| laSoledad a întrebat:

Cu siguranta, din cartile citite de voi v-ati extras anumite informatii utile voua, principii cu care va identificati, lectii de viata, metode de a te descurca cu un anumit task. Dar in ce exemple de situatii concrete ati si pus in practica informatiile pe care le-ati considerat utile din carti?

Răspuns Câştigător
| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Singurele informatii din carti puse in practica sunt cele despre C++ si Java. Le-am folosit la lucru.

In rest, eu nu citesc pentru a-mi dezvolta principii de viata. Consider ca pe astea ti le formezi de mic, la maturitate doar iti hranesti constiinta cu afirmatii ale mai marilor ganditori, afirmatii ce se muleaza pe principiile deja dobandite.
Citesc de dragul de a-mi dezvolta orizonturile, totul cu scopul de a-i ajuta pe ceilalti cand au nevoie de o informatie sau de un sfat.
De exemplu, sunt innebunit dupa etica, iar in realitate stiu mai multe decat pun in practica pe tema asta, fiindca deja mi-am definitivat caracterul. Etica o folosesc doar in discutie cu verisorii mei mai mici, modelandu-ma dupa caracterul lor si expunandu-le argumente pro si contra privind comportamentul lor.

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Mereu am cautat sa filtrez informatile in mod critic,sa vad daca e adevarat,daca nu e adevarat,faza e ca de fapt ce e adevarat? e greu de spus,asa ca sincer nu prea cred in absolut nimic,citesc ca sa vad cum gandesc,percep alte persoane viata, natura,existenta, sunt lucruri bune de invatat, dar asta nu inseamna ca sunt cele mai bune, dar de cand cu dezvoltarea personala incerc sa inteleg ce inseamna de fapt, am aflat ca 99% din cei care citesc astfel de carti nu fac absolut nimic, o citesc, daca trec de primele 50 de pagini e mare minune, cica 50% nu trec, si nu fac nimic,am incercat si eu sa ajut oameni,dar degeaba, iti dau dreptate, de maine incep dieta, merg la sala dar nimic, zona de confort banuiesc

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Avand in vedere ca multe carti sunt facute in special pentru a fi comercializate... e cam greu sa gasesti una, practica mai ales, care sa te ajute intr-o mare parte.
Dar, sa nu ma lungesc, nu stiu exact toate situatiile in care m-au ajutat, in sensul ca atunci cand facem un lucru nu stim daca acel lucru se datoreaza cuiva sau pur si simplu vine de la noi. Vine de la noi, dar nu o sa ne gandim ca "aaaa, stiu, am reactionat asa ieri pentru ca am citit aia in carte", ci probabil nu o sa ne amintim.
Iar privind partea mai practica, de o buna perioada de timp, incerc ca in fiecare zi sa gasesc 20 de minute in care sa nu fac absolut nimic, in afara faptului sa exist. Nu e mult si poate ca pare copilaresc, insa acele 20 de minute am sensatia ca trec mai greu decat toata ziua respectiva.

| Jus7t a răspuns:

Am citit despre principiul non violenței de exemplu, spunea cineva acolo că dacă îl aplici oamenii o să te perceapă altfel, o să te simți tu mai bine și cei din jurul tău ( principiul nu se referă doar la violență fizică, înseamnă să elimini violența din gândurile tale, să nu o mai vezi ca pe o soluție, etc ).
Și a fost după cum a zis, oamenii erau mult mai calmi în preajma mea, se simțeau mai bine, nu contează că nu zici nimic, contează ce gândești, vibrația ta se simte fără să faci nimic.
Am testat asta și merită aplicat, oamenii te pot vedea ca pe un dușman fără să spui nimic sau ca pe un prieten happy