Cum ar putea sa hotarasca niste necunoscuti pentru tine?
Nu stiu cum desenezi.
Am citit o intrebare a ta de acum o luna:
"Am 14 ani și vreau sa scriu o carte și nu știu dacă merita...
Vreau sa știu dacă am ceva talent.
Nu prea citesc și scriu destul de rar.
Vreau să-mi spuneți părerile voastre sincere. "
E remarcabil ca in doar o luna ai capatat siguranta ca ai talent ![]()
Esti la varsta alegerilor si a cautarilor, e normal sa iti pui probleme de felul asta. Ambele domenii sunt suprasaturate, trebuie sa fii un talent exceptional ca sa ajungi la suprafata. Orienteaza-te spre un liceu unde se face carte serioasa, si odata cu maturizarea, vei vedea ca e mai bine sa ai o meserie, o specializare care sa-ti asigure un trai comod, si apoi poti raspandi roadele talentelor tale din linistea unei vieti sigure ![]()
Ca hobby, as alege pictura.
Cat despre scris, ar fi mult mai bine sa citesti, deocamdata... sunt biblioteci intregi care te asteapta.
De fapt la povestiri/poezii sunt cea mai talentată din clasa (30 de elevi)dupa spusele colegilor si a profesorilor.
Am scris discursul clasei a 8-a cand a avut loc ultimul clopoțel si am fost aleasă pentru diverse concursuri.
Cei drept nu citesc si nu scriu, cred ca e din nastere.
Si la desen desi sunt mai slaba am castigat un concurs pe tara in urma cu 2 ani.
Si nu am spus ca vreau sa devin pictorița sau scriitoare. Vreau sa le păstrez drept niste hobby-uri.
Nu am un mare talent la desen sau povestiri, poate doar putin.
Sunt mai slaba la desen decat la povestiri/poezii.
Desi mai slaba la desen imi place putin mai mult sa desenez si dupa cum am spus am posibilitatea sa-mi dezvolt doar unul dintre aceste talente pentru a spune ca sunt cu adevarat talentată.
E destul de greu sa iau o decizie din moment ce desenul imi place putin mai mult, dar la scris sunt buna.
Ce e bine?
Nu mi-ai raspuns la intrebare si nu am chef de glume, sunt destul de deprimata.
Da dă ce hești dăprimată fata mea?
În primul rând, nu cred în talent, ci mai degrabă o înclinație pe care o dezvolți prin muncă, dar deja e alt subiect.
În al doilea rând, nu poți spune că un talent e mai presus de altul. Să spunem că avem doi artişti, unul în domeniul X şi unul în domeniul Y. X e începător, iar Y lucrează de 10 ani şi un model pentru alți artişti. Cum îi judeci, după domeniu sau după abilități?
Acum nu ştiu cum ai putea să-ți estimezi propriile capacități. Ce pasiune ți-a atras atenția prima oară, la ce vârstă?
Aici e un test care îți testează tipul de inteligență (vizuală, lingvistică, logico-matematică etc.)
http://www.carieramea.com/testul-inteligentelor-multiple/
Adyy5 întreabă:
Mariana567 întreabă: