Sincer, imi place Romania.In special trecutul. Dar nu am sa stau aici sa vad cum ai mei se zbat de pe o zi pe alta in datorii.Sunt singurul lor copil si de la 18 ani incolo am datoria sa le fac viata mai usoara.Indiferent daca asta ar insemna sa plec la km distanta pentru bani.Ma acomodez relativ usor si pentru ai mei as fi in stare sa fac orice numai sa ii vad fericiti
Poate tu nu o duci rau poate esti minor si te intretin parintii daca erai adult ca ceilalti te plangeai si tu de ce e in tara apropo si mie miar place sa revin in Romania chiar daca e dita mai saracie dar stau aici cu maicamea sa o mai ajut si eu ca ea mi-a facut toate mofturile de mic
Buna TILICA,
1. usor de zis, greu de facut
2. un om destul de evoluat al secolului XXI nu ar trebui sa se multumeasca sa ia lucrurile asa cum sunt si atat, sa faca ce spun altii, urmandu-i orbeste doar pentru ca ei sunt la conducere, ci sa incerce sa isi faca un trai cat mai bun pentru el (el considera ce inseamna bun) si eventual si pentru familia sa, sa poata sa faca acest lucru, sa poata trai decent, sa poata faca ceea ce isi doreste, bineinteles fara a incalca drepturile si libertatile celorlalti. dar aici, in Romania nu prea se intampla asa, cei ce au putere de decizie fac cam ce vor, iar restul se multumesc sa vorbeasca, sa se planga fara a lua vreo masura.
Camionagiul are dreptate, poate ca pe tine te intretin ai tai pentru ca pot, dar sunt altii, sincer nu-ti doresc sa ajungi in situatia asta, care se gandesc de 2 ori inainte sa isi cumpere ceva sau sa faca ceva care implica si partea materiala. ar fi foarte mult de discutat pe tema asta, dar ar insemna sa scriu vreo 20 de pagini in word si nu ar avea rost. si eu imi iubesc tara, nici eu nu as vrea sa plec de aici, pentru ca nu e usor nici sa pleci pur si simplu, dar cand ma uit la sansele unui trai civilizat in Romania, fara coruptie, "pile", furt si batjocura pe fata etc. ma gandesc ca nu prea sunt alte solutii...
o zi buna
Asa e. Pana la urma, e tara noastra.asa cum e ea! In loc sa incercam s-o schimbam in bine prin fapte, la noi doar vorbele sunt.
Ei bine, mie-mi place Romania, nicaieri nu-i ca acasa si nu stiu daca o sa plec vreodata de aici...
Penguina, cind m-am angajat nu m-am angajat pe pile, am dat proba practica, cel cu care am dat proba mi-a spus ca olandezul, patronul firmei, nu il intereseaza hirtia adica certificatul de calificare il intreseaza ce stim sa facem, nu zic ca nu am avut noroc dar unii cind se duc sa se angajeze prea se condamna singuri la munca neplatita, daca esti timid si nu stii sa spui lucrurilor pe nume de la inceput nu rezolvi nimic in viata, nu ma intretine nimeni, am o garsoniera pe la piata resita, cu salariul pe care il iau pot sa-mi platesc darile si sa string bani ca sa-mi pot cumpara cite-o hainuta, nu sunt baiat fitos care umbla numai prin cluburi, de 2-3 ori pe luna imi scot prietena in oras si cu asta basta, nu am zis ca o duc boiereste am vrut sa arat ca se poate traii si la noi in tara, mai ales daca stii de unde sa-ti faci cumparaturile