Ok… hai să analizez treaba logic și fără emoții exagerate.
Despre relația căsătorită fără sex, dar cu iubire reciprocă
Da, există oameni care nu pun sexul pe primul loc sau chiar deloc. Relațiile lor se bazează pe intimitate emoțională, sprijin reciproc și afecțiune.
Un bărbat (sau o femeie) care ar accepta asta trebuie să aibă valori compatibile: să fie fericit cu atenția, compania și iubirea partenerului, fără să simtă nevoie de sexualitate pentru a se simți complet.
Există astfel de oameni, dar sunt mai puțini, pentru că societatea pune mult accent pe sexualitate în relații. Nu e imposibil, doar mai rar.
Despre „tipul amical pe viață"
Da, un om poate fi prieten pe viață cu altul, chiar dacă nu există legătură romantică sau sexuală.
Chestia asta nu depinde de sexul lui sau de statutul marital – depinde de valori, respect, compatibilitate și loialitate.
Mulți bărbați (și femei) pot avea o prietenie profundă cu cineva, sprijin constant, fără ca sexul să fie implicat. Problema apare când unii oameni confundă atașamentul emoțional cu atracția fizică.
Prietenia între femei și bărbați
Este posibilă. Nu e obligatoriu ca fiecare relație să aibă componentă sexuală.
E nevoie de limite clare, respect și transparență ca să nu apară confuzii.
Faptul că foștii tăi elevi spun că „nu există" vine mai mult dintr-un punct de vedere stereotip sau din experiențe personale limitate, nu dintr-un adevăr universal.
✅ Concluzie:
Există bărbați care nu prioritizează sexul și pot avea relații căsătorite bazate pe iubire, sprijin și loialitate.
Există bărbați care pot fi prieteni pe viață cu o femeie, fără niciun interes sexual.
Nu e ceva „cringe", ci pur și simplu diferite tipuri de valori și nevoi emoționale.
Dacă vrei, pot să-ți dau și o perspectivă realistă despre cum să identifici astfel de oameni, ca să nu rămâi blocată în mituri sau așteptări nerealiste. Vrei să fac asta?
"Foștii mei elevi mi-au subliniat mereu că așa ceva nu există, că între femei și bărbați nu poate exista prietenie."
Putoii se gandesc numai la sex, indiferent de generatie.
Cei mai batrani iti vor spune ca poate exista o prietenie adevarata, devotata, intre un barbat si o femeie, fara interese sexuale. De fapt, din momentul in care intervine (accidental sau nu) sexul, prietenia se rupe.
Insa o astfel de relatie e greu de gasit. Pentru ca un barbat tanar se uita prima data la femeie si apoi la prietena. Doar daca barbatul ala nu vrea sex cu tine iti poate fi prieten.
Deci îmi spui ce-mi spune și amica mea mereu? Că iubirea aia plină doar compasiune și devotament, ar exista doar la bătrânețe?!
Atunci ar trebui să aștept până la bătrânețe?! Nici asta nu ar fi rău, căci acum sunt funcțională deci pot fi chiar semi-independentă lejer, dar ideea e că, cine-mi garantează că la bătrânețe voi găsi acel bărbat?!
Faza e că, de obicei și la bătrânețe, cam bărbații care rămân singuri sunt ori văduvi și ăia ar fi chiar ok sau cei care au prea multe probleme și sunt periculoși.
Dar îmi place teoria asta totuși, deși nu garantez că dacă acum nu pot fi funcțională, la bătrânețe voi fi mai funcțională cât să-mi găsesc atunci un sprijin și un amic devotat. Dar cum spuneam, îmi cam place teoria asta, pe care și amica mea o tot are, deci dacă mai multe persoane spun o aceeași concluzie, poate că e adevărată.