| chiftelutacrocanta a întrebat:

am o problema mai ciudata legata poate de vreo boala psihica.Mereu cand ies din casa si trec pe langa stalpi si masini parcate, am prostul obicei de a atinge cu toate degetele un stalp sau o masina, pentru ca altfel ma simt nesatisfacut psihic.De exemplu, cand trec pe langa o masina,imi spun in minte ca daca nu voi atinge aceasta masina cu toate degetele acum, voi muri lovit de masina, si ca sa scap de blestem trebuie sa ating cu toate degetele 9 masini(9 fiind numar impar si nu e de morti)asa ca ating 9 masini, si ma linistesc un timp, dupa care se repeta din nou treaba cu alte lucruri.Credeti-ma ca fac niste lucruri total idioate si iesite din comun, si as vrea tare mult sa-mi pot trai viata mai serios si mai normal.De exemplu, am obiceiul sa ma lovesc in cap de 3 ori cand sunt nervos, sau cand bat la usa la cineva la casa sau la toaleta ma deranjeaza psihic daca nu bat de 7 ori(7 fiind un numar impar si venit din povesti si nu-i de morti). Imi vine sa mor si vreau sa scap de obiceiurile astea handicapate, ce as putea face sa scap de ele?

7 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Eşti frate cu Monk?hee hee

Cu un psiholog, probabil, ai putea să o rezolvi, dacă nu e în stadiul prea avansat.

| Kaℓi a răspuns (pentru NOname):

Ce dragut era Monk! happy

| NOname a răspuns (pentru Kaℓi):

Aha. Super simpatic. love struck

| darrio2007 a răspuns:

Un control psihiatric.

| Kaℓi a răspuns:

Ce inseamna "nu e de morti"? ai folosit de doua ori expresia.
Astea sunt compulsii, cred ca ai nevoie de terapie pentru a scapa de ele.

| gemeni6226 a răspuns:

Ai niste lucruri sinistre in minte, iti recomand ca atunci cind iesi in strada sa sa imbratisezi un copaci sau mai multi cu multa iubire, sa stii ca o sa-ti faca bine, dar fa asta cu multa dragoste.Nu e prostie! http://sanatate.unica.ro/imbratiseaza-un-copac/604/
http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.ro/2013_10_01_archive.html

| pufy14 a răspuns:

Okej. Hai sa ne gândim și sa încercam sa facem o chestie care sa te ajute. Eu nu am pățit asa ceva, adică erau mai demult acele faze pe Facebook care cred ca mai sunt și acum gen ca dacă nu dai mai departe mori, sau când eram mica nu mergeam cu spatele ca îmi era frica sa nu moara mama....cred ca cu ceva gen te confrunți și tu. Hai încearcă, ca atunci când îți vine sa faci chestia asta gândește-te la un lucru care te face fericit. Sau când vrei sa faci acel lucru, sa îl poți stăpâni, sa îți zici în minte ca acel lucru nu e real, nu vei păți nimic, ca doar nu ești blestemat, asta e un obicei care probabil îl ai de mic de la ceva jocuri prostești sau alte chestii, încearcă sa eviți, când vrei sa faci acest lucru știu eu sa te uiți altundeva sau sa găsești alt lucru care sa îți atragă atenția. Nu ai sa pățești nimic. Îți promit ca nu ai sa pățești nimic dacă nu atingi mașinile, sau dacă nu faci chestiile pe care obișnuiești sa le faci. Învinge.ti temerile. Ai încredere în tine. Poți. Sau dacă ți se pare mai ușor poți contacta un psiholog dacă crezi ca te ajuta. Dar pana sa ajungi acolo încearcă sa îți atragi atenția. Sai dacă ești cu cineva, anunță.i pe toți sa nu te lase sa faci acest lucru dacă sunt cu tine. Și după un timp o sa îți iasă din reflex și din minte.happy îți promit happy