și persoanelor care fac activități de genul cu alte persoane de același sex?
Îmi cer scuze dar deja te-ai dus departe cu motivul pentru care unele femei are un body count mare, că a umblat în cercuri de bărbați... N-are sens.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Jeguldesubunghii):

Pentru ca la persoanele de acelasi sex nu merge teoria asta. Pentru ca nu ne putem implica romantic cu ei. Noi suntem construiti de mama natura/Dumnezeu sa crestem si sa ne inmultim. Chiar daca in zilele noastre suntem constienti ca nu e obligatoriu sa facem asta, instinctul genetic al nostru, ne da sentimente bazate pe procreere. Nu am facut eu regulile astea. pur si simplu asa functionam ca oameni.
La persoanele de acelasi sex, sentimentele se dezvolta doar platonic, pentru ca nu putem forma relatii sexuale cu ei ( cu exceptia in care acestia sunt homosexuali ).

Daca tu spui ca nu are sens, atunci cum de a ajuns sa aiba body count mare? Nu are sens faptul ca o aventura de o noapte se intampla dupa ce vorbesti cu un baiat? Sau ce anume nu are sens? Tu cand faci sex cu un baiat, nu vorbesti cu ei prima data? Nu cred ca o femeie cu bodycount-ul mare, pur si simplu iese afara si apar din neant acei barbati cu care face sex, in calea lor. Asta chiar nu are sens.

| sabin89 a răspuns (pentru Jeguldesubunghii):

"nu înțeleg această generalizare și anume că "noi bărbații gândim așa". De unde? Aveți statistici în acest sens? V-ați cunoscut cu toți?"
Bine punctat.