Cand era strabunica eleva era corect "suntem", cand era mama eleva, era corect "sintem", acum, cand sunt eu elev, e corect "suntem".
Niste prosti se apuca de luat decizii anapoda, ce sa le faci? Intelesul e acelasi.
Oamnei buni, normele Academiei spun clar: se scrie suntem si se pronunta sintem. Asadar, ma conformez, chiar daca nu sunt de acord.
Se pronunță tot suntem, nu e ca acele cuvinte cu x care se pronunță cs. Nu este acceptată varianta sîntem\sântem sub nici o formă.
Cu vechea ortografie corect era "sintem", iar cu noua ortografie( adica cea actuala), corect se scrie si se pronunta "suntem".
Corect scris gramatical este "suntem" in primul rand "i" din i nu se mai foloseste in mijlocul propozitiei de ani de zile se foloseste "â"
In dictionar scrie "suntem" iar termenul "sintem" sau "santem" nu exista deci aceasta este forma corecta, desi si a doua forma se foloseste in vorbirea populara si poate ca nu multora le-a placut scoala.
Daca te referi la gramatica unor utilizatori ai site-ului, din punctul meu de vedere nu art trebui sa criticam scrierea si gramatica ci continutul raspunsului/intrebarii
se spune corect "suntem". nu stiu de ce si cum, doar ca asa se scrie si se pronunta corect.