| Geocondaa a întrebat:

Bună. Sunt în clasa a 10 a și nu știu engleza, noi la generala nu am făcut mare lucru și doamna lucra doar cu cei mai,, dezghețati,,. Eu sunt pe profilul filologie. Vreau sa dau la politie. Cu romana le am, dar cu engleza nu. Deloc. Am avut eu media 7, dar aia pentru ca era și doamna mai draguta. Ceva ceva știu eu dar nu pentru a da la politie.
La politie de ce se cere la engleza? Eu vreau sa fiu polițistă în tara, nu în afară ca să vb engleza. CAM ce ți se cere? Se da examen cu exerciții în engleza? Sau te pune sa vorbești? Ce sa fac? Îmi e greu. Sunt pierduta, mai am vreo șansa? Toți polițiștii din tara știu engleza? Sa-mi răspundă va rog cine cunoaște.

Răspuns Apreciat de Editori
| AdrienWH a răspuns:

Salut! Niciodata nu e prea tarziu pentru a invata engleza big grin
La politie, sigur vei da un test la engleza. Pentru a invata si consolida informatiile pe care le ai, cel mai bine ar fi sa te uiti la un film/serial pe care l-ai vazut subtitrat in romana, dar de data asta subtitrat in engleza. Pe langa asta, daca zici ca nu prea stii, ar trebui si ceva ceva gramatica. Pentru asta, iti sugerez site ul https://learnenglish.britishcouncil.org/......termediate Iar ca sa fie totul complet iti mai recomand sa vorbesti cu tine insati in engleza (nu conteaza cat stii, doar vorbeste). Daca consideri ca nu stii cuvinte de baza, cauta pe google ''1000 cele mai folosite cuvinte in engleza''. Sigur te va ajuta!

Succes si bafta happy

1 răspuns:
| Nirvanaaa a răspuns:

Engleză e necesară peste tot părerea mea. Dacă îți vine un străin încalcă legea din țara ta cum ii explici ca a încălcat legea dacă tu nu stii engleză? E necesară pentru ca e limba de circulație internațională. Uita-te la seriale/ filme in engleză, citește cărți in engleză și caută semnificatia cuvintelor -asta pentru vocabular, iar pentru gramatica și alte cele ori achiziționezi o carte și lucrezi de pe ea ori iei câteva ore de pregătire.