Eu zic ca e buna cea cu intoarcerea si celuilalt obraz, insa in zilele noastre nu prea mai intalnesti asa cazuri.Nu-mi place sa supar pe cineva, se mai intampla sa ma supere, insa tac pentru ca de obicei atunci cand comentezi iasa mai urat decat a fost la inceput si nu vad rostul.
Legea talionului mi se care ca e cea cu "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte"mi se pare destul de exagerata.In plus daca te gandesti bine, e in contradictie, intr-un fel cu cele 10 Porunci.Caci iti spun sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti, pai daca il iubesti atunci ai mai putea sa faci ceea ce ti-a facut si el/ea?
Da. E buna varianta cu intoarcerea celuilalt obraz.Mai bine sa fii luat de prost si sa stii tu ca nu esti decat sa pari macho provocand pe cineva la bataie pentru ca unele victorii te injosesc
Anka. Aici e diferenţa dintre Noul Testament şi Vechiul Testament.
Legea Talionului face parte din Vechiul Testament. Legea iubirii dacă ar fi respectată de toţi ar fi ideal. Violenţa naşte violenţă, răzbunarea naşte răzbunare iar cine ridică sabia de sabie va pierii.
Nu numai creştinii dar şi marii maeştrii ai artelor marţiale preferă să evite pe cât posibil înfruntările chiar cu riscul de a fi înjosiţi. Oamenii inteligenţi în general evită violenţa care de fapt este o caracteristică a primatelor şi nu a oamenilor.
Bineinteles ca e mai buna. Cel ce a practicat-o cu cel mai mult succes e Iisus Hristos care a raspuns la ura si violenta noastra cu iubire, iertare si sacrificiu de sine.Si unda aceea de soc a iubirii neconditionate a facut ca sa ajunga crestinismul pana la noi, sa ne raportam toti locuitorii planetei anii la Marele Intorcator al Celuilalt Obraz. Cand te lasi lovit din nou de cel ce te-a suparat dar in ochii tai nu e umilita celui prea slab sau prea las pentru a riposta ci iubirea aceea ce a iertat dinainte orice posibila ofensa ( pentru ca ai inteles candva si tie cat de mult ti s-a iertat si cat de mult esti iubit), preocupare nu pentru ofensa personala ci pentru raul pe care si-l face siesi cel ce te loveste, exista cele mai multe sanse ca ceva fundamental in relatie sa se schimbe.Eu am avut parte de astfel de oameni care mi-au tradus iubirea lui Hristos si le datorez mare parte din ceea ce sunt.Resentimentele, ura, fantasmele de rasbunare pot fi altfel lanturi grele care ne pot robi pentru intraga viata.
farcry444 întreabă: