|

Ce se întâmpla dacă un copil e prea alintat sau alinți un copil, adică devine mai obraznic și mai răutăcios, de ce?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Un copil trebuie sa simta ca este iubit cum plantele au nevoie de soare copilul are nevoie sa se simta iubit pentru a creste mare si pentru a deveni un adult echilibrat si sanatos sufleteste si trupeste.Asta se face avand cu el multa rabdare, vorbind mereu frumos, cu calm cu el, spunindu-i povesti si avand grija sa aiba mereu un climat de pace si de iubire in jururl lui.In schimb daca ii permiti tot ceea ce-si doreste, aceea nu mai este iubire, aceea este rasfat din care copilul nu invata altceva decat ca-si poate stapini mama sau tata sau pe ambii.Si asta nu duce la nimic bun caci devine un mic tiran care-si terorizeaza parintii.Parintele trebuie sa stie sa echilibreze dorintele copilului, stiind ce sa-i permita si ce sa-i refuze in mod categoric fara drept de apel.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu o să mai asculte de nimeni.

| a răspuns:

Dacă devine așa, cauza este coeficientul de inteligență. Bineînțeles că există totuși excepții la anumite vârste, dar oricum eu nu eram așa când eram mic.

| a răspuns:

Depinde.
Il poti alinta dar cu masura.
Copilul devine obraznic si rautacios atunci cand vede ca i se permite acest lucru.
Tin minte ca ai mei o alintau destul de mult pe sora mea mai mica, dar aveau o limita. Astfel incat, stia ca daca plange de exp ca vrea o jucarie, ai mei nu ii cedeaza (