Au fost tocați trei sute de milioane de euro dați in proporție de 90 % de la stat (de la noi toți adică) pentru ce?
Ne spui tu?
M-am gandit toata ziua CUM sa pun aceasta intrebare.
are nevoie Romania de asa ceva? s-a investit trei sute de milioane de euro.Se putea face multe alte chestii dn banii aia se putea investi in sanatate, invatamant, autostrazi.
se spune ca cea mai mare catedrala ortodoxa din lume undeva la 800.000 metri
Lux si opulenta.
Se se mantui mantui neamul? voom fi mai buni? vom fi mai prootejati? vor fi mai multi crestini?
Sunt mii de biserici si manastiri nu cred ca mai era nevoie de inca un edificiu.
Voiam sa pun altfel intrebarea. Dar am sa raspund.
Suntem singura tara din lume care ne imprumutam ca sa platim salarii, alocatii, pensii, ajutoare sociale, sa sustinem sistemul sanitar si invatamantul, politia, armata (care acum se mai si modernizeaza), bugetarii, sa dam voucere, bonuri, tichete, subventii, pomeni electorale, etc. Pentru ca nu avem nici industrie, nici agricultura. Industria care se vede nu e a Statului Roman. Are patroni straini si tot profitul merge in alte tari. Si imprumuturile alea cu dobanzi imense le platim dand la schimb petrol, gaze, paduri, uraniu, tot ce este mai valoros.
Si cu toate astea, am facut cea mai mare catedrala ortodoxa din lume. Ne mandrim cu asta. Ne mandrim ca am aruncat pe apa sambetei 300.000.000 euro. Cand cu banii aia se putea face ceva util. Nu mai insir ce se putea face.
Credinta? Fala! Daca ai credinta te duci in orice biserica sau te rogi la icoana ta de acasa. Nu trebuie sa fii fariseu. Sa creada lumea ca esti credincios doar pentru ca te-a vazut pupand icoane, in timp ce tu furi, inseli, ucizi, si alte fapte reprobabile.
De ce ar iubi oamenii ceva pe care s-a facut doar risipa inutila?
Eu spun ca este o risipa lamentabila de bani. Si asa o ducem extraordinar de prost. Nu ne permitem nici pensii sau burse ca lumea, dar investim in asa ceva?
Cand spitalele sunt varza, educatia se duce de rapa, iar drumurile arata ca vai de steaua lor, nu avem nevoie de biserici grandioase. Zic si eu! ![]()
Dar hei, macar domnul o sa fie cu noi! /s
Pentru că noi nu avem spitalele din Franța sau Germania, dar facem biserici mai scumpe decât ale lor.Prioritățile ar trebui să fie spitale, școli, străzi, nu biserici.Ne mai mirăm de ce apar extremiști care se dau mari credincioși când ei bagă milioane de euro în biserici pentru propagandă.
Au pus și pos-uri pentru donații, dar la spitale nu pun așa ceva.E frumoasă, nu zic, dar nu de asta avem nevoie.Este o rămășiță a conducerii din ultimii treizeci de ani, să sperăm că noua conducere va investi în lucruri cu adevărat importante.
Și ce ar trebui sa spună sau sa facă extremiștii ca să nu fie considerați extremiști?
În primul rând să nu laude alți extremiști precum Ceaușescu, Codreanu, Antonescu sau criminali ca Putin tot extremist și el, să nu facă saluturi naziste. Extremiștii noștri pică din start.
Dar nu vezi ca lumea îi susține în continuare și îi aclama? Aceeași lume care detesta comunitatea lgbt și femeile care fac avorturi și nu au vrut sa se vaccineze anti-covid sau sa poarte masca omorând oameni nevinovați!
Asta nu contrazice faptul că ei sunt extremiști, iar politicile anti avort, anti Lgbt adică homofobia, plus xenofobia, rasismul, naționalismul, antisemitismul sunt tot trăsături ale extremiștilor de toate tipurile.
Mai încetați cu asta cu anti-covid că până și Putin și Trump și-au făcut vaccinul, ei care au cei mai buni medici nu și-l făceau dacă nu era foarte bun.Altă minciună a extremiștilor menită să facă rău populației, la fel cum și rasismul, xenofobia, homofobia tot rău fac, în primul rând imigrantului fără nicio vină care e lovit, iar apoi prostului care ajunge la pușcărie pentru că i-a ascultat pe fasciști, ca exemplu.
Suveraniștii ăștia extremiști dau niște date bazate pe nimic, doar ca să semene ură și dezbinare, cum a fost aia cu vaccinurile că te omoară, când în realitate dovezile sunt exact invers că vaccinurile salvează, că imigranții sunt răi, iar în realitate 99% din cazurile de crime, violuri, pedofilie sunt produse de români, chiar de susținători ai suveraniștilor, de marii preoți credincioși, iar cu cei din Lgbt sunt mult mai în siguranță fetițele decât cu majoritatea românilor noștri straight.
Și acum de faza cu naționalismul, că ei se dau cei mai mari patrioți, ar fi ok dacă nu ar fi vorba de un naționalism extrem care se referă la îndoctrinarea copiilor încă de mici așa cum făceau naziștii și comuniștii, cu cântarea imnului, cu idei că doar țara noastră contează și respingem tot ce e din afară. Naționalismul sănătos înseamnă să îți iubești patria și să cunoști istoria, gen că Rusia e țara care te-a invadat și furat teritorii și încă face asta cu alte țări, că trebuie să îți aperi suveranitatea de dronele care încalcă ilegal spațiul țării, că țara nu e singură pe pământ și are nevoie de prieteni, mai ales de unii ca UE care ne-au ajutat cu sute de miliarde, că cei care îi critică fix pe UE care ne-au ajutat nu ne sunt aliați, să vrei să îți aperi patria și să te bucuri când vezi că armata e ajutată de parteneri să se îmbunătățească, lucuri pe care suveraniștii aka extremiștii le fac fix pe dos.Ei sunt total opus suveranismului și definiția totală a extremiștilor, iar cei care îi susțin sunt fie admiratori de fasciști, comuniști declarați, fie proști de dau în gropi și habar nu au de nimic.
Nici o clădire nu mantuie pe nimeni. In urma cu 2000 de ani cand Mantuitorul Hristos a fost inteebat care locul cel mai potrivit pentru inchinare a răspuns :Vine ceasul si acum a si venit, cand închinătorii adevarati se vir inchina Tatalui in duh si in adevar, fiindca astfel de închinători dorește Tatal '. Chiar sunt curioasa daca se făcea un referendum inainte cati romani erau pentru. După părerea mea e risipă de bani si energie.