anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce anume poate face pielea sa fie albastra?

3 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Vanataie, boala

| RAY a răspuns:

Cu cianoză, pielea - în special pe buze și unghii - și membranele mucoase vizibile (de exemplu, conjunctive) sunt decolorate albăstrui. Cianoza este cauzată de lipsa de oxigen din sânge. În limba populară, cianoza este numită și erupție albastră.

Decolorarea albastră a pielii apare deoarece pigmentul roșu din hemoglobină din sânge devine albastru-violet atunci când există o lipsă de oxigen. Sângele își schimbă culoarea și nu mai strălucește roșu aprins, ci albăstrui prin piele.

Cianoza este un simptom al diferitelor boli. De exemplu, bolile de inimă pot provoca cianoză. Medicii vorbesc apoi despre așa-numita cianoză cardiacă (cardiacă = care afectează inima). O cianoză pulmonară este (pulmonară = referitoare la plămâni) înainte, totuși, când vine vorba de tulburări ale funcției pulmonare la lipsa de oxigen din sânge. Ambele forme - cianoză cardiacă și pulmonară - pot fi, de asemenea, combinate între ele.

Pe lângă împărțirea în cardiac și pulmonar, se face distincția între două forme de cianoză: cianoza centrală și cianoza periferică. În cianoza centrală, conținutul de oxigen din sângele arterial este redus. Boli pulmonare severe sau defecte cardiace - adică boli ale organelor centrale - sau un conținut scăzut de oxigen în aer sunt cauze tipice ale cianozei centrale.

Pe de altă parte, în cianoza periferică, conținutul de oxigen din sângele arterial este normal, dar scade în sângele venos și capilar. Drept urmare, culoarea albăstruie se observă pe așa-numitele părți periferice ale corpului, cum ar fi mâinile sau picioarele. Cauzele posibile pentru cianoza periferică sunt, de exemplu, tulburări circulatorii sau un flux sanguin lent cauzat de frig, boli ale vaselor de sânge, congestie venoasă, insuficiență cardiacă sau insuficiență circulatorie. Cu o circulație sanguină slabă, mai puțin oxigen ajunge în țesutul periferic și există un deficit de oxigen. Consecința vizibilă este cianoza periferică.

Medicul poate face diferența între cianoza periferică și cianoză centrală uitându-se la limba persoanei: dacă limba este roz, este cianoză periferică - dacă și limba este albăstruie, este cianoză centrală.

2. Cauzele cianozei
Cianoza poate avea mai multe cauze. Tot ce au în comun este că scad nivelul de oxigen din sânge. Hemoglobina pigmentară din sânge nu mai apare atunci roșu aprins, ci strălucește prin piele cu o nuanță albăstruie.

Cianoza pe termen scurt și temporară se poate manifesta, de exemplu, în foarte rece pe buze și unghii ca semn al fluxului scăzut de sânge cauzat de frig. Cauzele importante ale cianozei sunt, mai presus de toate, bolile cardiace și pulmonare sau o combinație a acestora.

Bolile cardiace care pot provoca cianoza includ:

defecte congenitale ale inimii (de exemplu, tetralogia lui Fallot)
Boală cardiacă valvulară
boală coronariană (CHD)
Insuficiență cardiacă (insuficiență cardiacă)
Aritmii cardiace
Inflamația inimii (de exemplu, endocardită bacteriană)
Tumori cardiace
Bolile pulmonare care pot provoca cianoza includ:

Bronșită cronică
boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC)
astm bronsic
Emfizem
Bronșiectazii
Inflamația plămânilor (pneumonie)
Fibroza pulmonară
Mai multe pentru tine
Substituent
OBSERVATOR SOS
Datorită donațiilor flori pe mormânt
Substituent
ÎNCERCĂRI DE ȘANTAJ DE E-MAIL FRAUDULOASE
Virusul care nu este
Substituent
UȘOR DE TRANSMIS
Obiecție la pompa de căldură a unui vecin?
3. Diagnosticul cianozei
Diagnosticul vizualizării joacă un rol important în cianoză: dacă medicul observă decolorarea albăstruie a pielii și a mucoaselor în timp ce privește pacientul, el poate concluziona că cianoza este prezentă și poate iniția proceduri diagnostice suplimentare. Deoarece: o cianoză indică o boală cardiacă sau pulmonară de bază. Medicul trebuie să caute acum cauzele cianozei în examinările ulterioare.

Pentru a afla cauza cianozei și pentru a asigura astfel diagnosticul, medicul pune mai întâi câteva întrebări (anamneză), de exemplu:

De când pielea și membranele mucoase au fost decolorate în albastru?
Ați fost deja diagnosticat cu boli de inimă sau de plămâni, de exemplu CHD, insuficiență cardiacă, astm bronșic?
Luați vreun medicament și dacă da, care?
Un examen fizic amănunțit este, de asemenea, important ca parte a diagnosticării cianozei. Medicul analizează atent pielea și membranele mucoase, ascultă inima și plămânii și ia o probă de sânge.

Cu o radiografie toracică, el poate evalua forma, dimensiunea și starea inimii și plămânilor și poate identifica semnele bolii. În electrocardiogramă (ECG), medicul recunoaște dacă există eventuale leziuni ale inimii.

O examinare cu ultrasunete a inimii (ecocardiografie) sau un test al funcției pulmonare poate fi recomandabil, în special dacă cianoză apare din nou în cazul bolilor cardiace sau pulmonare cunoscute.

În funcție de constatări, sunt necesare examinări suplimentare : acestea includ, de exemplu, angiocardiografie (imagistica cu raze X a vaselor cardiace mari și a interiorului inimii), angiografie coronariană (imagistica vaselor coronare, numită și examinare cu cateter cardiac), examinări de medicină nucleară (scintigrafii) sau imagistică prin rezonanță magnetică (RMN).

4. Terapia cianozei
Terapia cu cianoză se referă la diagnosticarea și tratarea cauzelor decolorării albăstrui a pielii și a membranelor mucoase. Cianoza este adesea cauzată de boli ale inimii sau plămânilor care scad conținutul de oxigen din sânge: De exemplu, în cazul CHD (boala coronariană), insuficiență cardiacă, defecte ale valvei cardiace, bronșită cronică, BPOC (boală pulmonară obstructivă cronică), astm bronșic, opțiunile de tratament variază de la măsuri generale ( precum repaus la pat) la medicamente și intervenții chirurgicale.

În cazul cianozei, pe lângă tratarea bolii subiacente, este adesea recomandabil să lăsați pacientul să respire oxigen (de exemplu, printr-un tub nazogastric). Aceasta compensează lipsa de oxigen care provoacă colorarea albastră.
https://www.beobachter.ch/......hleimhaute

| Catalin77945 a răspuns:

Pai o boala, sau ceva stricat in genetica ta, adica niste chestii care apar mega rar

Întrebări similare