| pysycutza20 a întrebat:

Cand imi vine ciclu? Am 12 ani si 3 luni si de acum 3 luni ma tot doare burta? Va rog raspundeti-mi.

Răspuns Câştigător
ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Buna. Poate ai auzit de la prietenele tale care au 12 ani ca le-a venit menstruatia. Nu este o regula. Burta te poate durea din alte cauze.
Prima menstruatie este denumita medical menarha. Odata cu menarha, se petrec si alte modificari in organismul uman. Se dezvolta sanii, parul pubian si axilar, iar soldurile se latesc. Menarha semnifica faptul ca, in cazul contactului sexual, poate aparea o sarcina. In zilele de dinainte de menstruatie, pot aparea sensibilitatea abdominala, agitatia si tensiuni emotionale. Apare retentia lichidiana si balonarea. Crampele abdominale, durerile lombare sau la nivelul membrelor inferioare pot dura de la cateva ore la zile. Pot aparea sensibilitatea la nivelul sanilor si acneea.

Ai rabdare, iti va veni si tie! Cunosc fete carora le-a venit la 16-17 ani.Deci nu ai de ce sa iti faci probleme!

pa, pa.

8 răspunsuri:
| Lora a răspuns:

Nu e o varsta anume la care sa-ti vina ciclul, dar de obicei vine dupa 2 ani de cand au inceput sa-ti creasca sanii

| Helvete a răspuns:

BRB- ma duc sa imi consult globul de cristal sa vad.
laughing Scuze, dar nu m-am putut abtine. Depinde de cum te dezvolti, nu este o data fixa, o varsta fixa. Doar nu poti sa prezici asta!

| DeDii a răspuns:

Cand vrea elbig grin

| Daiana_1431 a răspuns:

Nu ai o data fixa cand iti vine. Depinde de la persoana la persoana, nu te panica ca nu ai de ce. Posibil sa iti vina maine posibil la 14 ani. Nu exista varsta anume.

| pysycutza20 explică:

Érotique conseils: vreau sa iti spun ca mai ajutat f. mult de aceea esti declarata THE WINNER. kiss

| Katespunemadroghezcuorbit a răspuns:

Oamneee laughing Eu as da orice numai ca sa scap de el sa nu mai am pe vecie si tu iti doresti ? OMG laughing . Este foarte neplacut credema.sad Vara,iti doresti sa pleci la mare nu stii ce sa faci din cauza musafirului nepoftitsad Si nu exista NICI UN SECRET.Iti vei dori sa fii copil din nou.Eu am tot 12 ani,dar ciclul il am de cand eram o taca,9 ani...happy Il URASC.

| andreeazamfirache a răspuns:

Ourano cum ai zis uh ciclul iti vine dupa ce iti cresc sanii...e o usurare dar o ingrijoarare usurarea e ca no sa imi vina curand sh ingrijorarea este ca am 12 ani sh 7 luni si nu am nici pic de sani ce sa fac? trebuie sa consult un medic? mie cam frica worried

| Diana_8735 a răspuns:

Daca tu nu ai ciclu, inseamna ca nu esti dezvoltata.Si burta te poate durea din alte cauze. Daca nu, pleaca cu mami la ginecolog.Si vei vedea care e problema.Dar mai bine, intra pe saitul:noifetele.ro.Si acolo vei afla simptomele ciclului.Pa.