Am zis deja, am ascultat videoclipuri de la phihologi, am zis si ca cica care e diferenta dintre o persoana bolnava si o persoana considerata sanatoasa iar daca se ia dupa acea chestie de "simtit bine in pielea ta" care e prea nul pentru ca nu spune ceva clar si e evident ca nu e clar. Si ti-am spus parerea mea si nu mai folosi termenul "doctor" e dubios. Tu vorbesti decat din ce crezi, realitatea e fix pe langa tine, crezi in Dumnezeu, Michey mouse si toate cele. Astea exista! wow! Dar na... daca tu crezi doar ce iti e mai la indemana si dupa starile tale si reactiile chimice din creier ce sanse am eu sa scot ceva logic de la tine?
Ai vazut videoclipuri, foarte mare realizare, ai primit si o diploma pentru asta banuiesc
. Felicitari! Nu cred in Dzeu. Psihiatria e o ramura a medicinii, ea se ocupa de probleme psihice, nu psihologii, dar esti atat de informat de ma dai pe spate. Pe bune! Hai ca te las sa aberezi in continuare, ca ma plictisesti.
Ai dex fratica: ''persoana care sufera de psihopatie'', pe urma cautai frumos ce inseamna psihopatie si vedeai ca e o boala psihica care reprezinta o stare morbida caracterizata prin tulburari de comportament, afectivitate si caracter. Asta e definitia clara. Pe scurt si cel mai intalnit: lipsa de empatie si remuscari.
Un sociopat nu e calculat. S-ar fi dus pe strada si dadea in cap la cine prindea, nu isi mai pierdea tot timpul care il investea Ted cu femeile care le-a omorat. Caracteristici de psihopat. Mai era si casatorit. Inca un exemplu care nu prea merge cu sociopatii. Asta voiam sa zic. Nu exista o definitie exacta pentru cele 2 tipuri de oameni. Nu e doar alb/negru si gata, nimic pe langa. Atat de multe variabile.
Si apropo '' parere ta e egala cu un muc'' un phihopat, phihopat e cu ant, exista o definitie. Anumite definitii pentru un phihopat Inseamna chiar chestii benefiche pentru el. Un phihopat nu Inseamna ca omoara oameni decat daca pentru el exista mentalitatea aia de doar simtul proprietari si nu iubesc pentru ca na si in plus tu nici nu sti cum sa foloseste cuvinte dar imi zici ca parerea mea e egala cu un muc iar in plus nu sti nici ce Inseamna invatat. Invatatul pentru o anumita mentalitatea e manipulate daca nu vrei. Iar daca crezi ca Google e inutil Iti recomand wellcode.ro si inventi c++ mai eficient decat in liceu. Success cu mentalitatea ta de nu sti nici ce Inseamna invatat.
Nu mai confundat sociepatul sau phihopatul cu violenta....nu tine nici de calcule, calculele tine de intelligenta iar diferenta dintre cei doi termeni e doar mediul dar daca ai anime proprietari de phihopat asta nu Inseamna ca esti cu totul.
'' mimeaza'' bravo, aia se numeste mas, falsitate, nu are legatura cu intrebarea mea. Un sociopat poate fi si cu masca si fara masca
Am cautat omule. Faza e ca e si testul ala cu omul Gras care daca il imoing spre tren salveaza 5 oameni si cica nu e bun testul ca asta ar fi identifica si persoanele cu un deficid emotional.
Nu prea inteleg ce vrei sa spui.tu ai intrebat de psihopati. Endoryus ti-a spus de Ted Bundy. El nu era psihopat, era sociopat.
Psihopat si sociopat sunt denumiri vechi pentru tulburarea de personalitate antisociala.
Psihopat=sociopat, nu e nicio diferenta, ambele denumiri sunt depasite.
Majoritatea psihopatilor nu comit infractiuni grave, sunt mai degraba gainari. In anumite profesiuni a fi psihopat e un avantaj, de ex. la manageri si agenti de bursa. Machiavelli zicea ca a avea constiinta este un dezavantaj pentru un lider politic.
Phihopatii nu au constiinta, bravo. Deci ei habar nu au ca exista, nu?
Phihopatia e genetica si sociopatia e din societate..nu stiu cum sa explic, familie destramata etc. De exemplu eu as putea sa fiu phihopat si cred ca sunt intr-o anumita masura desi cica deficidul emotional nu e acelasi lucru cu phihopatia si\sau sociopatia si nu inteleg ce si cum...
Phihopatia nu cred ca are legatura cu crimele atata timp cat nu esti in stare nici sa iti dezvolti ideile. Na, de exemplu pentru phihopati nu exista oameni ci obiecte si nu o sa te lase sa pleci din familia lui si eventual o sa te omoare ca sa nu te piarda. Cum am spart eu un telefon sa nu il ia mama.
Phihopatia nu cred ca are legatura cu crimele atata timp cat nu esti in stare nici sa iti dezvolti ideile. Na, de exemplu pentru phihopati nu exista oameni ci obiecte si nu o sa te lase sa pleci din familia lui si eventual o sa te omoare ca sa nu te piarda. Cum am spart eu un telefon sa nu il ia mama ..gata, am inteles ce e phihopat. De-asta " deficidul emotional nu e phihopatie"
Diferența de bază e că sociopații sunt creați, iar psihopații doar se nasc. Iar psihopații au altfel de impulsuri în situații de lipsa a remușcării, pot ramâne mult mai calmi de parcă și când tocmai și-au băut cafeaua la Starbucks, nicidecum că au mutilat vreo femeie și au aruncat-o intr-un canal. In general, un psihopat are skill-uri sau excelențe mult mai pronunțate față de un sociopat (care poate fi mai neîndemânatic). Adică un psihopat are un oarecare talent înnăscut, cu alte cuvinte, se chinuie mai puțin în acțiunile sale.
Totodată psihopatia chiar este o boală, nu ce aiureli zice Endoryus, însă nu este un diagnostic (dpdv clinic). Oficial se face diagnosticul de ASPD (Antisocial personality disorder) dupa DSM V. Psihopatia e un termen popular mai mult.
E un mix de ASPD cu NPD (Narcissistic Personality Disorder) la cote maxime.
Nu e o boală mentală ca schizofrenia, când mintea o ia razna, nu funcționează la parametri, adică nu același lucru dpdv biologic sau neurologic. Dar e tot o defecțiune in creier sau simțuri si cogniție. Merge dincolo de o simplă tulburare de personalitate sau trasaturi de comportament. Asemenea oameni (daca se mai pot numi asa) sunt deosebit de periculosi pentru ca boala lor n-are leac. De aceea se mai propaga ideea ca nu e boala la modul clasic, asta pentru ca niciun psihopat nu se poate vindeca de psihopatie si totul are de-a face cu perceptia lor foarte distorsionata a realitatii. E mult mai grav decat a dezbate relativitatea normalitatii si adaptarea in societate. Exista si boli incurabile. Asta e.
PieloiuIrinel întreabă: