De ce nu mergi duminica la biserica?
Acolo ai toate sansele sa gasesti oameni cu care sa ai discutii spirituale si care sa te aduca pe calea cea dreapta. Apoi mai este preotul cu care poti discuta samd.
Hmmm....Stai linistit ca mai toate ce le-ai spus tu, sunt facute de majoritatea dintre noi in tinerete.
Si eu cand aveam 15-22 de ani, faceam prostii de genul. Am fost si eu in cluburi ( nu foarte des. Cam de 10-15 ori in cei 7 ani de pribegie ), Am descoperit tigara de la 10 ani si de la 15 pana la 18 am fumat regulat. Insa de la 19 m-am lasat. De baut, m-am apucat de la 16 pana la 22 de ani.
Am iesit si eu cu anturaje de boschetareala sa zic asa. Ieseam si eu cu baietii seara de seara la baute si caterinci.
E bine totusi ca ti-ai dat seama de asta mai devreme decat majoritatea dintre noi. Esti cu un pas inaintea multora de a-ti imbunatati viata.
Totusi e absolut normal la adolescenta sa ai experiente de genul si sa inveti din ele.
Important este sa iti dai seama de asta cam la anii tai sau chiar din perioada bac-ului.
Spre deosebire de povestea ta, eu am luat bac-ul. Si cu ajutorul lui, am putut continua studiile mai departe. Am facut un curs, o postliceala si acum urmez o facultate si muncesc in paralel ca asistent de inginer. Am 27 de ani.
Am avut si eu o perioada de derapaj cu bautura si cu tigarile, dar mi-am dat seama de asta, m-am educat si disciplinat, iar apoi m-am pus pe picioare.
Mult noroc cu serviciul si cu viata in general.
P.S. Iti recomand sa continui studiile. Te ajuta mult in cariera si in viata.
O să încerc să merg la biserică. Ceea ce nu îmi place, și este păcat de asta, este că nu este tineret. Eu locuiesc și în mediul rural. O să încerc să merg și la biserică!?
Mulțumesc pentru încurajări! Sper din tot sufletul să iau bacul, deși îmi este greu moral să mai cred că îl iau. De școală, m-am gândit deocamdată la o post liceală, aș vrea să iau vreun an pauză, în pauza asta să citesc mai mult, să mă pun mai bine pe sport, și să încerc la M.A.I. Dacă nu intru, m-am gândit și la o facultate în domeniu care l-am absolvit ( Tehnician electronist). Succes și ție în carieră?
Salut, în principiu,
du-te în medii în care găsești oameni similari, care promovează valorile spirituale.
Să zic. exista chiar și tabere pentru tinerii creștini?
Te poți interesa de treaba asta.
Și focusează-te pe bac, o să vezi ulterior câte uși îți deschide. Neapărat.
Într-un an, ai suficient timp să înveți.
Chiar și autodidact, sunt extrem de multe materiale pe net. M2 tehnologic este cel mult mediu, comparativ cu M1.
Nu ai cum sa nu scoti nota 6 minim daca te implici și te organizezi cu învățatul, în fiecare zi, eventual 20-30 de min la fiecare materie.