| Biiskrem a întrebat:

Ce gen de oameni îți displace?

32 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Hoții

| Polaris a răspuns:

Sunt tolerant cu oamenii proști, ipocriți, falși, hoți, îi mai evit. Dar nu suport oamenii plictisitori.

| OnuOnulică a răspuns:

Nesuferiţi nu îi sufăr de loc!

| anonim_4396 a răspuns (pentru OnuOnulică):

Oh, cât de subtil.

| Holiday a răspuns:

Cei care nu fac corect acordul intre subiect si predicat. laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru Holiday):

Cei care se grăbesc să spună tâmpenii.
Ce gen de oameni îți displace - îți displace genul (omului), nu displaci oamenii.
E un singur gen, deci se acordă la singular cu predicatul.

| Holiday a răspuns (pentru anonim_4396):

Si daca iti spun ca ai dreptate si fac o plecaciune adanca si imi displace de mine cinci minute, ma ierti?happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru Holiday):

Yep, măcar ai înțeles. big grin

| Holiday a răspuns (pentru anonim_4396):

Eh, problema a fost de neatentie, nu de necunoastere, dar oricum meritam sapuneala. Multumesc.happy

| zurick a răspuns:

Hei,Biiskrem,''fata ciudată cu biscuiții'' happy

Îmi displac oamenii prefăcuți,falși care îți sunt prieteni doar atunci când au nevoie de tine, oamenii bârfitori care nu pot să-ți spună în față ce problemă au cu tine și ajungi să afli adevărul ultimul.(Cum s-ar presupune că pot să repar o greșeală dacă nu-mi spui de ea? Poate eu nu știam că te-am jignit...)De asemenea nu-mi plac narcisiștii, îi foarte bine să te placi așa cum ești, dar nu exagera lasă-mă să observ eu ce calități ai nu-mi spune tu. Urăsc oamenii care se iau după spiritul de turmă și aceea care renunță în loc să lupte și mai ales geloșii, persoanele care nu te lasă să te bucuri de o împlinire.Aaa și lingușitorii.Lista ar fi mai lungă, dar cred că ajunge.

Tu ce mai faci, dragă?

| Biiskrem explică (pentru zurick):

Eh, m-am gândit să vă colind și să vă interoghez puțin.
N-am murit smug

| sublime89 a răspuns:

Cei ipocriti.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

''Displac'' ca ie mai multi.

| Biiskrem explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Genul îți displace... E la singular, nu "ie" mai mulți, țărane.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Biiskrem):

N-oi fi eu as la limba romana dar esti sigur/a ca acordul se face cu substantivul gen si nu cu substantivul oameni? Ca eu nu sunt asa sigur. Poate gresesc.
In orice caz, voi cauta pe net si voi reveni cu varianta corecta si explicatii. Daca ai dreptate imi cer scuze pentru interventie. Numai bine!

Http://www.scritub.com/......452316.php
Citeste punctul 2. Abateri de la regula acordului

http://forum.softpedia.com/topic/841613-cum-e-corect/
"Substantivele colective la singular cer într-adevăr singularul (în română, că în alte limbi poate fi altfel). De exemplu zicem lumea știe, armata vrea, guvernul decide, mulțimea cere etc. Dar în chestiunea cu majoritatea nu avem un substantiv colectiv, ci un substantiv care arată cantitatea. Sintactic, în structura majoritatea profesorilor, substantivul majoritatea are poziția regentă, dar logic are poziția subordonată, pentru că profesorii sînt cei care au părerea X sau Y, iar despre profesorii respectivi adăugăm informația că ei formează majoritatea. Altfel spus, din punctul de vedere al ierarhiei informațiilor, structura majoritatea profesorilor este echivalentă cu mulți profesori, care cere acordul la plural.
Lumea are tendința (atunci cînd gîndește conștient) să aplice orbește niște reguli gramaticale, fără să se gîndească că regulile gramaticale sînt de fapt o simplificare teoretică a structurii reale a limbii. Cînd spuneți „chiar dacă sună aiurea" înțeleg că renunțați la ce vă spune simțul limbii și vă lăsați pradă unei teorii simplificatoare, școlărești. Nu așa trebuie procedat, ci teoria gramaticală trebuie ajustată pentru a se potrivi cu felul în care simțim și vorbim efectiv limba. Teoria gramaticală simplă ne obligă să spunem majoritatea nemților este blondă, cu acord la singular feminin, ceea ce e absurd, pentru că nu majoritatea e blondă (majoritatea e o noțiune abstractă, fără păr), ci nemții sînt blonzi.

Dacă mergem tot orbește trebuie să spunem și o sută de manifestanți a fost arestată, pentru că substantivul manifestanți este, conform unei teorii simplificate, doar un atribut pe lîngă o sută. O teorie mai realistă acceptă că o sută nu are poziția regentă, ci arată cantitatea de manifestanți, deci nu el determină acordul. "
Hai sa inlocuim gen cu fel: Ce fel de oameni iti displace? sau cu tip: Ce tip de oameni iti displace?
Cum suna?

Sunt sigură că acordul se face cu substantivul "gen".
Nu e nevoie să dai copy-paste la kilometri de pe nu știu ce site uri, geniule.
Când am postat întrebarea, m-am gândit la numărul persoanelor care vor "protesta" împotriva a ce am scris. Ești al doilea...

Hai, lasă-mă să mor eu proastă.
Au revoir.

N-ai inteles nimic, nici macar n-ai citit iar asta arata de fapt cat esti de ignoranta.
Q.E.D

Cei care intr-adevar vor citi ce am postat imi vor da dreptate. Ai facut-o lata, exact cum credeam.

Nu am citit decât primele trei rânduri.
Tu îți arăți inteligența dând câteva click uri și eu demonstrez că-s ignorantă prin faptul că nu înghit lucrurile cu care tu arunci în toate direcțiile și pe care vrei să mi le bagi pe gât. Frumos.

Pot s-o fac și cât Pacificu', nu ar trebui să te roadă pe tine.

Hai să-și trăiască fiecare viața cum știe, "vorbele" tale "ie" delicioase ca nisipu' în ceai.

Pacat ca nu le-ai citit si pe ultimele 3...

''Hai sa inlocuim gen cu fel: Ce fel de oameni iti displace? sau cu tip: Ce tip de oameni iti displace?
Cum suna?''

Nu esti ignoranta ca nu-mi inghiti mie bazaconiile, esti ignoranta ca n-ai avut nici macar bunul simt sa te documemntezi dupa ce ai aberat desi ti s-a atras atentia ca s-ar putea sa fii gresit.

P.S: Metaforele tale ma lasa recewinking

Sunt ignorantà, n-am bun simț, aberez, am greșit. Altceva?
Mă simt ca-n Penny.

Pot sa-ti zic eventual sa mai pui mana pe carte dar as zice-o degeaba. Ai un orgoliu cat casa de mare desi nici n-ai trecut de pubertate. Mai ai multe de demonstrat pana sa fii respectata sau luata in serios asa ca eu ma retrag aici.

Dacă nu mă luai în serios, nu mai comentai atât.winking
Orgoliul e al meu, ignoranța și ce ai mai zis tu sunt tot ale mele, așa că prefă-te că nu exist.
Îți cam mor neuronii.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Biiskrem):

Te rog a nu mai folosi cuvantul "taran" cu un sens peiorativ, caci ma simt subminat.
Mersi.

| Duucu a răspuns:

Nu am nimic cu cei falși,realizez ușor cine mi-e prieten și cine nu.
Îi displac pe idioți,pe cei care se cred ce nu sunt,pe egoiștii iremediabili,ce-i care iau de la alții să aibă pentru ei,pe oamenii măndrii care își scot nasul în evidență,pe fagoți,homosexuali,metrosexuali,fete "populare" și pline de fițe,pupincuriști,religioși și atei care se atacă,maneliștii dar și cei care se măndresc cu muzica lor bună,persoanele care fac glume proaste și fumate...
Mai am, dar mă opresc.
Îmi plac oamenii care-și văd de treabă, oamenii normali cu principii, inteligenți, care au o altă viziune și nu-și pun etichete de la sine...

| Sociopat a răspuns:

Poserii

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Majoritatea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-mi plac ăia care spun ceva total pe lângă subiect, ilogic, și unii aprobă chestia asta. Cei care nu vorbesc decât de "dragoste" și jocuri sau mașini. Cei care încep să-mi spună ceva și nu mai termină fraza. Gen: "auzi, du...(t30s) ...mai repede, ce te holbezi?"
Nici ăi' cu gura mare și creierul cât o nucă nu-i prea am la inimă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ăia cu zece mii de fețe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am prea multe genuri la colecție pentru a scrie unul singur.

Cei „judgemental". Acei oameni care au foarte mult timp liber și pur si simplu țin să atragă atenția asupra oricărui lucru mărunt, să îi găsească imediat partea proastă.
Cei care văd partea proastă în orice și nu se gândesc și la beneficii, doar ca să aibă o părere de vomitat.

Cei care urăsc c. urvele (mi se pare un termen jignitor pentru orice femeie, dar îl folosesc pentru a fi mai bine înțeleasă și din economie de timp), homosexualii, silicoanele (aici e vorba de ipocrizie), machiajul, copiii emo (adică cei până în 14 ani) sau orice altceva care nu afectează pe nimeni. Au rămas în timp într-o societate dominată de preoți și de termeni abstracți și obtuzi precum „demnitate, moralitate, normalitate" dar care sunt doar vorbe, fără vreo urmare practică, reală. Sunt prostiți de societate și din cauza lor originalitatea, noile descoperiri și curajul sunt inhibate de niște (pre)judecăți tâmpite.

Cei fără empatie care se grăbesc să judece alegerea cuiva, deși nu știm cum ar fi acționat dacă nu au trecut prin așa ceva. Cei care nu se gândesc și la motivele pentru care cineva a luat o anumită decizie, sau la vina sa, sau la putința sa de a schimba o situație.
Cum ar fi, oamenii care jignesc o persoană pentru fizicul lor, mă refer la trăsături, nu la cât cântăresc, care pur și simplu au pretenția ca acea persoană să nu iasă din casă, care cred că ar trebui să tacă din gură indiferent de temă.
Sau cei care judecă o femeie pentru comiterea unui avort. Tot așa, corpul ei, treaba ei, o viață în minus chinuită. Nu sunt chiar de acord cu avortul, dar e viața ei.
Cei care se iau de tine complet degeaba, cum ar fi ăsta de la întrebarea ta.
Cei care preferă să profite de oameni, să facă rău, să găsească asta ca fiind o realizare, să se joace cu sentimentele lor, cu încrederea care le-a fost acordată... mi-e silă!
Parveniții care uită cine au fost înainte, își uită originile.
Pudibonzii, ăștia-s delicioși ca nisipul în ceai. Cei care consideră încă sexul un subiect tabu. Unde mai pui că cei mai mulți își doresc să facă un anumit lucru sau să li se facă, dar le e teamă de gura societății.
E atât de stupid să aștepți aprobarea altora pentru lucruri care țin de intimitatea ta! Și aici fac referire la toți cei care postează întrebări care sună așa: „E normal ca la vârsta cutare să mă sărut?/E normal dacă mai sunt virgin la vârsta xcutare?/E normal dacă nu am avut prieten până acum?/E normal sexul oral?/E normal să îmi încep viața sexuală dupa șase luni de relație?" Oamenilor, nu noi trebuie să vă dăm aprobarea, normalitatea v-o faceți singuri.
Pedofilii.
Mai mult de atât, cei care nu fac diferența între gay și pedofili. Pedofilia implică viol și traume. Atracția pentru același sex nu are de a face cu a-ți bate joc de discernământul neformat al cuiva.

Nu-mi plac cei exagerat de sinceri, cei care țin să ruineze o conversație cu ceva mult prea evident. Nu îmi plac pentru că nu știu să fie subtili sau să trateze persoana respectivă astfel încât să aibă amândoi de câștigat.

Cei care încep să-ți țină morală fără să ceri vreun sfat.

Cei care nu răspund la mesaje. Cine nu iubește seen-ul? TOATA LUMEA ÎL URĂȘTE.

Cei care nu știu să aprecieze o persoană, permițându-și orice cu tine doar pentru că te porți frumos.
Cei care acționează nu din bun simț, ci din teama pedepsei, care nu reacționează la recompensă, ci din frică.
Părinții încuiați la minte.
Politicienii care au gândit sistemul ăsta cu susul în jos, primele să fie bisericile, apoi spitalele în care te îmbolnăvești mai rău decât să te vindeci, unde un preot ia salariul pe care îl ia un profesor în cateva luni. Unde cineva care formează educația și cultura oamenilor de mâine e recompensat cu o glumă de salariu de aproape 1000 RON.

Cei care, oricât ai sta să le explici ceva, chiar dacă argumentezi și folosești metode de orator, în final o să ți se răspundă „e părerea ta, du-te dracu', cum îți permiți să gândești altfel?". E chiar atât de greu să admiți că ai greșit? Știm că nimeni nu e perfect.

În fine, am scris un kilometru.

| Hakuouki a răspuns:

Nu-mi plac oamenii. Iubesc oamenii. Deci, spune-mi tu.

Întrebări similare