| onlyme2851 a întrebat:

Vi s-a intamplat vreodata ca cineva cu care vorbiti in scris(net sau sms) sa foloseasca "umpic" in loc de "un pic"? straight face
Mie da si mi se pare absolut ridicol.

Răspuns Câştigător
| LoveToHate a răspuns:

Mie mi se pare de rasul curcilor.(jalnic)laughing

7 răspunsuri:
| frida0purple a răspuns:

Oho, si 'numai' in loc de 'nu mai' sau invers, 'ea' scris 'ia', 'iau' scris 'i-au' sau invers, este dovada de incultura.

| onlyme2851 explică (pentru frida0purple):

Da,in majoritatea cazurilor e incultura, nepasare...ba unii cred ca sunt "cool" daca scriu asa.

| vlad89c a răspuns:

happy Si eu fac la fel, stiu ca este corecta forma: un pic, dar sunt obisnuit sa fie "m" inainte de "p" si "b", asa cum stim toti din clasa a 3-a, daca nu ma insel.
Ori cum, nu ma intereseaza, toata lumea scrie asa, este mult mai rapid, si toti stiu ca inseamna "un pic", asa ca nu te mai complica, nu isi bate nimeni capul cu asta, in plus nu suntem la scoala.
Daca vei fi atenta, vei observa ca si in vorbire, deja multa lume pronunta: "um-pic", in loc de "un pic"; iar asta este inca o dovada ca limba romana se destrama, cu nepasarea tinerilortongue.

| onlyme2851 explică (pentru vlad89c):

Una e pronuntia, alta e scrisul.Iar persoana de ieri care a scris asa nu stia forma corecta...laughing

| eu4you a răspuns:

Ufff,am intalnit greseli de gramatica si mai grave care chiar ma fac sa imi vina sa ma dau cu capu' de pereti.Cum ar fi "ea" scris "ia" sau "i-a" (a doua varianta am intalnit-o chiar pe TPU). Chestia cu "un pic" este chiar ultra-extra-mega-terra minora fata de cate greseli de analfabeti se fac in tara asta.Chiar daca suntem in afara scolii, asta inseamna ca trebuie sa dam dovada de incultura!?

| onlyme2851 explică (pentru eu4you):

Sau "ori cum"(si eu tot pe TPU) thinking Una e sa faci o greseala din neatentie...alta e sa nu stii reguli elementari.Noi nu stim sa ne vorbim si scriem corect limba materna, dar in schimb ne dam pe. englezisme si frantuzisme. Pacat...