Acum 10-15 ani ma jucam toata ziua in fata blocului fotbal, tenis, remi, carti, fisa si multe multe altele. Stateam pana la 10-11 seara si uneori spuneam povesti de groaza pana ne era frica sa urcam sus in casa.
Luam tevi de pvc, faceam cornete din hartie si ne inpuscam mai rau ca in counter-strike. Tactici, lunete, etc.
Stateam in gasca celor mari (gen 16-18 ani) ca sa parem mai smecheri.
Am prins perioada in care internet cafe-urile erau in voga. Pastram banii de scoala ca sa ne ducem acolo si sa jucam quake 2, cs 1.5, mortal kombat sau nfs.
Fix la fel. Doar că diferă perioada care-i evident influențată de progresul tehnologic.
Și acum 20 de ani existau copii idioți. Doar că nu aveau tehnologia necesară care să-i țină toată ziua ocupați și erau nevoiți să-și caute alte preocupări.
Că stai 12 ore în fața unui monitor ca ultimul autist sau că bați 12 ore mingea în curtea școlii și arunci cu pietre în câini, e tot aceeași chestie.
Orice generație are uscăturile ei. Nu-i vorba că ăia de acum 20 de ani erau mai inteligenți. Am copilărit în anii 90 într-un cartier modest dintr-un oraș modest. Știu cum stau lucrurile. Și pe vremea aia se adunau dracii de clasa a 7-a sub balconul meu să fumeze chiștoace. La fal fac și acum. Singura diferență este că acum 20j de ani nu ieșea un nebun chel cu bâta de baseball la ei să-i gonească.
Da, copiii din ziua de azi nu mai știu să dea cu piciorul într-o minge, să joace șotron și leșină după 5 minute de alergat. Pentru că le-au fost puse la dispoziție alte chestii pe care să le facă. Unul care în anii 90 era idiot, acum nu știe să deschidă un calculator și crede că CD-ul e o oglindă rotundă cu gaură pe mijloc în care nu te vezi bine.
Nu s-a prostit și nici nu a evoluat generația. Doar a ieșit ceva mai mult în evidență ca înainte.
Acum 20j de ani, dacă erai dobitoc sinistru, nu o știau decât ăia care te vedeau. Acum ai acces la internet și le poți arata tuturor cât de puțin te duce capul.
Chiar zilele trecute imi aduceam aminte cum jucam cu prietenii "paica". In ce consta jocul? Fiecare participant isi cauta o piatra in forma de "clatita" si trebuia sa aruncam piatra prin alunecare spre un cerc facut cu creta pe asfalt si in care era un teanc de "ruble". Rublele erau, nici mai mult nici mai putin decat partile late ale unei cutii de chibrituri. Trebuia sa nimerim teancul si rublele care ieseau afara din cerc erau ale noastre. Ne distram pe cinste si parintii nu cheltuiau bani la Toy Story
DragonSlav întreabă:
Neagracaceara întreabă: