De ce vorbiti asa? eu chiar doresc parerea doamnei Violeta
O sa iti zic ca ai puta mica
Cum vorbesti asa?! asa ceva! stii tu?
A zis la minim 100 de oameni pe aici ca au puta mica, crezi ca scapi? ha ha
Nu generaliza, ai spus in SUA, dar nu este delco asa, doar 27 de state3 din SUA au pedeapsa cu moartea, restul nu. Deci putem spune ca aproximativ jumate din SUA are aceasta pedeapsa.
De ce se face o evaluare medicala? Din motive psihice si fizice. De exemplu daca o persoana este considerata pleaca de acasa, adica labila psihic nu o mai executa, pentru ca nu poti omora o persoana nebuna sa zicem mai direct.
De asemenea fizic, trebuie sa fii in stare buna, la fel daca ai avea o boala stiu si eu de care exemple ar fi : afectiuni pulmonare severe, boli de inima avansate, daca esti paralizat, ciroza si alte boli care ar face procedura chinuitoare, asa zic ei, deci daca ai astfel de boli nu te mai executa.
Cu alte cuvinte ei se asigura ca te pot executa, iar sa faca asta trebuie sa fii sanatos si psihic si fizic
Legat de Violeta nu o intreba ca ea nu locuieste in SUA sa cunoasca legile de pe aici ori sa le priceapa.
Acum te-ai lamurit cum este cu pedeapsa asta? E bun, uite ai mai invatat ceva astazi, omu pana se duce tot invata
Ma tem dintotdeauna de pedeapsa capitala si o posibila eroare judiciara.
Nu, gresesti, daca esti bolnav sever, pedeapsa aia te chinuie, ca nu te impusca, daca ai pedeapsa capitala nu te gandi ca te impusca, te otraveste si in unele cazuri, nu sunt doctor, stai tu linistit legile sunt facute de oameni priceputi.
Daca esti bolnav este dreptul tau sa alegi ce vrei sa faci.Tu se pare gandesti subiectiv. Arata si mie persoana care ar vrea sa moara chiar daca are o boala grava dureroasa. Omul si orice este viu trage sa traiasca cit de mult posibil, este ceva scris in programul vietii. cei care se sinucid, sau mai stiu eu spun, da vor sa moara, aia sigur nu-s sanatosi mintal. Poate la prima vedere suna logic, dar viata este facuta altfel, aia este logica vietii, sa traiesti cit de mult poti si oricum.
Daca ewsti om bun, daca esti in regula, nu ai de ce te teme.Nu te omoara nimeni daca ai gresit fara intentie. Pedepselea alea sunt pentru aia criminali care stiu ce fac, nu o sa iti dea nimeni pedeapsa cu moartea ca ai omorat pe cineva accidental, daca ai fost in regula.
Mergi cu masina regulamentar, iti sare unu in fata, nu mai poti evita, crezi ca te omoara careva?
Asa ca in tarile sau statele unde aceasta pedeapsa exista oamenii nu-s stresati deloc.
Si in RO a exostat pedeapsa cu moartea pana dupa 89, deci pe timpul comunistil; or exista si in RO aceasta pedeapsa care sa abrogat dupa revolutie.
Oamenii nici nu stiau, de fapt si acum citi oameni dintr-o tara stiu cde pedepse se dau in tara lor? Foarte putiniu, majoritatea nu-s curiosi ca isi vad de treaba lor.
Stii cui ii este teama? Celor care stiu ca pot ajunge acolo? adica celor rai.
Referitor la erori judiciare, de aia aceasta pedeapsa in statele din SUA unde este in vigoare, nu te omoara imediat, te mai tine nu stiu citi ani, uneori si 10 sau chiar si mai mult, tocmai pentru a evita erori, intre timp daca se aduc dovezi ca a fost altfel se poate anula.
Deci te mai tine o vreme si in cazul in care stiu sigur 100% ca esti ala rau.
Da as cam putea fii subiectul.E mult de explicat.Normal ca ma tem nu exclud erorile judiciare.Cine iti mai da inapoi zece ani de puscarie nevinovat/a?
Vorbe taica vorbe
ia sa fi vazut cum ar fi reactionat daca ar fi patit ceva, asa sa spui din gura da oricine spune multe.
Nu este vorba ca vrem noi sa traim, este ceva din noi, este viata, asa este programul si trebuie urmat, alta cale nu este, ca de aia este viata nu?
Asa ca nu gresesc deloc, plus am spus, cei care se sinucid, si alte categorii sunt defecti, au probleme.
Pt ca voiam parerea dumneaei.
Poate ca am
Ghinion. E măritată de peste 30 ani.
Si eu sunt.Ok ok am inteles.Multumesc
Nu ma interesa oricum in acel sens de crush.Are insa cele mai bune argumentate raspunsuri.Mai ales legat de penitenciar, pedepse sau sanctiuni.
Ironic ar fi că aia de la ANP e alta...
Adica?
Marius_Mocanu_1988 întreabă: