Și eu mă confrunt cu aceeași situație. Curge cortizolul în mine ca Dunărea. Și eu tind să mă gândesc mereu la ce nu am, dar nu o fac cu intenție neapărat. În sensul că eu sunt destul de minimalistă, dar când vezi că nu-ți ajung banii de nimic, stresul apare de la sine. Și eu mai tind să-mi cumpăr numa prostii cu banii pentru că atunci când eram mică nu am primit mai nimic fin ce îmi doream, doar ce voiau alții.
E foarte bine dacă în general ai o agendă cu achievements și goals. Chestia e că de foarte multe ori nu o să reușim să facem ce ne-am propus în totalitate. Dar contează foarte mult că măcar un lucru de pe lista aia ai reușit să-l faci. Spun asta pentru că viața e grea, lumea e rea și cum nu suntem pui de magistrați să avem bani și pile, tragem cum putem să trăim de la o zi la alta.
Eu ți-aș recomanda un psiholog bun dacă ai putea. Psihologul te va ajuta să ai mai multă încredere în tine și să te valorifici mai mult. Că de-asta te stresezi când vezi că nu ți-a ieșit. Tinzi să crezi că ești un eșec, că nu-ți iasă nimic și alte și alte gânduri negative.
Un alt sfat ar fi în primul rând să-ți găsești un job care cât de cât să-ți placă. Nu trebuie să fie permanent, dar până mai faci una alta, să ai o sursă de venit. Încet încet strângi bani de acestea și le faci pe rând. Pas cu pas. Știu că vrem să le facem toate odată ca să ne simțim împliniți, dar prima dată trebuie să te simți tu bine cu tine și după să fii mulțumit de altceva.
Also, poți în fiecare lună să îți pui deoparte o sumă de bani. La început una care nu te afectează prea mult, astfel încât, cu timpul tot mai crești suma pe care o pui deoparte, dar tu nu o să fii deranjat de lipsa acelei sume puse deoparte pentru că te obișnuiești să trăiești treptat cu mai puțini bani. Dar o să ai ceva strâns pentru cursuri sau alte planuri.
Also, pe mine doar autosugestia mă face fericită, deci poate poți încerca și tu, chiar dacă nu e prea bine.
Acceptare si luarea deciziilor pe rand. Esti om si nu le poti face pe toate daca ai resurse limitate. Eu am inceput pe rand fiecare lucru pana acum. Am facut prima data un curs de inspector de resurse umane. Apoi am facut o postliceala de maistri electricieni. Si acum sunt in anul 3 de facultate la inginerie mecatronica. Intre timp am si avansat in cariera si merg pe calea ingineriei deocamdata.
Toate alegerile si deciziile le-am facut pe rand dupa cum mi s-a oferit oportunitatile in viata. Cat despre cheltuit impulsiv, m-am lecuit de mult timp. Inca de cand am inceput studiile. In momentul cand ai treaba si ai timpul superocupat, nu mai ai nevoia de shopping. Abia daca ai timp sa mananci.
In vacante cand merg, merg sa ma relaxez. Ma doare fix la basca de poze, de imbracaminte, etc. Pozele ies cel mai bine cand le faci natural si cand te distrezi. Daca le faci fortat la modul profesionist si cu griji, mai bine stai acasa. Cand mergi in vacante, mergi pentru distractie si relaxare. Ar trebui sa te doara fix in cot de poze si alte fite de genul. Adica banuiesc ca pozele le pui pe social media de te chinui tu sa iasa cum trebuie.
mentholinks întreabă: