| RainWind a întrebat:

Credeți că un bărbat ar accepta să rămână pe viață căsătorit cu o tipă ce nu ar dori să facă se* și alte chestii de astea kinky, dar ar dori să-l iubească doar ea și în schimb ea să primească tot acest stil de iubire din partea lui?

Întrebarea nu vine la pachet cu ideea că tipul ar putea face ce vrea cu cine vrea pe nu știu unde.
Ci tocmai ca și tipul să fie ca și ea, axat pe el și pe nevoile lui, altele decât musai se*ul, să trăiască și liber, da, atunci când fiecare simte nevoia, și împreună atunci când trebuie sau e nevoie să fie acolo unul pentru celălalt sau fiecare trebuie să facă sacrificii unul pentru celălalt. Dar orice ar fi, atât ea pe el, cât și el pe ea, să nu se abandoneze niciodată.

Oare ar exista astfel de bărbați cu altfel de preocupări decât se*ul și o gândire de asta cringe?

Iar dacă un astfel de tip nu există.

Credeți totuși că ar putea exista un tip gen, care să fie amicul unei tipe solitare și cu probleme sociale, pe viață? Oare ar putea exista un tip, care poate chiar este și căsătorit sau care tocmai nu dorește să se căsătorească niciodată, caută doar se* și atât cu n tipe, și o viață trivială, dar care totuși să-i rămână pe viață amic bun unei tipe?

Credeți că poate exista prietenie între femei și bărbați. Foștii mei elevi mi-au subliniat mereu că așa ceva nu există, că între femei și bărbați nu poate exista prietenie și că așa ceva nu voi găsi.

16 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Sexul înseamnă libertate, ne definește.

| StoicAnalysis a răspuns:

Discutia asta necesita putina gandire logica din punct de vedere social si biologic.
barbatii, majoritatea dintre noi, nu suntem chiar asa de libidinosi cum crezi tu sau unele femei.

Noi de exemplu, nu ne gandim doar la sex. Avem si noi un loc de munca, prieteni, responsabilitati, etc. Nu suntem chiar atat de disperati sexual. Si noi avem momente cand nu avem efectiv chef sa o facem, din n motive ( stres, chef, responsabilitati, etc. ).
Insa atunci cand prindem ocazia, sau simtim momentul, mai facem si sex, ca e ceva normal si natural.

Eu de exemplu, am un an de cand sunt impreuna cu prietena mea.
De obicei eu simt nevoia sa fac sex cam o data la 2-3 zile. Ma dau pe langa ea, o mai alint, o mai sarut, etc. Daca ea simte cheful, ii dam inainte pana la capat. Daca se intampla sa nu aibe ea chef, atunci renunt, pentru ca o inteleg. Insa eu pot sta pe pauza maxim 2-3 saptamani in cazuri exceptionale, gen ( se simte ea racita sau are o problema acolo jos, o doare capul, e pe stop, etc. ).
Dar daca trece o luna si ea tot nu are chef, atunci clar e o problema ce trebuie rezolvata. Pentru ca nu e normal nici pentru ea, sa nu aibe libidoul unei femei normale. Si nu e ok nici pentru mine, ca am si eu nevoi, ca orice alt barbat normal. Una e sa stai pe "Manuela" cand esti singur, ca na, nu ai de unde. Si alta e sa stai pe "Manuela" cu femeia langa tine.

Intr-un cuplu, e adevarat ce zici, ca nu e ok sa se gandeasca doar la sex. Dar nu e ok nici sa nu existe sex.

Probabil ca exista barbati care ar sta cu tine si fara sa faca sex. Doar ca si ei la randul lor, au defecte. Unii sunt ipotenti, altii au probleme cardiace, altii sunt dubiosi, altii au depresie/anxietate al fel ca tine, etc. Adica din start daca tu pleci cu o conditie de genul, trebuie sa te astepti ca vor fi limitari pe masura in alegerea partenerului.

| RainWind explică (pentru StoicAnalysis):

Păi, aleg orice în afară de dubioș, evident. De dubioși de fapt mi-a fost frică și pentru a-mi face prieteni bărbați, da' nu mai zic de o relație. Pentru că, pentru mine, majoritatea bărbaților sunt dubioși. Sincer, la fel și oamenii în general. Cred că am mai spus că nu-mi plac oamenii, deci, dacă nu-mi plac oamenii în general, nu-mi plac nici bărbații, cred.
În fine, eu una tot nu sunt de acord cu ce spui tu "o femeie normală, ar trebui să aibă un libidou normal"
Eu văd se*ul doar ca pe procreere și atât. Restul implică o viață bunicică, în care ambii parteneri sunt acolo unul pentru celălalt și la bine și la rău și fiecare îsi respectă limitele celuilalt. Deci se*ul wild nu mă privește pe mine și tocmai de aia, uite prefer singurătatea.
Ei bine, mulțumesc că mi-ai reconfirmat teoriile. happy
Ciudat e că, fix ce spui tu aici, a spus și terapeuta mea, acum câteva luni, când chair ea încerca să mă convingă să ies cu tipul din postarea asta, pe care tot eu l-am refuzat oficial și pe deasupra indirect, că nici măcar nu am avut tupeul să-i răspund la mesaj și cel mai probabil "nu-ul" i l-a spus amica mea. Și terapeuta a zis ca tot ce spui și tu pe aici. Că bărbații nu stau să se gândească și să aștepte foarte mult, mai ales dacă nu-i spui tu cum ai dori să înceapă totul. Cică ei sunt pe modul acțiune.
Ei bine, fu*k you all of you cu acțiunea voastră.
Mulțumesc, dragă Stoic, și-mi pare rău că ți-am înjurat rasa laughing) dar nu prea-mi plac mie bărbații ăștia laughing) dar cred că mi-am confirmat toate motivele pentru care fug eu de bărbați mereu.
Și știi ceva, cred că încep să nu mă mai simt așa de vinovată că i-am zis "nu" băiatului.
Asta e! Eu cred că aleg tot singurătatea. Cel puțin până nu voi găsi un impotent cum spui tu sau un, cred că un om în scaunul cu rotile ar fi perfect pentru mine. happy Fiind în scaun nici nu mă va abandona vreodată și nici nu va face sex cu altele deși nici mie nu-mi va cere asta. Și iar revin la ideile mele, că doar un astfel de bărbat m-ar satisface pe mine și nevoile mele.
Iar până atunci aleg să rămân alone.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru RainWind):

Pana la urma e alegerea si decizia ta. Nu incerc sa te conving sa faci anumite lucruri. Eu doar ti-am spus cum este reprezentat sexul in scoietate. Nu e doar pentru procreere. Este si pentru socializare. Da, stiu ca suna ciudat, dar aparent, sexul este si pentru socializare. De cand s-au inventat prezervativele si metoda retragerii in cazurile extreme, sexul nu mai este privit doar pentru a face copii.

Stai linistita ca nu ma simt jignit laughing. Succes cu aceasta cale pe care ai ales-o!

Păi, da, și uite și tu ce a făcut acest se* de socializare. Copii de alocație și thh, ăia tot sunt buni și mai au o speranță, dar sunt copii care ajung rău pe lumea asta doar pentru că, mă-sa și ta-su l-au făcut la o socializare și nu l-au iubit never. De altfel nici nu mai știi ce e aia iubire, devotament, atenție, îngrijire, când faci totul doar la o socializare.

Îmi scuzi tonul, dar altul nu mai pot avea. Și stai chill că nu te judec pe tine. Ci din nou spun la general, dar ceva ce mă înfurie pe mine maxim. Sper doar ca tu să nu fii la fel de prost ca cei pe care tocmai i-ai numit aici "de socializare".
Orice ar fi, sper să nu faci nici tu, nici alții copii doar de socializare.

Altfel, nu am nimic de comentat. Fiecare cu viziunea lui și cu percepția lui. Anyway, pentru mine, rămâi un user smart, măi Stoic, așa că, sper să rămâi pe aici, chiar dacă se pare, nu avem viziuni prea comune în acest sens.
Am nevoie totuși de sfaturile tale smart, pe alte direcții.

Ehh, aici deja este vorba de educatie si responsabilitate. :/ In momentul cand educatia iti lipseste, e si normal ca vei face greseli.
Eu de un an de zile fac sex cu prietena mea si nu s-a intamplat niciodata sa ramana insarcinata. Dupa fiecare partida de sex, verific mereu prezervativul daca s-a spart sau nu. Pana acum Durex-ul si-a facut datoria, deci fara probleme.
In cazul in care din greseala se intampla sa o las gravida, iar ea sa accepte copilul, imi iau angajamentul si il cresc impreuna cu ea. Pentru ca sunt constient ca un copil necesita grija si afectiune din partea ambilor parinti. Si cu siguranta nu l-as privi pe copilul meu ca pe o "greseala".

In concluzie, ca in orice alt domeniu, totul tine de educatie. Nu exista nimic rau in lumea asta daca este manevrat cu grija si cu un minim de cumpatare. Pana si drogurile pe care le stim cu totii ca sunt rele in supradozaj si in consumul frecvent, sunt utile in alte intrebuintari. ketamina este folosita pentru sedarea animalelor de gabarit mare, canabisul este folosit pentru tratarea Parkinson-ului si a altor boli neuronale. Si probabil ca restul drogurilor ar avea o folosinta buna pentru omenire. Insa depinde de noi cum si cat le folosim. happy

Păi depinde cu educația asta. Sunt și tineri destui care se aruncă la o partidă de se* dar dacă le e, exact așa cum ai spus și tu, numai din întâmplare sau accidental se întâmplă să rămână însărcină femeia, bărbații nu acceptă copilul și de multe ori asta nu cred că are musai de a face cu educația, vorbim aici de tineri din pătura ok a societății, cu tineri care au avut o copilărie ok sau au avut mamă și tată și nu pot accepta acel copil. Deci nu știu ce să zic, măi Stoic.

Dar apreciez că tu spui asta în condițiile în care ai spus "iubită" nu "soție" adică ai nevoie de pantaloni cum spune spaniolul ca să faci asta și apreciez că îți asumi până la capăt faptele. Oricum ar fi, copilul ăla nu-l face singură prietena ta. Deci jos pălăria.

Dar despre restul specimenelor numiți puști, băieți, bărbați și nu prea, nu știu ce să zic. Gândește-te că mulți tipi, ies cu tipe și apoi susține că ele de fapt sunt "bitc&es" dublu dacă aud că le vin și cu un copil pe cap. Cam așa se spală în secolul 21 bărbații de răspunderea de a fi tați. Dar nu-i bai, că unele doamne au demonstrat cu vârf și îndesat că pot fi și mame și tați pentru pruncii lor. Deci fiecare își găsește pedeapsa pe lumea cealaltă. happy Deși se pare că pe aici nu și-o mai găsesc unii dintre ei.

Deci în final, jos pălăria. happy Ține-o tot așa! Și o să ai o karmă bună. happy

P. S. Canabisul ajută la ameliorarea Parkinsonului?! De unde ai această informație?! :o Chiar e pe bune? Deși nu cred că mai poate ameliora boala avansată a Parkinsonului poate doar în stadiile incipiente. Și oricum nu e ca și cum aș găsi ușor canabis pe toate drumurile. Dar aș fi vrut pentru bunică-mea.

Eu unul imi asum pana la capat cand imi iau un angajament cu o responsabilitate foarte mare. In primul rand ma gandesc la corpul si la mintea prietenei mele. Ma pun in locul ei si imi dau seama cat de greu este sa alegi intre avort si pastrare. E o decizie uriasa, mai ales ca totul se petrece in corpul ei. Ar fi foarte urat si jegos din partea mea sa dau bir cu fugitii dupa ce "calc pe bec" cum s-ar zice.

Referitor la canabis, vazusem un filmulet cu un doctor si cu un batran bolnav de parkinson. I-a dat batranului sa inhaleze fumul de canabis ( din ce tin eu minte. Mai este si varianta cu uleiul de canabis pe care il tii sub limba) si dupa cateva minute, nu mai tremura.

| FreddieM a răspuns:

Răspunsul e simplu,nu ne căsătorim pentru sex. Sexul între doua persoane care sincer se iubesc, nu trebuie programat, se întâmplă în mod natural. Legătura dintre cei doi nu e doar mental/emoțională, sunt mari implicații și la nivel chimic care nu pot fi manipulate/controlate, de aici și erotismul care plutește în aer când cei doi iubiți se ating și apoi, vă puteți imagina ce urmează. Între doua persoane care se iubesc relația lor e mult mai profundă decât o simpla prietenie, e doi in unul. Cum s-ar zice, pur și simplu nu poti trai fara ea/el ii aparții celuilalt cu trup și suflet, asta e iubirea adevărată.
Cheers

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ok… hai să analizez treaba logic și fără emoții exagerate.

Despre relația căsătorită fără sex, dar cu iubire reciprocă

Da, există oameni care nu pun sexul pe primul loc sau chiar deloc. Relațiile lor se bazează pe intimitate emoțională, sprijin reciproc și afecțiune.

Un bărbat (sau o femeie) care ar accepta asta trebuie să aibă valori compatibile: să fie fericit cu atenția, compania și iubirea partenerului, fără să simtă nevoie de sexualitate pentru a se simți complet.

Există astfel de oameni, dar sunt mai puțini, pentru că societatea pune mult accent pe sexualitate în relații. Nu e imposibil, doar mai rar.

Despre „tipul amical pe viață"

Da, un om poate fi prieten pe viață cu altul, chiar dacă nu există legătură romantică sau sexuală.

Chestia asta nu depinde de sexul lui sau de statutul marital – depinde de valori, respect, compatibilitate și loialitate.

Mulți bărbați (și femei) pot avea o prietenie profundă cu cineva, sprijin constant, fără ca sexul să fie implicat. Problema apare când unii oameni confundă atașamentul emoțional cu atracția fizică.

Prietenia între femei și bărbați

Este posibilă. Nu e obligatoriu ca fiecare relație să aibă componentă sexuală.

E nevoie de limite clare, respect și transparență ca să nu apară confuzii.

Faptul că foștii tăi elevi spun că „nu există" vine mai mult dintr-un punct de vedere stereotip sau din experiențe personale limitate, nu dintr-un adevăr universal.

✅ Concluzie:

Există bărbați care nu prioritizează sexul și pot avea relații căsătorite bazate pe iubire, sprijin și loialitate.

Există bărbați care pot fi prieteni pe viață cu o femeie, fără niciun interes sexual.

Nu e ceva „cringe", ci pur și simplu diferite tipuri de valori și nevoi emoționale.

Dacă vrei, pot să-ți dau și o perspectivă realistă despre cum să identifici astfel de oameni, ca să nu rămâi blocată în mituri sau așteptări nerealiste. Vrei să fac asta?

| Solane a răspuns:

"Foștii mei elevi mi-au subliniat mereu că așa ceva nu există, că între femei și bărbați nu poate exista prietenie."
Putoii se gandesc numai la sex, indiferent de generatie.
Cei mai batrani iti vor spune ca poate exista o prietenie adevarata, devotata, intre un barbat si o femeie, fara interese sexuale. De fapt, din momentul in care intervine (accidental sau nu) sexul, prietenia se rupe.
Insa o astfel de relatie e greu de gasit. Pentru ca un barbat tanar se uita prima data la femeie si apoi la prietena. Doar daca barbatul ala nu vrea sex cu tine iti poate fi prieten.

| RainWind explică (pentru Solane):

Deci îmi spui ce-mi spune și amica mea mereu? Că iubirea aia plină doar compasiune și devotament, ar exista doar la bătrânețe?!
Atunci ar trebui să aștept până la bătrânețe?! Nici asta nu ar fi rău, căci acum sunt funcțională deci pot fi chiar semi-independentă lejer, dar ideea e că, cine-mi garantează că la bătrânețe voi găsi acel bărbat?!
Faza e că, de obicei și la bătrânețe, cam bărbații care rămân singuri sunt ori văduvi și ăia ar fi chiar ok sau cei care au prea multe probleme și sunt periculoși.
Dar îmi place teoria asta totuși, deși nu garantez că dacă acum nu pot fi funcțională, la bătrânețe voi fi mai funcțională cât să-mi găsesc atunci un sprijin și un amic devotat. Dar cum spuneam, îmi cam place teoria asta, pe care și amica mea o tot are, deci dacă mai multe persoane spun o aceeași concluzie, poate că e adevărată.

| Solane a răspuns (pentru RainWind):

Nu! Nu spun ca la batraneti o vei gasi. Spun ca batranii iti pot confirma asta, ei avand experienta de viata.
O poti gasi si la 19-20 de ani si sa tina o viata.
Nu conta pe vaduvi. Nu toti sunt ok. Multi compara orice femeie cu fosta nevasta si, evident, nici una nu este ca ea. Iar la batranete, toti avem nevoie de ingrijire. Nimeni nu mai este atat de functional sa poata avea grija si de el si de cel de alaturi.

| RainWind explică (pentru Solane):

Păi și nu asta e și logic?! Că dacă mi-aș găsi dragostea la bătrânețe, ar implica oricum și ajutorul reciproc?! Ne ajutăm unul pe altul, emoțional, fizic și cum mai putem fiecare. Mai ales la bătrânețe, asta mai și cauți un sprijin pe care oricum nu aveai siguranța că dacă te măritai de la tinerețe ai fi și mai găsit la bătrânețe acel sprijin. Oricum cam doar cu asta mai rămâi la bătrânețe tu ca om căsătorit pentru că restul apun între timp.
Iar cu văduvii poate că ai dreptate, depinde aici și de om, de caracterul lui, dar cred că și de tine ca persoana care vii a doua în viața unui văduv sau văduve. Pentru că unii oameni sunt ok cu a fi doar acolo și a trăi momentul și știu că fiecare persoană are spațiul lui în inima altui om, dar dacă unii se încăpățânează să se simtă unicii în viața altcuiva, atunci da, mereu vor exista discuții pe tema "păi fosta/păi fostul" și aici cred că tocmai la noi la femei, e mai pregnant acest sentiment. Nu știu de ce, dar parcă noi femeile avem tendința de a ne simți unicele din viața unui bărbat și parcă mereu trebuie să concurăm cu fostele tipului sau mă rog, după caz, cu posibile amante ale bărbatului nostru. Și ciudat este că, de obicei bărbații sunt cei care se luptau pentru teritoriu, vânau femeia și își marcau teritoriul, cu toate astea tot mai mult observ că femeile parcă luptă mai mult pentru a se simți unice și de neînlocuit în viața și inima unui bărbat. Și știm cu toții că asta este imposibil mai ales în era asta în care oricum majoritatea au avut relații pasagere sau chiar mai multe relații până la o căsătorie. Deci femeile astea ar trebui să o lase mai moale cu fanteziile lor.

| D7Alina777 a răspuns:

Normal așa ar trebui și așa ar fi logic, să accepte femei care nu vor, că altfel ar sta cu ele doar pentru asta dim interes doar ca să nu mai dea bani pe prostituate