Întrebare recomandată | costis a întrebat:

Credeti ca bunatatea, nobletea dobandita prin educatie rezista in imprejurari grele/ extreme?

Răspuns Câştigător
| Alcyon a răspuns:

Totul tine de taria de caracter a fiecaruia. Pe una greutatile ii inraiesc, pe altii ii fac mai intelepti.

34 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Urmărind filme despre război, constat că rareori rezistă, în majoritatea cazurilor deformându-se drastic, uneori dând în extrema cealaltă.

| costis explică (pentru NOname):

Razboiul e un caz. Eu aveam in minte si Pitestiul si lagarele comuniste.

| NOname a răspuns (pentru costis):

Nu pot să ghicesc ce aveai în minte şi nici nu mă interesează. Eu doar am răspuns la întrebare.

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Eu cred ca ar trebui sa te intereseze cat de putin, la ce se gandeste cel ce pune intrebarea, macar asa, sa simulam utilitatea pe site.

| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu cred că ar trebui să îţi vezi de interesele tale, iar pe ale mele să mi le laşi mie.

Întrebarea este cât se poate de clară şi nu impune limite, pe care se trezeşte să le impună după, iar că îşi imaginează scenarii întregi în spatele ei şi aşteaptă răspunsuri care să-i satisfacă acele fantezii şi să-i dea dreptate, este problema lui.

| costis explică (pentru NOname):

Alo, n-am impus limite nici n-am pus sarma ghimpata. Ai postat, am postat, ce atata opareala?

| NOname a răspuns (pentru costis):

Atunci doar aşa, de dragul dialogului mi-ai lăsat un comentariu care să sune a reproş?

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Pff, aa deci de asta i-ai zis ca nu te intereseaza.
Pupati-va si gata!
Nu-mi place cand lumea se cearta.Adica stii, iesi seara la o fundita si mai stai si cu nod in taste.Toate cele bune, pa pa!

| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Hai că tu eşti simpatic. : ))

| Mădă0611 a răspuns (pentru costis):

Multi dintre "martirii" de la Pitesti erau legionari, si in caz ca ai uitat ce sunt astia: Legiunea Arhanghelului Mihail, numită și Mișcarea Legionară, a fost înființată în România interbelică, la 24 iunie 1927 de Corneliu Zelea Codreanu - în urma rupturii dintre acesta și mentorul și principalul său susținător, A.C. Cuza - ca o organizație paramilitară teroristă de orientare naționalistă-fascistă, creată după modelul organizațiilor naziste SA și SS[1], cu un caracter mistic-religios, violent anticomunist, antisemit și antimasonic. (wiki)

| costis explică (pentru anonim_4396):

Nu sta. Vezi ce si cum, poate iese putin sprijin logistic.
Zi-i in ce parc esti lost. In spatiul meu virtual socializarea infloreste.

| Klepto a răspuns:

Fals, sau macar pentru mine este asa, kudos cui poate sa se mentina. Am fost si eu bun ( aka prost ), dar am fost testat prea mult si prea des, asa ca am cedat si incet, incet, am dat-o intr-o nesimtire crasa si am devenit un mare porc, sau asa mi s-a zis, si stii ce? este mult mai bine asa.
Totul are termen de valabilitate.

| SaveTheNature a răspuns:

Daca de ex, ramai fara mancare...usor usor poti fi instare sa-ti mananci semenii. In conditiie grele oamenii delireaza. Deci depinde cat de extreme sunt situatiile.

| Mădă0611 a răspuns:

Nu, si ma refer la ganduri, ca faptele sunt ceva si gandurile altceva.

| costis explică (pentru Mădă0611):

Realitatea arata ca si faptele se cam duc de rapa.

| Mădă0611 a răspuns (pentru costis):

S-au dus intotdeauna, instinctul de supravietuire e mai puternic decat orice.

| Ibrahimovic a răspuns:

Nu, nu rezista.
Bunatatea, indiferent de cum a fost dobandita, rezista pana la un anumit punct, si asta este valabil la orice persoana.

| costis explică (pentru Ibrahimovic):

Un film despre solidaritate si duritate intr-un lagar german.

https://www.youtube.com/watch?v=Gc7gEbTMZP8

ateii nu trebuir sa se ingrijoreze, nu e film crestin.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Da. educatia sanatoasa te ajuta sa treci prin foc.(Gravitatea incercarilor)

| costis explică:

Intrebare postata pe religie si deturnata de admini.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de PERSOANA si desigur de IMPREJURARI(cat de extreme sunt de fapt)!
Asa ar trebui-sa reziste!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rezista, dar pana la un punct.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In situatii grele omul devine animal.

Tare ma tem ca este regula. Ma gandesc la un caz, cel a 4 exploratori, 3 nordici si 1 italian. Intr- o expeditie in nord s-au ratacit in conditii foarte grele. S-au impartit in 2 grupuri pentru a-si spori sansele si au luat-o in directii diferite urmand ca grupul care gaseste ajutor sa se intoarca la ceilalti. Italianul si nordicul au incurcat*o, au ramas cu provizii aproape zero; nordicul s-a imbolnavit, a cedat. Prietenul italian i-a luat hainele groase si bruma de provizii, desi celalalt nu era mort, erau sanse sa fie salvat.
Intamplarea a facut ca ceilalti 2 au gasit ajutor si au revenit, insa cel slabit nu a mai putut fi salvat.

| anonim_4396 a răspuns (pentru costis):

Eu ma gandeam la canibalismul din Coreea de Nord.La acei parinti care si-au mancat proprii copii.

Nu stiam de asta. Stiam ca s-a intmplat in Israel dupa distrugerea babiloniana.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred ca mai conteaza educatia, depinde de cum te provoaca mediul la sanctificare astfel incat sa crezi ca traiesti pentru mai mult decat pentru animalul din tine, altfel nu ai putea sa te invingi pe tine insuti, daca nu ai o lume care sa iti vatame spiritul deasupra ignorantei trebuie sa iti cultivi o minte sau un suflet cu care sa nu fii singur si sa ii rezisti

| ZaraZaraPerlin a răspuns:

In ziua de astazi cam greu, dar da.

| Emmett a răspuns:

Da, dar uneori, unii oameni o sa te foloseasca si cam asta e rau.

| Sebastian2014 a răspuns:

Da, dar depinde si de rezistenta psihica a persoanei. O zi frumoasa sa ai! happy

| kelo0oWy a răspuns:

Daca este o educatie buna, cu singuranta bunatatea si nobletea te vor ajuta sa treci peste toate

| adelynaade a răspuns:

Sincer...da asa cred. Daca esti educat esti daca nu NU.

Întrebări similare