| ioanaaaccdhhdhshshsh a întrebat:

Buna, dupa cum stiti este perioada inscrierilor la facultati, iar eu sunt putin indecisa, nu ca nu as stii ce facultate vreau sa urmez, doar ca ma gandesc la doua. as dori sa am niste feedback uri la aceste facultati daca aveti niste sfaturi in legatura cu colectivul sau oportunitatile de viitor.

in primul rand, este vorba de Facultatea de Geografie din cadrul UniBuc. de mica mi-a placut ideea de mediu si tot ceea ce inseamna calatorit, sunt destul de interesata in ceea ce priveste modul in care se desfasoara ideea de geografie in toata lumea, sa aflu si sa vad lucruri noi (in practica), pe harti ma descurc foarte bine avand memorie vizuala, doar ca pe de alta parte din cate am inteles salariile sunt limitate, iar cel mai popular post ar fi de profesor, doar ca eu nu as fi incantata de aceasta idee, preferand sa lucrez mai mult in istitutii in administatie publica sau ca ghid turistic etc., salariile ar ajunge pana la 2000€.
localizarea/amplasarea facultatii este destul de favorabila, m as putea deplasa cu usurinta unde am nevoie.

in al doilea rand, ar fi SNSPA, la specializarea Comunicare si Relatii Publice, la aceasta facultate m-a atras faptul ca din cate am vazut sunt comunitati deschise compatibile cu ideea de online, sunt posturi noi, moderne. de aici si ideea de facultate de "influenceri" probabil pentru ca e vorba foarte mult de online.

o problema ar fi faptul ca aceasta facultate se bazeaza si pe convingere, in ideea de ati prezenta abilitatile in aceea ce priveste comunicarea si modul in care iti creezi conexiuni cu oamenii. ceea ce la mine e mai greu, mereu am fost o persoana destul de introveritata cand venea vorba de comunicarea libera cu diferite persoane. si ma gandesc ca asta ar fi un minus destul de mare

din cate am inteles si de la alte persoane, facultatea este una lejera chiar si cu cateva zile libere uneori si se bazeaza de asemenea pe practica

de asemnea, amplasarea faculatii este mai dezavantajoasa din punctul meu de vedere, doar ca nu asta ar fi problema. salariile din cate am inteles se invat tot prin jurul sumei de 2000€

(stiu ca nu asta va fi la niciuna salariul de inceput).

as vrea sa primesc niste recenzii sincere in legatura cu oricare dintre aceste facultati, poate chiar si lucruri auzite din intamplare.
media si modul de admitere nu ar fi problema pentru niciuna.
multumesc anticipat, astept raspunsuri laughing

1 răspuns:
| siriusblack98 a răspuns:

Spui de posturi si salarii de 2000 de euro la fiecare dar ai ceva concret? Ce posturi ai vazut tu la liber pe platforme de recrutare de personal care sa ofere 2k euro pentru cei care au terminat facultatile respective? Din pacate sau din fericire cunosc cazuri concrete care au terminat acele facultati si pana si in ziua de azi la 10 ani de la finalizarea studiilor lucreaza in alte domenii ca nu si-au gasit nimic pe profilul pe care au terminat. Am o verisoara care a terminat fix facultatea de geografie, in 8 ani de cand a luat licenta efectiv nu a reusit sa isi gaseasca de munca in domeniu si lucreaza ca agent de vanzari acum. Studiati putin piata locurilor de munca inainte sa faceti niste facultati aiurea daca nu vreti sa lucrati in alte domenii toata viata dupa.